Blog

Kako sinkronizirati iMessage između iPhone, iPad i Mac računala

Apple je stvorio nevjerojatan eko-sustav koji vam pomaže da ostanete povezani sa svim svojim uređajima. Svi su uređaji međusobno usko povezani; iPhone, iPad, iPod touch, Mac i drugi. Ako bilo što spremite na bilo koji uređaj, možete mu lako pristupiti s drugog uređaja.

Štoviše, uređaj možete jednostavno promijeniti usred svog rada uz pomoć funkcije Handoff. Ali postoji jedan problem u postavljanju Handoffa na Mac i iPhone / iPad. Radi s više aplikacija; pa čak i ako ne želite raditi na aplikacijama kao što su Kalendar, Keynote i Karte, značajka će ih automatski sinkronizirati. Kao vašu informaciju, Handoff radi s aplikacijama poput Kalendara, kontakata, podsjetnika, stranica, glavne bilješke, brojeva, karata, poruka, pošte i Safarija.

Pretpostavimo da želite sinkronizirati iMessages na svim uređajima i ne želite koristiti Handoff, što je rješenje? Pa, možete slijediti ove informacije i pronaći odgovor.

Kako sinkronizirati iMessages na vaš iPhone, iPad i Mac

Korak 1. Pokrenite aplikaciju Postavke na vašem iPhoneu → Dodirnite Poruke.

Korak 2. Potražite opciju Send & Receive s popisa i dodirnite je.

Vaš će vam iPhone prikazati sve telefonske brojeve i ID-ove e-pošte koje ste registrirali s Apple ID-om.

Korak # 3. Dodirnite svaki ID da biste potvrdili ili poništili odabir.

Tijekom ovog postupka osigurajte da se vaša adresa e-pošte prikazuje pored vašeg Apple ID-a. Trebali biste se prijaviti pomoću Apple ID-a ako ID e-pošte nije prikazan. Još jedna važna stvar koju trebate potražiti je da u odjeljku odaberete svoj primarni telefonski broj: Započnite nove razgovore od.

Ponovite gornje korake na drugim iOS uređajima; ovo će vam omogućiti slanje i primanje iMessages-a i na iPhoneu, iPadu i Macu.

Sada provjerimo kako možete sinkronizirati iMessages sa svog Maca.

Kako sinkronizirati iMessages na Macu

Korak 1. Otvorite aplikaciju Poruke na Launchpadu ili Spotlight pretraživanju ili Docku.

Korak 2. Sada kliknite izbornik Postavke.

Korak # 3. Kliknite gumb Računi s vrha.

E-adresu Apple ID-a možete vidjeti ispod gumba Postavke. Ako ne pronađete, možete dodati klikom na znak "+" od dna.

Korak # 4. Kliknite svoj Apple ID.

Nakon dodavanja vašeg Apple ID-a možete vidjeti slične opcije kao na iPhoneu / iPadu. Odmah ispod vašeg Apple ID-a nalazi se potvrdni okvir: Omogućite ovaj račun. Obavezno označite ovaj potvrdni okvir.

Na dnu ovog dijaloškog okvira provjerite je li na padajućem izborniku odabran vaš telefonski broj. Izbornik je dat pod “Započnite nove razgovore od“.

Cijeli ovaj postupak omogućit će vam primanje iMessages na iOS uređajima i vašem Macu. Ako ovo ne rezultira nikakvim rezultatom, postoji rješenje za taj problem.

Isključite iMessage na iPhoneu i iPadu

Korak 1. Pokrenite aplikaciju Postavke na iOS uređaju → Dodirnite Poruke.

Korak 2. Isključite iMessage ISKLJUČENO na svim uređajima.

Isključite iMessage na Macu

Korak 1. Pokrenite poruke s Launchpada ili Spotlight pretraživanja ili doka.

Korak 2. Sada kliknite izbornik Postavke.

Korak # 3. Kliknite gumb Računi s vrha.

Korak # 4. Sada poništite opciju Omogući ovaj račun.

Sada zatvorite dijaloški okvir i otvorite ga natrag. Uzmite svoj iOS uređaj i ponovo omogućite iMessage. Sada se vratite na svoj Mac i slijedite gornje korake da biste provjerili “Omogućite ovaj račun”Kutija. To bi vjerojatno trebalo riješiti sve probleme povezane sa sinkronizacijom iMessagea na svim iOS uređajima i Macu.