Blog

Kako pregledati kalendar na Macu pomoću naredbenog retka terminala

Pametni uređaji pomaknuli su ručne satove i kalendare; međutim, oni koji imaju stalnu interakciju s naredbenim retkom na svojim računalima Mac, moraju se osloniti na veći zaslon kako bi provjerili datum, mjesec i godinu. Pomoću jednostavnog naredbenog retka korisnici mogu brzo donijeti kalendar.

Ovo je jednostavan trik za dodavanje u vašu OS X informacijsku košaru. Osim na Mac OS X, ovu naredbu možete pokrenuti i na Linuxu. Zabava je u tome što korisnici mogu generirati kalendar za bilo koji datum, za bilo koji mjesec u bilo kojoj godini. Ovim trikom možete se vratiti koliko je prošlo Rimsko carstvo i ići onoliko daleko koliko vas mašta odvede.

Na vašem Macu pokrenite aplikaciju Terminal iz / Applications / Utilities i započnite, a istu možete pokrenuti i iz pretraživača reflektora.

Donesite Kalendar iz naredbenog retka za bilo koji datum upisivanjem naredbenog retka:

Cal

Ovo će donijeti kalendar tekućeg mjeseca u tekućoj godini.

Cal 6 2017

Ova će naredba predstaviti budući kalendar za lipanj 2017. Možete provjeriti sve datume za lipanj u 2017. godini.

Ako želite uživati ​​u putovanju kroz vrijeme, kalendar vas može odvesti do 9999. godine; ne možete dalje od ove godine. Slično tome, kalendar vas može vratiti na 0001 kao što to čini većina gregorijanskih kalendara. Nažalost, vaš san o upoznavanju dinosaura ostat će neostvaren.

Cal 2016

Pritiskom ove naredbe na ekran će se prikazati svi mjeseci određene godine.

Trik je jednostavan za postizanje trenutnih rezultata; ako provodite puno vremena ispred svog Mac zaslona, ​​ovo će vam zasigurno pomoći da provjerite datum, mjesec i godinu na kalendaru. Sada ne trebate provjeravati aplikaciju na iPhoneu, iPadu ili Macu.