Blog

Kako upravljati knjižnicom u Apple Books na iPhoneu i iPadu

Ugrađena aplikacija Knjige na iPhoneu i iPadu omogućuje vam preuzimanje plaćenih ili besplatnih e-knjiga, dodavanje PDF-ova i slušanje audioknjiga. Ako ste novi, možda ćete htjeti znati odakle početi i kako ga koristiti. Jednom kad se sjetite osnova, postaje prikladno uživati ​​u omiljenim naslovima. Dođite nam izravno i naučimo kako upravljati vašom bibliotekom u aplikaciji Apple Books na iPhoneu i iPadu.

 • Kako preuzeti knjige s Apple Books
 • Kako ponovno preuzeti knjige
 • Kako sinkronizirati knjige na iPhoneu, iPadu i Macu
 • Kako dodati PDF datoteke s bilo kojeg mjesta u aplikaciju Apple Books
 • Kako prilagoditi čitanje u aplikaciji Apple Books
 • Kako sortirati knjige i promijeniti stil prikaza
 • Kako dodati novu kolekciju i upravljati njima
 • Kako sakriti knjige iz aplikacije iBooks
 • Kako otkriti knjige iz aplikacije iBooks
 • Kako izbrisati knjige iz aplikacije iBooks

Kako preuzeti knjige s Apple Books

 1. Otvori Knjige na iPhoneu ili iPadu i dodirnite knjižara.
 2. Dodirnite Pregledajte odjeljke na vrhu. Ili se pomaknite prema dolje da biste vidjeli Top ljestvice i druge kategorije. Možete koristiti i opciju pretraživanja. Dodirnite željeni naslov.
 3. Dodirnite DOBITI. Ako se zatraži, potvrdite besplatno preuzimanje ili kupnju pomoću Touch ID-a, Face ID-a ili Apple ID lozinke. Knjiga će se početi preuzimati. Ako ste već kupili ovaj naslov, možda ćete vidjeti skočni prozor koji to potvrđuje. Dodirnite u redu.
 4. Nakon preuzimanja knjige, dodirnite ČITATI. Ili dodirnite Knjižnica iz donjeg reda da biste vidjeli ovu knjigu.

Kako ponovno preuzeti izbrisane knjige

Prethodno kupljene naslove možete besplatno preuzeti. Sljedeći koraci također se odnose na besplatne knjige koje ste možda preuzimali u prošlosti.

 1. Otvori Knjige aplikaciju i dodirnite Knjižnica. Ovdje ćete vidjeti sve knjige i dodane PDF-ove. Ako ispod naslova vidite ikonu oblaka, to znači da je dodana u vašu knjižnicu, ali da nije preuzeta lokalno / izvan mreže. Ako ne vidite ikonu oblaka, to znači da je knjiga već spremljena izvan mreže.
 2. Jednostavno dodirnite knjigu. Počet će se preuzimati.
 3. Možete i dodirnuti ikona s tri točke i odaberite preuzimanje datoteka iz lista dijeljenja.

Bilješka: Skrivene knjige možda se neće pojaviti u knjižnici.

Kako sinkronizirati knjige na iPhoneu, iPadu i Macu

Nakon što se na bilo koji uređaj prijavite u aplikaciju Knjige svojim Apple ID-om, svi vaši naslovi vidljivi su u knjižnici. Međutim, da biste uživali u sinkronizaciji svojih oznaka, istaknutih dijelova, zbirke Reading Now i dodanih PDF-ova na svim uređajima bez napora, morate omogućiti iCloud Drive za aplikaciju Books. Evo kako to učiniti.

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite svoj Apple ID od vrha.
 2. Dodirnite iCloud.
 3. Pomaknite se prema dolje i omogućite prekidač za Knjige.
 4. Sada se vratite, tapkajući gore lijevo. Zatim dodirnite <> za povratak na još jedan zaslon.
 5. Pomaknite se prema dolje Postavke aplikaciju i dodirnite Knjige.
 6. Pod SYNCING, uključite prekidač za Čitajući sada i iCloud Drive.

Na Macu: Otvorite Postavke sustava → Apple ID → iCloud → Opcije uz iCloud Drive → potvrdite okvir za Knjige i kliknite Gotovo. Zatim otvorite aplikaciju Knjige i kliknite Knjige na gornjoj traci izbornika. Nakon toga kliknite Postavke → Općenito → potvrdite okvir za Sync zbirke, oznake i istaknute stavke na svim uređajima.

