Blog

HomePod ne reagira? 7 načina da se to popravi

HomePod - pametni uređaj za slušanje glazbe dizajniran je za svaku priliku i pruža zvuk visoke vjernosti bilo gdje. Kao jedinstvena integracija Apple Music i Siri, djeluje kao glasovni asistent koji vam omogućuje prilagodbu pametnih uređaja i poigravanje svakodnevnim zadacima. Zvučnik s inovativnom audio tehnologijom besprijekorno se povezuje s vašim iOS uređajima. Ali nažalost, ako vaš HomePod ne reagira ili je prestao raditi, evo kako ga možete popraviti!

 1. Provjerite je li HomePod uključen
 2. Provjerite upozorenja u aplikaciji Home
 3. Nadgledajte svoju Wi-Fi vezu
 4. Provjerite radi li Siri
 5. Ponovo pokrenite HomePod
 6. Pokušajte ukloniti i popraviti HomePod iz aplikacije Home
 7. Resetirajte svoj HomePod
 8. Obratite se Apple podršci

1. Provjerite je li HomePod uključen

Moglo bi se dogoditi, neprestano zovete Siri, ali HomePod ne reagira jer ga zapravo niste uključili! Možete provjeriti je li uključen pregledavanjem kontrola glasnoće i reprodukcijom glazbe.

Možete ga provjeriti i putem iOS uređaja. Otvorite aplikaciju Home i dodirnite karticu HomePod. Ako glazba počne svirati, tada je uključena.

2. Provjerite upozorenja u aplikaciji Home

Ako postoji problem s HomePodom u vezi s Wi-Fi-jem, Apple ID-om ili bilo čime, u aplikaciji Home vidjet ćete upozorenje s pojedinostima. Da biste saznali više o problemu, dugo pritisnite HomePod ili idite na karticu Sobe u istoj aplikaciji.

3. Nadgledajte svoju Wi-Fi vezu

Vaš HomePod možda neće reagirati ako ste nedavno promijenili lozinku za Wi-Fi ili ste je postavili na drugo mjesto. U ovom slučaju, kad se obratite Siri, reći će vam da postoji problem s povezivanjem na Wi-Fi. Upozorenje za ovaj određeni problem možete vidjeti i u aplikaciji Home s naznakom ‘Wi-Fi mreža’.

Vaš se HomePod automatski povezuje s istom Wi-Fi mrežom kao i vaš iPhone na iOS-u 12 ili novijoj verziji. Ako se nije, možete ga ručno povezati s drugom Wi-Fi mrežom pomoću dolje navedenih koraka.

 1. Otvori Dom app.
 2. Dugo pritisnite HomePod.
 3. Dodirnite Postavke.
 4. Pogoditi Premjestite HomePod na [svoju Wi-Fi mrežu].

4. Provjerite radi li Siri

Dugo pritisnite vrh HomePoda i izgovorite "Uključi Hej Siri." Ako već radi na Wi-Fi mreži i još uvijek ne reagira, možete uključiti Siri iz aplikacije Home.

Otvori Dom aplikacija → Pritisnite i držite HomePod → Dodirnite Postavke → Osigurajte to Slušajte "Hey Siri" je omogućen.

5. Ponovo pokrenite HomePod

Pokrenite Dom aplikacija → dugo pritisnite HomePod → dodirnite Postavke → pomaknite se prema dolje i taknite Reset HomePod.

Provjerite radi li. Ako nije, pokušajte s drugim rješenjem.

6. Pokušajte ukloniti i popraviti HomePod iz aplikacije Home

HomePod možete resetirati pomoću Apple ID-a u aplikaciji Home putem iOS uređaja ili Maca. Da biste ga uklonili, otvorite Dom aplikacija → Pritisnite i pritisnite dvaput HomePod → Odaberite Postavke → pogodak Uklonite dodatnu opremu.

7. Resetirajte svoj HomePod

Možete ručno resetirati svoj HomePod ako to niste mogli učiniti iz aplikacije. Da biste to učinili, isključite ga iz struje, a zatim ga ponovno uključite. Zatim dugo pritisnite vrh mahune dok blještavo bijelo svjetlo ne postane crveno i začujete tri zvučna upozorenja. Zapamtite, ako prerano dignete prst, morat ćete ponovno pokrenuti postupak.

8. Napokon se obratite Apple podršci

Ako vaš HomePod i dalje ne reagira ni nakon isprobavanja svih gore spomenutih hakova, vjerojatno ćete trebati pomoć Appleove podrške.

Odjava ...

Budući da HomePod nudi puno više od zvučnika za strujanje glazbe, mogli biste izgubiti produktivnost na svakodnevnim zadacima. Ali nadamo se da ste pogrešku riješili jednim od načina na koji smo objasnili. Ako je odgovor da, koji je onda? Recite nam o tome u odjeljku za komentare ispod!

Možda ćete ih voljeti pročitati

 • Koristite HomePod kao spikerfon
 • Stvorite popis za spavanje za svoj HomePod
 • Podesite ekvilajzer na svom HomePodu
 • Kako koristiti HomePod kao interfon: cjelovit vodič