Blog

Kako pronaći svoj Mac UDID za beta testiranje aplikacija za Mac

UDID (jedinstveni identifikator uređaja) jedinstveni je alfanumerički broj za identifikaciju Apple uređaja. Baš kao i IP adresa ili MAC adresa, UDID je također specifičan i jedinstven za uređaj. Već smo obrađivali temu pronalaska iPhone-ovog UDID-a. Danas ćemo razgovarati o tome kako možete brzo pronaći UDID za Mac. Ovaj jedinstveni alfanumerički identifikator pohranjuje neke vrijedne informacije o vašem Macu i podacima koje ima. Ne preporučuje se dijeljenje s bilo kime. Ali s vremena na vrijeme, ako želite testirati beta verzije aplikacija, programeri ga mogu zatražiti i dijeljenje je neizbježno. Bez obzira na razlog, slijedite korake navedene u nastavku kako biste dobili UDID vašeg Maca.

Kako pronaći UDID / UUID vašeg Maca

Korak 1. Kliknite na Appleov logotip → Sada kliknite na O ovom Macu.

Korak 2. Otvorit će se prozor s dvije mogućnosti: Izvješće o sustavu i Ažuriranje softvera → Kliknite na Izvješće o sustavu.

Zatim kliknite na Apple Logo Pritisnite i držite tipku opcija [⌥] i kliknite na Informacije o sustavu.

Korak # 3. Izaberi Hardver. Vidjet će se vaš hardverski UUID posljednji ispod Pregled hardvera.

To je sve narode! Bilo je prilično lako. Samo pazite da ga ne dijelite poput vrućeg kolača.

Završna riječ

U prošlosti su određeni programeri bili zatečeni kako oglašivačima dijele UDID korisnika, što je dovelo do ozbiljne prijetnje privatnosti. Nakon izdanja, Apple je poduzeo stroge mjere prema nezavisnim programerima aplikacija, uputivši ultimatum da prestanu dijeliti UDID, inače njihove aplikacije neće naći mjesta u App Storeu.

Možda biste se voljeli pozvati i na:

  • Kako pronaći UDID za iPhone i iPad
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found