Kako dodati PDF datoteke s bilo kojeg mjesta u aplikaciju Apple Books

Kada dodirnete gumb za dijeljenje u većini ugrađenih aplikacija, kao što su Safari, Fotografije, aplikacija Mail i aplikacije trećih strana, vidjet ćete opciju Knjige u Tablici za dijeljenje. To omogućuje spremanje nekoliko stvari u ovu aplikaciju. Možete čak pretvoriti sliku i spremiti je u PDF u aplikaciji Knjige! Evo kako to učiniti.

 • Iz Safarija: Posjetite web stranicu. Neka se u potpunosti napuni. Zatim kliknite na Ikona dijeljenja. Horizontalno prijeđite redom ikona aplikacija i dodirnite Knjige. Aplikacija će stvoriti PDF i spremiti ga u aplikaciju Knjige. Ako je omogućen iCloud Drive (gornji koraci), tada bi se ovaj PDF sinkronizirao sa svim vašim Apple uređajima.
 • Iz aplikacije Fotografije: Otvorite sliku i dodirnite Ikona dijeljenja. Zatim dodirnite Knjige ikona aplikacije iz Dijelnog lista. Fotografija će se pretvoriti u PDF i dodati u aplikaciju Books.
 • Iz aplikacije Notes: Otvorite bilješku i dodirnite Ikona dijeljenja. Zatim dodirnite Ispis. Postavite dva prsta na minijaturu ispisa i proširite je (smanjite / uvucite prema van). Zatim dodirnite Ikona dijeljenja opet. Napokon, dodirnite Kopiraj u Knjige. Bilješka će se pretvoriti u PDF i spremiti u aplikaciju Knjige. Ova metoda radi i za druge aplikacije.
 • Iz aplikacije Mail: Otvorite e-poštu s privitkom. Dodirnite privitak. Zatim dodirnite Ikona dijeljenja. Napokon, dodirnite Knjige.
 • Ostale aplikacije trećih strana: Privitke iz aplikacija kao što je WhatsApp možete spremiti u aplikaciju Knjige. Sve što trebate je dodirnuti Ikona dijeljenja a zatim dodirnite Knjige ili Kopiraj u Knjige. To univerzalno djeluje u gotovo svim aplikacijama.

Kako prilagoditi čitanje u aplikaciji Apple Books

 1. Tijekom čitanja knjige možete promijeniti veličinu fonta, vrstu fonta, boju pozadine, promijeniti prikaz pomicanja itd. Da biste to učinili, tapnite na A A kad ste u knjizi. Napominjemo da se ove postavke ne primjenjuju ako čitate PDF.
 2. Ovisno o postavci, povucite klizač u dnu ili udesno zaslona da biste brzo prešli na određeno poglavlje ili stranicu.
 3. Da biste vidjeli sadržaj, oznake i bilješke, dodirnite ikonu s tri vodoravne crte u gornjem lijevom kutu.
 4. Za pretraživanje dodirnite ikonu povećala. Za označavanje dodirnite ikonu nalik vrpci.
 5. Da biste postavili ciljeve čitanja, dodirnite Čitanje sada. Zatim se pomaknite prema dolje i dodirnite stavku Današnje čitanje. Zatim dodirnite PRILAGODI CILJ, odaberite željenu vrijednost i dodirnite Gotovo. Ako ovu opciju ne vidite, otvorite aplikaciju Postavke → Knjige → omogućite prekidač za čitanje ciljeva.

Kako sortirati knjige i promijeniti stil prikaza

 1. Pokrenite Knjige aplikaciju i dodirnite Knjižnica.
 2. Dodirnite VRSTA i odaberite prikaz knjiga i PDF-ova prema nedavnom, naslovu, autoru ili ručno. (Savjet: Ako je odabrano Ručno, možete dugo pritisnuti minijaturu i povući je prema svojim željama.)
 3. Da biste promijenili stil prikaza, dodirnite ikona s tri vodoravne crte. To vam omogućuje prelazak u prikaz popisa ili prikaz velikih sličica.

