Blog

OSMO za iPad: Treba li vašoj djeci dodatak za igre u iznosu od 80 dolara?

iPads zabavljaju djecu u samoposluzi i omogućuju djelić vremena "ja vrijeme", ali mnogi se roditelji osjećaju krivima zbog odvraćanja svoje djece tehnologijom. Kako bi ublažili krivnju, roditelji izdvajaju novac za aplikacije koje imaju "obrazovnu" vrijednost.

Uđite u OSMO, obitelj iPad aplikacija vrišti obrazovnu vrijednost koju su stvorila dvojica bivših Googleovih zaposlenika koji su željeli da iPad igra uključuje više od zurenja u ekran.

Vrijedi li OSMO cijenu od 80 dolara? Iskreno, isplati li se bilo koja od ovih obrazovnih aplikacija? Pogledajmo zabrinutosti povezane s korištenjem djece iPad-a i rješava li OSMO problem.

Učiniti iPad dobrim za djecu

Prije samo nekoliko godina djeca i računala imali su ograničeno partnerstvo. Svakako, djeca su mogla odgovarati na kvizove i igrati neke igre s tipkovnicama i priborom, ali visokokvalitetne mrežne igre nije bilo uvijek lako pronaći. Također, sporije internetske brzine nisu uvijek omogućavale sofisticirano igranje. Roditelji su oklijevali - s pravom - da svoju djecu puste na mreži.Zahvaljujući Internetu velike brzine, Wi-Fi mreži i poboljšanim procesorima, djeca mogu iskoristiti mnoge različite web igre pomoću stolnih računala. Mnogi antivirusni alati za Mac također imaju roditeljski nadzor za blokiranje web stranica koje roditelji ne žele da djeca posjećuju, što web putovanja čini sigurnijima. Ipak, niti jedno stolno iskustvo ne može parirati taktilnim mogućnostima koje nudi iPad. Danas 40 posto djece mlađe od dvije godine i 75 posto djece mlađe od osam godina koristi uređaje osjetljive na dodir.Neki medicinski stručnjaci upozoravaju da vrijeme iPada može naštetiti razvoju mozga i fine motorike. Američka pedijatrijska akademija sada preporučuje da djeca ne dobiju manje od dvije godine, a neki radni terapeuti sugeriraju da vrijeme zaslona sprečava djecu da razviju finu motoriku na način na koji to mogu papir, olovke, bojice i drugi manipulatori. OSMO pokušava riješiti ovo vrijeme rada zaslona i sitne motore uklanjanjem očiju i prstiju s dodirnog zaslona. Njegova je najveća prednost to što vraća fizičku i društvenu interakciju u iPad igre.

Što je OSMO?

OSMO koristi tehnologiju koja se naziva "reflektirajuća umjetna inteligencija". Kada kupite OSMO, dobit ćete kameru koja se zaskoči na vrhu vašeg iPada i bazu za održavanje iPad-a stabilnim. Jednom kad je pričvršćen, reflektirajući AI omogućuje vašem iPadu da "vidi" predmete na ravnoj površini ispred sebe. Da bi se pridružio kameri, OSMO je stvorio obitelj aplikacija, uključujući:

  • Pomoću ove aplikacije djeci se daje nepotpuna riječ. Klizaju pločice s slovima ispred kamere kako bi pogodili slova koja nedostaju
  • Tangram djeci prikazuje sliku na iPad zaslonu. Tada djeca reproduciraju sliku na ekranu kombinirajući Tangram dijelove ispred kamere
  • Newton omogućava djeci da koriste crteže i pronađene predmete za stvaranje virtualnih uređaja Rube Goldberg. Na ekranu iPada vide kuglu koja pada. Zatim slažu svoje uređaje i crteže kako bi loptu usmjerili prema meti
  • Djeca mogu naučiti crtati slike s weba, pratiti fotografije koje snimaju i kombinirati elemente kako bi stvorili novi crtež. IPad pretvara sliku u sljedive linije, a djeca potom crtaju crtež i ispisuju ga

OSMO uklanja vašu prste djece s ekrana i potiče ih da stvore nešto jedinstveno. Pa vrijedi li cijena od 80 dolara? Ako to natjera roditelje i djecu da se igraju zajedno, da.

Vrijede li obrazovne aplikacije poput OSMO-a?

U većini slučajeva predavanje djece iPadu ne odnosi se na poboljšanje njihove obrazovne pripremljenosti ili nadopunu učenja. Radi se o tome da ih natjeraju da učine nešto tiho bez ometanja roditelja.Nema ništa loše u tome da roditelji odvoje nekoliko dragocjenih tihih minuta, a nema ničeg lošeg u tome što žele kupovati namirnice dok se dijete mirno igra s iPadom. Međutim, nije dobro dopustiti da elektronika oduzima interaktivno vrijeme provedeno u igranju igara, čitanju i zajedničkom stvaranju kreativnih projekata.

OSMO pomaže u rješavanju nekih problema s motoričkim sposobnostima dopuštajući djeci da crtaju i manipuliraju predmetima dok koriste iPad. Što je još važnije, potiče interakciju čineći iPad igre nečim što roditelji i djeca mogu raditi zajedno. Svakako je jeftinije kupiti kutiju tangrama i raditi na njima za kuhinjskim stolom, ali ako je OSMO potreban da se roditelji i djeca ponovno igraju zajedno, cijena bi mogla biti vrijedna.

Više potražite na PlayOSMO.com.