Blog

Kako poboljšati vijek trajanja baterije Apple Watcha: 10+ savjeta

Kada upotrebljavate pametni uređaj kao što je Apple Watch, vijek trajanja baterije predstavlja značajnu brigu. Iako Apple tvrdi da njegova najnovija iteracija može preživjeti 18 sati nakon punjenja preko noći, neki se korisnici žale na probleme s pražnjenjem baterije. Ako se i vi susrećete sa sličnim problemima, evo nekoliko savjeta i trikova kako poboljšati trajanje baterije Apple Watcha.

 1. Podesite svjetlinu zaslona
 2. Isključite nepotrebne obavijesti
 3. Upotrijebite način uštede energije
 4. Otkažite uparivanje i uparite Apple Watch s iPhoneom
 5. Tvornički resetirajte sat
 6. Ažurirajte watchOS na najnoviju verziju
 7. Razni savjeti za produljenje trajanja baterije Apple Watcha

1. Podesite svjetlinu zaslona

Ako ste strastveni korisnik telefona, prijenosnih računala ili takvih uređaja, ovaj očito štedi bateriju. Svjetlina zaslona obrnuto je proporcionalna trajanju baterije. Stoga bi podešavanje svjetline zaslona vašeg Apple Watch-a moglo biti presudno za poboljšanje trajanja baterije Apple Watch-a 5.

Nadalje, s obzirom na AMOLED zaslon Apple Watcha, gubi se određeni postotak baterije, zadržavajući živost zaslona. Kada zaštitno lice koristi puno svijetlih boja, kao što su Activity Face ili Mickey Mouse, one se mogu brže isprazniti.

Dobra je stvar što vam watchOS omogućuje promjenu trenutnog brojčanika jednostavnom opcijom prevlačenja prstom. Stoga neka vam crno-siva maska ​​bude pri ruci tijekom dana u kojima želite da baterija traje.

2. Isključite nepotrebne obavijesti

Iako su vrlo korisne za vas, obavijesti mogu predstavljati prepirku za vaš sat. Kako zaslon ne zatiče niti budi, on također redovno koristi Bluetooth i Wi-Fi radio kako bi provjeravao ima li ažuriranja. Da biste produžili vijek trajanja baterije Apple Watcha, odaberite aplikacije koje mogu pametno primati obavijesti, a za ostalo isključite obavijesti.

Nadalje, aplikacije koje se zrcale na vašem satu i ne trebaju nužno dvostruke obavijesti, kako na vašem satu, tako i na iPhoneu, trebaju biti isključene. Na primjer, namjerno sam isključio obavijesti o Uberu i YouTubeu za Apple Watch; samo je obavijest na mojem telefonu dovoljna za ove aplikacije.

Iako smo kod teme aplikacija i obavijesti, pametno je shvatiti da neiskorištene aplikacije ne iskorištavaju samo memoriju, već i trajanje baterije. Dakle, uklonite neiskorištene aplikacije iz Apple Watcha ili ga prestanite zrcaliti, prvenstveno ako aplikacija koristi internetsku vezu ili GPS u pozadini.

3. Upotrijebite način uštede energije

Kao što i samo ime govori, način uštede energije smanjuje potrošnju energije isključivanjem svih značajki, osim vremena. Da!! značajka pretvara vaš pametni sat u uobičajeni sat. Kada ne koristite sat, aktivirajte način rada Power Reserve kako biste uštedjeli i produžili vijek trajanja baterije Apple Watcha, posebno kada želite da traje cijeli dan ili duže.

4. Otkažite uparivanje i uparite Apple Watch s iPhoneom

Ovo može zvučati kao vrlo neobična ideja za rješavanje problema ispražnjenja baterije Apple Watcha. Ali jednostavno uparivanje i ponovno uparivanje mogu ubiti nevaljale procese i popraviti loše dijelove, rješavajući problem u samo nekoliko koraka. Da biste prekinuli uparivanje Apple Watcha, otvorite Aplikacija za sat → kartica Moj sat → i → Prekini uparivanje Apple Watcha.

Prije uparivanja poželjno je ponovno pokrenuti Apple Watch i iPhone kako biste očistili predmemoriju. Ponovno uparite uređaje; vaši će se podaci ponovno sinkronizirati i vjerojatno je riješen loš problem s baterijom.

5. Tvornički resetirajte sat

Možda je razlog niskog trajanja baterije satova neprocjenjiva postavka sustava koju je moguće riješiti samo potpunim resetiranjem. Vraćanje sata na tvorničke postavke neće onemogućiti zaključavanje aktivacije niti će stvoriti automatsku sigurnosnu kopiju. Iako možete kasnije oporaviti većinu podataka s iPhonea ili iClouda.

Otvori Postavke aplikaciju na satu i idite na Općenito → Resetiraj → Izbriši sav sadržaj i postavke.

Pogledajte naš post za detaljne vodiče. Nakon što je resetiranje završeno, spojite uređaj na iPhone kao novi uređaj i nemojte vraćati sigurnosne kopije od sada. Dajte mu nekoliko dana, a zatim sinkronizirajte oba uređaja zajedno.

6. Ažurirajte watchOS

Ponekad bi samo jednostavna nadogradnja mogla biti rješenje za vaše probleme povezane s baterijom. Apple ima sjajne uši i kad čuje za problem ili grešku, izdaje zakrpu za njega u sljedećoj verziji ažuriranja softvera. Da biste provjerili je li dostupno ažuriranje na vašem Apple Watchu, idite na Postavke → Općenito → Ažuriranje softvera.

