Blog

Kako dodati rječnike na iPhone i iPad

Kada prvi put postavite iOS uređaj, automatski se bira rječnik za vas na temelju jezika uređaja koji ste odabrali. No, možete odabrati i dodavanje rječnika na iPhone ili iPad kasnije kad god je to potrebno. Dostupno je nekoliko rječničkih opcija koje odgovaraju ljudima iz raznih zemalja i jezičnim skupinama. Možete ih preuzeti i dodati prema vašim željama, bez mijenjanja jezika tipkovnice. Pogledajmo.

 • Kako dodati rječnik na iPhone i iPad
 • Kako dodati riječi u vaš iPhone rječnik

Kako dodati rječnik na iPhone i iPad

 1. Otvori Postavke aplikaciju na iPhoneu ili iPadu
 2. Dodirnite Općenito.
 3. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Rječnik.
 4. Dodirnite jedan ili više rječnika koja vam treba. Počet će se preuzimati.

Sada, kada odaberete tekst u Safariju ili drugim aplikacijama i dodirnete Pogledaj, vidjet ćete značenje riječi iz različitih rječnika, ako je primjenjivo.

Da biste izbrisali rječnik na iPhoneu, slijedite gornje korake i dodirnite preuzeti rječnik. Bit će uklonjeno. Na njemu više nećete vidjeti oznaku.

Kako dodati riječi u vaš iPhone rječnik

Zamjena teksta omogućuje dodavanje riječi u vaš iPhone rječnik. Nakon što joj dodate riječ, vaš iPhone će je prepoznati. Od sada ga više neće automatski ispravljati. Pomoću zamjene teksta možete dodati i prečace koje će se vaš iPhone automatski proširiti i napisati cijelu frazu prilikom tipkanja. Dopustite mi da vam pokažem kako.

 1. Otvori Postavke aplikaciju na iPhoneu ili iPadu
 2. Dodirnite Općenito.
 3. Dodirnite Tipkovnica.
 4. Dodirnite Zamjena teksta.
 5. Dodirnite ikona plus (+) s gornje desne strane.
 6. Pod, ispod Fraza upišite riječ koju želite dodati u rječnik iPhonea
 7. Dodirnite Uštedjeti.

U 6. koraku možete unijeti i neobavezno Prečac. Na primjer, pretpostavimo da svakodnevno pišete ‘Bok mama, jesi li uzela lijek?’ Sada ovu rečenicu možete dodati u "Phrase" i pod "Shortcut" napisati med. Nakon ovoga, kad god upišete med, dobit ćete ovaj prijedlog. Samo pritisnite razmaknicu i cijeli će se tekst automatski otkucati. Brz je, koristan i štedi vrijeme.

To je sve, prijatelju!

Rječnik i prečaci sinkroniziraju se putem iClouda na sve vaše Apple uređaje s istim Apple ID-om. Tako će se riječi i prečaci koje dodate pojaviti i na Mac, iPadu, iPod Touchu i drugim iPhone uređajima.

Možda će vas također zanimati:

 • Savjeti i trikovi za tipkovnicu za iPhone i iPad
 • Najbolje iPhone i iPad aplikacije za ljubitelje knjiga!

Razmislite malo ili pitanje? Molimo pitajte u odjeljku za komentare u nastavku.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found