Blog

Kako postaviti alfanumeričku lozinku na iPhone ili iPad

Iako je brzo, sigurno i prikladno koristiti Face ID ili Touch ID na svojim uređajima, lozinka pojačava vašu zaštitu. Zadana lozinka obično se sastoji samo od znamenki. Ali znate li da možete postavite alfanumeričku lozinku na svoj iPhone ili iPad kako bi ljudima bilo teže pogoditi? Naučimo više o tome.

  • Što je alfanumerička šifra?
  • Kako postaviti prilagođenu alfanumeričku šifru na iPhoneu i iPadu

Što je alfanumerička šifra?

Za razliku od tradicionalne numeričke šifre, alfanumerička šifra sastoji se od velikih i malih slova, znamenki i interpunkcije. To značajno povećava moguće kombinacije znakova koje možete odabrati, čineći vašu lozinku izuzetno teškom za pogađanje. Dakle, sigurnost vašeg uređaja podiže na sljedeću razinu. Ako želite maksimalnu zaštitu na uređaju, evo što treba učiniti.

Kako postaviti prilagođenu alfanumeričku šifru na iPhoneu i iPadu

  1. OtvoriAplikacija Postavkena vašem iPhoneu
  2. Sada dodirnite ID lica i zaporka ili Dodirnite ID i lozinku
  3. Unesite svoj postojeću lozinku.
  4. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Promijenite lozinkuiliUključite lozinku
  5. Unesi postojeću lozinku a zatim dodirnite Opcije zaporke.
  6. Vidjet ćete 3 mogućnosti za odabir, a to su: „Prilagođeni alfanumerički kôd“, „Prilagođeni numerički kôd“ i „4-znamenkasti numerički kôd“. Odaberite Prilagođeni alfanumerički kod
  7. Unesite svoj novi prilagođena alfanumerička lozinka i tapniteSljedeći u gornjem desnom kutu. Tada ćete morati ponovo unijeti novu lozinku zapotvrdi. Zatim dodirniteGotovo.

To je to!

Sumirati

Svakako se sjetite prilagođenog alfanumeričkog koda. Ako ga u jednom trenutku zaboravite, možete ga oporaviti. Takve prilagodljive sigurnosne značajke čine da se Apple uređaji ističu iz mnoštva, dodajući praktičnost životu. Imate li dodatnih pitanja? Javite nam u komentarima ispod.