Također možete provjeriti dostupnost ažuriranja na uparenom iPhoneu, idite na Aplikacija za gledanje → Općenito → Ažuriranje softvera.

Ako je dostupno ažuriranje, preuzmite novo ažuriranje; ovo će, najvjerojatnije, riješiti probleme s baterijom. Može se dogoditi da se problem nastavi odmah nakon ažuriranja, dajte ažuriranju dan ili dva da se riješi, nakon što se završi pozadinski postupak, kao što su obnavljanje i ponovno preuzimanje. U slučaju da baterija još uvijek nije na razini, isprobajte ova rješenja.

Kao što smo ranije spomenuli, Apple nastoji ispraviti bilo koji problem s kojim se korisnici suočavaju nadograđujući se na postojeća ažuriranja. Sve što morate učiniti je pripaziti na ove verzije (slijedite nas ili preuzmite našu iOS aplikaciju da biste dobili ažuriranja) i preuzmite ih kada postanu dostupne.

U međuvremenu, postoji nekoliko savjeta i trikova pomoću kojih možete riješiti nagli problem ispražnjenja baterije na Apple Watchu i osigurati da baterija ostane napajana tijekom dana.

7. Razni savjeti za produljenje vijeka trajanja baterije Apple Watcha

Što učiniti kada vaš iPhone ima slabu bateriju i želite da traje još nekoliko sati? Pa, odbijamo razne značajke kako bi baterija mogla opstati usprkos korištenju. Isti je slučaj i s Apple Watchom. Evo nekoliko značajki koje možete odbiti da biste uštedjeli malo soka:

 • Isključite uvijek uključeni zaslon: Iako Apple tvrdi da Always-On zaslon ne utječe masivno na bateriju, možemo ga isključiti da uštedimo i taj mali dio
 • Isključite nadzor buke: U borbi između baterije i značajki, nadzor buke mora biti onemogućen dok se ne riješi problem s baterijom
 • Zaustavite praćenje otkucaja srca i kondicije: Dio baterije Apple Watcha posvećen je praćenju otkucaja srca i kondicije. Stoga u hitnoj potrebi, morate napraviti težak izbor
 • Smanjite provjeru EKG-a i otkucaja srca: Iako su značajke ugrađene radi vaše udobnosti, osim ako postoji zdravstveni problem, često ih nije potrebno provjeravati
 • Vježba u načinu uštede energije: Kao što je ranije spomenuto, praćenjem treninga možete brže isprazniti bateriju. Zbog toga je Apple pametno uključio način uštede energije, posebno za vježbanje
 • Privremeno zaustavi podsjetnik na aktivnost: Blagodat koja nas podsjeća na naše zdravlje, ali kako format ovog posta ide, morat ćemo privremeno onemogućiti Podsjetnik za aktivnost kako bismo uštedjeli malo soka
 • Smanjite animacije: Uključivanjem funkcije Reduce Motion smanjuje se animacija i automatska promjena veličine korisničkog sučelja Apple Watcha na početnom zaslonu. A to sigurno utječe na upotrebu baterije, tako da znate što trebate učiniti
 • Prilagodite haptična upozorenja: Iako volim nježno tapkanje po zapešću, održavanje sata na životu ima prednost. Stoga bi podešavanje kako bi se prilagodilo nižim postavkama moglo biti opcija
 • Ograničite upotrebu komplikacija: Komplikacije na vašem satu suočavaju se s našom lijepom rukom, ali kada se baterija baca, prelazak na jednostavnije lice sata bez mnogo komplikacija i manje vibracije izvrstan je hack za uštedu baterije
 • Ograničite slušanje glazbe i ostale aktivnosti: Nema smisla; ako je baterija vašeg telefona prazna, ne igrate teške igre, zar ne? Pa, pod sličnim uvjetima, ograničavate upotrebu aplikacija Apple Watch, poput glazbe, podcasta ili igara

Znam da je teško odoljeti svim lijepim značajkama Apple Watcha radi uštede baterije. Ali ne biste trebali istovremeno ukinuti sve značajke. To su opcije, odaberite one koje vam najviše odgovaraju. Na primjer, vježbajte u načinu napajanja, tako da možete slušati više glazbe ili obrnuto.

Ponovno, sve je to samo privremeno, dok se baterija Apple Watch slaba. Nakon što ste ga dobro napunili i riješili iznenadni problem s pražnjenjem, možete bez ikakvog razmišljanja koristiti sve ove i više značajki Apple Watcha. Ono što stvarno volim kod ovih alternativa je što su reverzibilne. Zahvaljujući pametnosti watchOS-a, mogu pokrenuti ili zaustaviti značajku samo na neki način, u samo nekoliko koraka. Stoga se ne brinite puno oko baterije, samo pametno upravljajte značajkama sata.

Neka vaš sat ima dugo i ispunjeno trajanje baterije!

Napredak u našim uređajima dao nam je neograničenu slobodu da postignemo uspjeh i sreću bez presedana. Međutim, sve to ima svoju cijenu, a to uključuje i brige oko postotka baterije. Problem koji se lako može riješiti ako optimalno upotrebljavate svoje uređaje. Počevši od upotrebe prijenosne banke energije do različitih opcija za uštedu energije.

Suočavate li se s problemom pražnjenja baterije s Apple Watchom? Koja ste rješenja odlučili riješiti problem? Jesu li vam ovi koraci pomogli? Obavijestite nas u komentaru.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found