Kako dodati novu kolekciju i upravljati njima

 1. Pokrenite Knjige aplikaciju i dodirnite Knjižnica.
 2. Dodirnite Zbirke od vrha.
 3. Dodirnite od dna Nova kolekcija i upišite ime. Nakon toga tapnite Gotovo.

Da biste dodali knjige i PDF-ove u zbirku, dodirnite Knjižnica. Zatim dodirnite Uredi i odaberite više knjiga. Napokon, dodirnite Dodaj u… i dodirnite Zbirku da biste joj dodali odabrane naslove.

Za pojedinačne knjige dodirnite ikona s tri točke a zatim dodirnite Dodaj u kolekciju. Također možete kopirati knjige iz jedne zbirke u drugu slijedeći gore navedene metode.

Da biste preuredili Zbirke, dodirnite jednu i povucite je gore ili dolje.

Da biste zbirku izbrisali iz aplikacije Knjige, prijeđite prstom udesno ulijevo i dodirnite IzbrisatiIzbrisati.

Ili dodirnite Uredi, a zatim dodirnite crveni gumb minus i odaberite Izbrisati. Nakon što izbrišete zbirku, stvarne knjige i PDF-ovi koji su bili u njoj neće se izbrisati.

Kako sakriti knjige iz aplikacije iBooks

 1. Otvori Knjige aplikacija → Knjižnica.
 2. Dodirnite ikona s tri točke ispod knjige.
 3. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Ukloniti. Zatim dodirnite Sakrij knjigu.

Bilješka: Ne možete sakriti PDF-ove koje ste dodali u aplikaciju Knjige. Možete ih ukloniti iz preuzimanja ili ih uopće izbrisati.

Kako otkriti knjige iz aplikacije iBooks

 1. Pokrenite Knjige aplikacija → Čitajući sada.
 2. Dodirnite svoj profilna slika.
 3. Dodirnite Upravljanje skrivenim kupnjama. Unesite lozinku za Apple ID ako se to zatraži i dodirnite Prijava.
 4. Dodirnite SKRIVI pored naslova. Napokon tapnite Gotovo.

Kako izbrisati knjige iz aplikacije iBooks

Možete sakriti knjigu (objašnjeno gore) ili ukloniti preuzetu knjigu. Ovo će prestati zauzimati lokalnu pohranu vašeg iPhonea. Baš kao i aplikacije, preuzimanja i kupnje knjiga također su povezane s vašim Apple ID-om. Ne postoji način da se to dvoje trajno razdvoji.

Za dodane PDF-ove možete ih ukloniti iz preuzimanja, što oslobađa lokalni prostor. Ili ih također možete trajno izbrisati, što će ukloniti lokalno preuzetu datoteku, kao i s iCloud Drive-a i svih ostalih sinkroniziranih Apple uređaja.

 1. Otvori Knjige aplikaciju i dodirnite Knjižnica. Ovdje se nalaze sve knjige i PDF-ovi koje ste dodali, preuzeli izvan mreže ili kupili. Ako se ispod unosa nalazi ikona oblaka, to znači da se knjiga ili PDF ne preuzimaju lokalno, već se pohranjuju na vaš iCloud račun.
 2. Da biste izbrisali jednu knjigu: Dodirnite ikona s tri točke a zatim dodirnite Ukloniti. Zatim odaberite Ukloni preuzimanje. Za preuzeti PDF, vidjet ćete Ukloni preuzimanje i Izbriši svugdje. Možda ćete vidjeti nepreuzete PDF-ove Izbriši svugdje u Tablici za dijeljenje.
 3. Da biste izbrisali više knjiga: Dodirnite Uredi. Zatim dodirnite ikona kante za smeće i odaberite Uklonite preuzimanja.

Odjava ...

Na ovaj način možete upravljati aplikacijom Library of the Books na iPhoneu i iPadu. Jednom kada započnete koristiti aplikaciju, postaje lako otkriti više značajki i podešavanja.

Uz to, možete pogledati i naš popis najboljih aplikacija za čitanje e-knjiga za iPhone i iPad.

PROČITAJTE DALJE:

 • Najbolje knjige o Appleu, Steveu Jobsu, Timu Cooku i Jonyju Iveu
 • Kako izvesti knjige s iPhonea na računalo
 • Kupljene audio knjige se ne prikazuju na iPhoneu ili iPadu? Evo popravka
 • Biblioteka aplikacija ne radi na iPhoneu? Kako to popraviti!
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found