Blog

Kako popraviti da Siri ne radi na iPhoneu ili iPadu u iOS-u 14?

Siri je jedan od najpametnijih virtualnih pomoćnika i glavni razlog zašto volimo iPhone. Kad ga aktivira glasovna naredba ‘Hey Siri’, on preslušava i reagira na sve što kažete, a može biti i smiješan. Dakle, prilično je žalosno kad prestane reagirati. Ako ste suočeni s ovom problematikom da Siri ne radi na vašem iPhoneu ili iPadu s iOS-om 14 ili 13, evo kako to riješiti s nekoliko različitih metoda. Isprobajte svaki od njih i pogledajte što vam odgovara.

 • UKLJUČITE / ISKLJUČITE ‘Hey Siri’ na iPhoneu
 • Ponovo pokrenite svoj uređaj
 • Resetirajte mrežne postavke
 • Ažurirajte iOS
 • Promijenite postavke diktata na iPhoneu
 • Očistite mikrofon

UKLJUČITE / ISKLJUČITE ‘Hey Siri’ na iPhoneu

 1. Ići PostavkeSiri & Search.
 2. Isključite prekidač i pričekajte minutu. Zatim ga ponovo UKLJUČITE i provjerite radi li Siri ispravno.

Ponovo pokrenite svoj telefon

Ponekad jednostavnim ponovnim pokretanjem telefona lako možete riješiti probleme.

Na tvoj iPhone 8 ili noviji, pritisnite i otpustite tipku za pojačavanje glasnoće → pritisnite i otpustite tipku za smanjivanje glasnoće → pritisnite i držite bočnu tipku dok se na zaslonu ne pojavi Logo Apple logotip.

Za ponovno pokretanje iPhone 7 ili 7 Plus, pritisnite i držite tipku za utišavanje i tipku za uključivanje / isključivanje dok se na zaslonu ne pojavi  Apple logotip.

Na tvoj iPhone SE, iPhone 6s ili stariji iPhonei, pritisnite i držite početni gumb i gumb napajanja dok se na zaslonu ne pojavi  Apple logotip.

Resetirajte mrežne postavke

Ovim će se korakom izbrisati spremljene mreže i lozinke, zato prije nego što probate provjerite znate li vjerodajnice za prijavu na mrežu!

 1. Ići PostavkeOpćenito → Dodirnite Resetirati.
 2. Sada dodirnite Resetirajte mrežne postavke → Dodirnite Resetirajte mrežne postavke opet za potvrdu.
 3. Morat ćete se ponovno povezati sa WiFi mrežom, a zatim provjeriti odgovara li Siri. Ako nije, isprobajte sljedeće korake u nastavku

Ažurirajte iOS

Uvijek je najbolje da na telefonu bude instalirana najnovija verzija iOS-a. Riješit će ne samo probleme sa Siri već i s ostalim aplikacijama. Prati ove korake:

 1. Dodirnite PostavkeOpćenito.
 2. Dodirnite Ažuriranje softvera → Dodirnite Preuzmite i instalirajte (Ako je dostupno ažuriranje.)

Promijenite postavke diktata na iPhoneu

Ako već imate najnoviju verziju iOS-a, postoji mogućnost da Siri možda neće reagirati zbog diktata koji ne radi na vašem iPhoneu ili iPadu.

 1. Dodirnite PostavkeOpćenito.
 2. Pomaknite se dolje do Tipkovnice.
 3. Isključi Diktat, pričekajte minutu, a zatim ga ponovno uključite.

Očistite mikrofon

Možda Siri ne radi jer vas ne čuje pravilno! Uvjerite se da ništa ne blokira mikrofon vašeg iPhonea ili iPada. Očistite prljavštinu s njega pamučnim štapićima. Također, osigurajte da svaki put kada razgovarate sa Siri budete što jasniji i precizniji. Ne koristite previše komplicirane riječi i govorite polako kako bi vas tehnologija mogla razumjeti.

Obratite se Apple podršci

Ako se i nakon isprobavanja ovih savjeta i dalje susrećete s problemom, možda bi bilo dobro da vaš telefon odjavi Appleova podrška.

Završavati…

Pa, nadamo se da su ovi savjeti bili korisni i da su vam pomogli da riješite probleme sa Sirijevim nereagiranjem na vašem iPhoneu ili iPadu. Javite nam što vam je uspjelo u komentarima u nastavku.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found