Blog

Kako upravljati uređajem HomeKit pomoću NFC oznake na iPhoneu

Near Field Communication ili NFC skup je komunikacijskih protokola koji bežično prenose podatke i komuniciraju između dva uređaja s omogućenim NFC-om, samo jednim dodirom. Mnogi bi ga mogli zamijeniti s Bluetoothom, ali obje su tehnologije različite. Značajna je razlika između njih dvije u tome što Bluetooth pomaže samo u bežičnom prijenosu podataka, dok NFC može komunicirati putem Bluetootha. Interakcijom želim reći da svojim uređajima HomeKit možete upravljati s NFC oznakom na iPhoneu sa sustavom iOS 13.

Zbunjen? Dopustite mi da razradim. Ako je vaš dom opremljen uređajima HomeKit, svima njima možete učinkovito upravljati sa svojim iPhoneom samo jednim dodirom. Lijepljenjem NFC oznaka na lampe ili svjetla ili bilo što drugo, uređajima možete upravljati dodirom. Dakle, možete uključiti ili isključiti svjetla dodirivanjem iPhonea. S ovim uređajima također možete promijeniti osvjetljenje raspoloženja i još mnogo toga. Razlog zašto sam rekao da iOS 13 ima iPhone, jer novo ažuriranje dolazi s hrpom prečaca za provedbu takvih radnji. Pa, da vidimo kako to funkcionira!

Kako koristiti NFC za upravljanje kućom s iPhoneom u iOS-u 13

Što trebaš: Nekoliko NFC oznaka, HomeKit kompatibilni uređaj poput lampe i iOS 14 s iPhoneom.

Korak 1.Zalijepite NFC oznaka na uređajima HomeKit kojima želite upravljati.

Korak 2.Pokrenite Aplikacija prečaca na vašem iPhoneu za stvaranje naredbe / okidača.

Korak # 3. Dodirnite Automatizacija (Srednja ikona na dnu), a zatim dodirnite Stvorite osobnu automatizaciju.

Korak # 4.Pomaknite se prema dolje i dodirnite NFC postavka na skočnom izborniku i odaberite izabrati pored Dodirnite NFC oznaku za skeniranje NFC oznake.

Korak # 5.Nakon što ste skenirali oznaku, daj mu ime i dodirnite Sljedeći dugme.

Korak # 6.Izaberi ‘Dodaj radnju’ na zaslonu koji se prikazuje i potražite radnju koju želite pokrenuti s tom oznakom. Jer, npr. Ugasiti svjetla.

A okidač će se stvoriti za tu određenu oznaku. Dakle, kad god dodirnete tu NFC oznaku sa svojim iPhoneom, svjetla će se isključiti.

Za ovaj sam tutorial odabrao primarni i izravni okidač, ali s njim biste mogli biti kreativni koliko želite. Možete ga koristiti za uključivanje sigurnosnih alarma dok odlazite u krevet ili izlazite iz kuće ili ga možete koristiti za kontrolu temperature AC u određenim vremenskim intervalima.

Odjava ...

Nadam se da će vam ovaj vodič dati ideju o korištenju NFC oznaka za pristup pametnim kućanskim aparatima. Ako imate neke vrlo kreativne ideje o pokretaču za upotrebu ovih NFC oznaka, javite nam u komentarima u nastavku.