Blog

Ne prikazuje se opcija plaćanja WhatsApp? Kako to dobiti

WhatsApp, najpopularnija usluga razmjene trenutnih poruka u Indiji, uvela je opciju plaćanja koja vam omogućuje slanje i primanje novca. Koristi domaći okvir Unified Payment Interface (UPI) razvijen od strane Nacionalne korporacije za plaćanja u Indiji (NPCI). Međutim, nemaju svi ovu značajku. Ako se i vi, opcija plaćanja WhatsApp ne prikazuje na vašem iPhoneu, evo tri stvari koje trebate učiniti.

  1. Ažurirajte WhatsApp na svom iPhoneu
  2. WhatsApp postupno pokreće značajku plaćanja
  3. Zamolite prijatelja da vam pošalje novac putem WhatsAppa

Rješenje 1. Ažurirajte WhatsApp na svom iPhoneu

Obvezno je ažurirati aplikaciju WhatsApp da biste dobili novu značajku plaćanja. Ako to niste učinili (ili niste sigurni), evo kako ažurirati aplikaciju na iPhoneu.

  1. Na početnom zaslonu dugo pritisnite ikonu App Store i odaberite nadopune.
  2. Dajte nekoliko sekundi za osvježavanje ili spustite ovaj zaslon za ručno osvježavanje. Dodirnite AŽURIRAJ pored WhatsApp Messengera.

Kada se ažuriranje dovrši, pokrenite WhatsApp i dodirnite Postavke dolje desno. Trebali biste vidjeti novu karticu "Plaćanja".

Rješenje 2. WhatsApp postupno pokreće značajku plaćanja

U Indiji postoje brojne aplikacije za plaćanje temeljene na UPI-u, poput Paytma, Google Paya, PhonePea itd. WhatsApp ima više od 400 milijuna korisnika (40 kruna) u zemlji. Ako bi pokrenuli značajku plaćanja za sve odjednom, to bi im donijelo nepravednu prednost u odnosu na konkurenciju, posebno male platne tvrtke. To bi također moglo dovesti do monopola u bliskoj budućnosti. Zbog toga (i drugih razloga), NPCI je zatražio od WhatsAppa da u prvoj fazi proširi značajku plaćanja na samo 20 milijuna (2 crores) korisnika.

Dakle, ako trenutno ne vidite opciju plaćanja WhatsApp ni nakon ažuriranja aplikacije, to znači da ćete morati pričekati. Sada ne možete učiniti puno osim pokušaja trika u nastavku.

Bilješka: Značajka WhatsApp plaćanja u beta je fazi od 2018. godine i ima 1 milijun (10 lakhs) korisnika u beta načinu.

Rješenje 3. Zamolite prijatelja da vam pošalje novac putem WhatsAppa

Možda ćete imati sreće dobiti ovu značajku (ili ubrzati postupak ili je dobiti u drugoj fazi) ako zamolite prijatelja ili člana obitelji koji već imaju opciju plaćanja WhatsApp, da vam pošalje nešto novca.

Možda će vidjeti poruku u kojoj se kaže da primatelj treba ažurirati WhatsApp ili nešto slično. Budući da ste već ažurirali (prvi korak iznad), prisilno napustite aplikaciju, ponovo pokrenite iPhone i provjerite vidite li karticu ‘Plaćanja’.

Odjava ...

Ovo su bile neke važne riječi o problemu nedostupnosti značajke plaćanja WhatsApp-a u Indiji. Nadam se da je bilo pronicljivo.

Dalje, evo nedavnog videozapisa Marka Zuckerberga, izvršnog direktora Facebooka (koji je vlasnik WhatsAppa), kako govori o usluzi plaćanja u Indiji i govori dobre stvari o jedinstvenom i briljantnom indijskom jedinstvenom sučelju za plaćanje (UPI).

Možda ćete htjeti pročitati i ove postove:

  • WhatsApp nastavlja rušiti iPhone? Kako to popraviti
  • Napiši podebljano, kurziv, precrtano u WhatsApp na iPhoneu
  • Kako se prijaviti za Apple One na iPhoneu i iPadu
  • 26 sjajnih WhatsApp savjeta i trikova za iPhone