Blog

Kako popraviti iPhone vibraciju bez razloga

Appleov mobilni operativni sustav iOS je uglađen i u većini je područja bolji od konkurencije. Ali svejedno, ima popriličan udio bugova, problema i smetnji. Jedno od takvih iritansa je iPhone koji bez razloga vibrira nasumično. To se može dogoditi zbog neke aplikacije ili čak na razini sustava. Ponekad iPhone naglo zavibrira bez obavijesti. Bez obzira na izvor, ako vaš iPhone vibrira i ako ne znate zašto se to događa, ovdje smo nabrojali nekoliko jednostavnih načina da se to popravi - počevši od osnovnih, a zatim do nekih ozbiljnih mjera poput DFU načina.

iPhone nasumično vibrira: Načini kako to popraviti

Ponovo pokrenite ili prisilno ponovno pokrenite iPhone

Prvi način da osigurate da vaš iPhone neće nasumično vibrirati je da ga ponovo pokrenete, a ako to ne pomogne, nastavite i prisilno ponovno pokrenite iPhone. Ako se zaglavi i vibrira, pomoći će ponovno pokretanje / resetiranje. Evo nekoliko poveznica za vašu pomoć.

  • Koraci za ponovno pokretanje ili ponovno pokretanje iPhonea X i serije 11
  • Dva načina za ponovno pokretanje iPhonea 8 Plus ili 8
  • Kako ponovno pokrenuti iPhone / iPad bez gumba za uključivanje i gumba za početnu stranicu

Prisilno zatvorite sve otvorene iPhone aplikacije

Još jedno jednostavno hakiranje koje možete pokušati riješiti problem vibriranja iPhonea bez obavijesti je prisilno napuštanje svih otvorenih aplikacija. Za ovaj dvostruki klik na početni gumb ili na iPhone uređajima bez početnog gumba prijeđite prstom prema gore i zadržite. Sada pomaknite sve otvorene kartice aplikacija i odbacite ih.

Osigurajte da vaš iPhone nije mokar

Suvremeni iPhoni imaju IP certifikat za vodootpornu zaštitu. Međutim, ako prijeđete ograničenja, voda može procuriti iz uređaja. IPhone s tekućinom u sebi može biti katastrofalan, a vaš iPhone čak može učiniti beskorisnim. Ako vjerujete da je vaš iPhone možda mokar, odmah ga isključite i osušite.

Isključite Obavijesti o pošti

Aplikacija za poštu poznata je po tome što u neobično vrijeme šalje zvukove i vibracije s kašnjenjem. Ako vaš iPhone vibrira bez razloga, preporučljivo je isključiti vibracije za aplikaciju Mail. Slijedite donje upute kako biste bili sigurni da su vibracije u potpunosti isključene za poštu.

Pokrenite Postavke aplikacija → Zvukovi i hapticiNova poštaVibracijaNijedno (zadano)

Nakon što slijedite gornje korake, provjerite i korake u nastavku.

Otvori Postavke aplikacija → ObavijestiMailiCloud (ili vaš račun e-pošte) → ZvučiVibracijaNijedno (zadano)

Treća provjera slična je onome što smo učinili gore.

Pokrenite Postavke aplikacija → ObavijestiMailVIPZvučiVibracijaNijedna.

Isključite vibraciju na iPhoneu

Nijedan od gore navedenih koraka nije radio? Pa, vrijeme je da isključite sve vibracije obavijesti na svom iPhoneu.

Pokrenite Postavke aplikacija → Zvukovi i haptici → ISKLJUČITE prekidač za Vibrirajte na prstenu i Vibriraj na Tiho.

Želite li još ekstremnijim putem?

U Postavke aplikacija → PristupačnostDodir → ISKLJUČITE prekidač za Vibracija. Ali znajte da ako slijedite ovaj korak, sve vibracije na vašem iPhoneu bit će onemogućene. To uključuje vibracije u slučaju nužde za potrese, tsunami itd.

Poništi sve postavke

Ipak, nemate sreće? Vratimo sve postavke da popravimo slučajne iPhone vibracije.

Otvoren Postavke aplikacija → OpćenitoResetiratiPoništi sve postavke → Unesite šifru → Poništi sve postavke

Isprobajte DFU (Ažuriranje firmvera uređaja)

Kao krajnje sredstvo, možete pokušati nadograditi / ponovo instalirati iPhone na najnoviju verziju iOS-a pomoću DFU načina. Vrlo pažljivo pročitajte vezu i prije nego što je slijedite, osigurajte da imate sigurnosnu kopiju iPhonea na računalu ili iCloudu.

Provjerite ažuriranje softvera

Apple otklanja greške pri svakom ažuriranju softvera, pa stoga uvijek morate pokretati najnoviju verziju iOS-a. Da biste provjerili imate li ažuriranje softvera na čekanju:

Otvoren Postavke aplikacija → OpćenitoAžuriranje softvera

Ako postoji ažuriranje na čekanju, preuzmite ga i instalirajte.

Obratite se Apple podršci

Isprobali smo gotovo sve što možemo na našoj standardnoj individualnoj razini, ali svejedno, ako vam slučajne vibracije i dalje smetaju, vrijeme je da kontaktirate Apple podršku ili ih posjetite u trgovini.

iPhone vibrira bez razloga pri punjenju

Vibrira li vaš iPhone u kratkim intervalima kad ga priključite za punjenje? Ako je odgovor da, tada najvjerojatnija greška nije u vašem iPhoneu već u kabelu za punjenje koji koristite. Da biste to popravili, koristite certificirani kabel za grom. Najbolja praksa je spajanje kabela s Apple adapterom ili sigurnim, certificiranim adapterom.

Odjava ...

Dakle, ovo su bili neki od savjeta, trikova, koraka i hakova kako biste bez ikakvog razloga riješili problem popravljanja iPhone vibracije. Nadam se da je netko od njih radio za vas. Imate li dodatne načine ili metode za rješavanje ovog problema? Javite nam one u komentarima dolje.

Možda biste voljeli čitati ...

  • iPhone ne vibrira kad primite dolazni poziv? Evo popravka
  • Koraci za onemogućavanje vibracija za budilicu na iPhoneu