Blog

Instaliranje novih čuvara zaslona u Mac OS X [Upute]

Mac OS X dolazi s kompletom zaista sjajnih HD zaslona. Ali, nikad ne mogu biti dovoljni. Morat ćete preuzeti i instalirati druge uzbudljive čuvare zaslona s interneta - recimo, na primjer, nove filmske zaslone ili čuvare zaslona na temu festivala.

Instaliranje čuvara zaslona bilo je jednostavno (i dalje je lako), ali način na koji ste ih dodali u svoju knjižnicu promijenio se u Mac OS X Mavericks ili Yosemite. Ažuriranja softvera i GateKeeper sigurnost učinili su postupak malo dužim. I za nekoliko ljudi, komplicirano.

To više nije postupak "dvostrukog klika i instalacije", posebno za aplikacije treće strane. Ako to pokušate, dobit ćete poruku o pogrešci da se datoteka ne može otvoriti jer je od nepoznatog programera. Ipak, nemojte biti obeshrabreni! Evo nekoliko načina za instaliranje omiljenih čuvara zaslona s weba na vaš Mac OS X.

Kako dodati čuvar zaslona desnim klikom na Macu

Ova metoda djeluje za datoteke s nastavkom ".saver". Za datoteke s nastavkom ".qtz", slijedite metodu 2.

Korak 1. Otvoren "Finder" s vašeg pristaništa.

Korak 2. U njemu pronađite čuvar zaslona koji želite instalirati. Završit će produženjem “neko_ime.saver " (neko ime je naziv datoteke.) Desnom tipkom miša kliknite datoteku i odaberite "otvoren."

Korak # 3. Pojavit će se poruka upozorenja, „some_name.saver je od neidentificiranog programera. Jeste li sigurni da ga želite otvoriti? " Kliknite “Otvoren.”

Korak # 4. Vaš “Postavke sustava " automatski će se pokrenuti u prozoru čuvara zaslona. Pomoću nje dobit ćete dijaloški okvir u kojem se traži instaliranje odabranog čuvara zaslona za trenutne korisnike ili sve korisnike na vašem Macu. Označite odgovarajući okvir i kliknite na “Instalirati."

Korak # 5. Sada aktivirajte novi čuvar zaslona s popisa kao i obično.

Kako dodati čuvar zaslona putem mape čuvara zaslona na Macu

Ova metoda radi za datoteke s nastavkom ".qtz. "

Korak 1. Pritisnite Command + Shift + G i tip ~ / Biblioteka / Čuvari zaslona /

Korak 2. Povucite preuzetu datoteku čuvara zaslona u "Čuvari zaslonaMapa. (napomena sa strane: datoteke .saver možete povući u mapu i one će također raditi)

Korak # 3. Vratite se na izbornik “Apple” → Postavke sustava → Uređaji za radnu površinu i zaslon da biste pronašli ovu datoteku i koristili je.

Bilješka da ako želite da čuvar zaslona bude dostupan svim korisnicima na vašem Macu, u prvom koraku idite na / Biblioteka / Čuvari zaslona / (preskočite ~).

To je sve narode!

Podijelite s nama svoje komentare u komentaru.