Blog

Kako koristiti iPhone kao daljinski upravljač za Mac i PC

Što kažete na to da isključite računalo, a da niste ni blizu? Ili ga probuditi? Ili promjena pjesme koja se trenutno reproducira na vašem iTunesu?

Ili bolje: što kažete na upravljanje računalom ili Macom iz kuće prijatelja? Omogućavanje preuzimanja, promjena zaslona, ​​zatvaranje aplikacija ... možete puno toga obaviti na daljinu samo koristeći iPhone kao daljinski upravljač za PC i Mac (pa čak i Linux).

Gledali smo koliko moćan iPhone može biti daljinski upravljač, omogućavajući vam upravljanje računalom, Macom, iTunesom, Apple TV-om i još više, a pokazalo se - ne baš iznenađujuće - da postoji puno aplikacija koje mogu obaviti stvari za vas.

Slijedi pregled nekih od najboljih iPhone aplikacija koje će vam omogućiti daljinsko upravljanje računalom, Macom ili Linuxom pomoću iPhonea. Idemo:

Aplikacije za upotrebu iPhonea kao daljinskog upravljača za PC ili Mac

1. Daljinski upravljač za Mac

Kad su vaše tijelo i um u snažnom stisku letargije, ne volite se ni micati sa svog kauča. Vjerojatno su iz tog razloga izumljeni daljinski upravljači. Iz istog je razloga Evgeny Cherpak smislio daljinski upravljač za Mac. Za razliku od ostalih kontrolera, ovaj je zapravo aplikacija koju možete preuzeti na svoj iPhone, iPad i Apple Watch, a zatim upravljati svojim Macom sjedeći na stolici ili kauču.

Macom možete upravljati pomicanjem i lupkanjem prstima po osjetljivom zaslonu osjetljivom na dodir Apple uređaja. U aplikaciji postoji pet glavnih kartica: Mediji, Ulaz, Aplikacije, Izbornik i Sustav. Ovu aplikaciju cijene dizajneri, glazbenici, pisci i gotovo svi koji cijeli dan koriste svoj Mac.

Cijena: $9.99

preuzimanje datoteka

2. Daljinski miš

Ako želite imati više mogućnosti prilagodbe, trebali biste držati "Daljinski miš" ispod radara. Na temelju onoga što odgovara vašem tijeku rada, možete savršeno prilagoditi sučelje kako biste dobili na vrhu svega što vam je važno.

Najbolje iskoristite brze geste i tipke za glasnoću za učinkovitije rješavanje datoteka. Postaje prilično korisna tipkovnica i miš koji vam nude veću fleksibilnost.

Kao da koristite trackpad? Pa, nudi vam i malu dodirnu pločicu koja samo radi na obavljanju posla.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

3. iTunes daljinski

Applova ispravna aplikacija Remote omogućuje vam upravljanje iTunesom na računalu / Macu pomoću iPhonea. Postavljanje daljinskog upravljača jednostavno je i brzo, a nakon što se završi, cijela se iTunes biblioteka prikazuje na vašem iPhoneu.

Zanimljivo je da putem iPhonea možete stvoriti i Genius popise za reprodukciju, uređivati ​​knjižnicu i vršiti sve moguće promjene na njoj. Budući da je besplatna aplikacija, Remote djeluje sjajno.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

4. Udaljena radna površina Chrome

Kada govorite o najpopularnijim udaljenim aplikacijama, "Chrome Remote Desktop" je onaj koji nikada ne biste trebali propustiti. Pa, kažem to jer sam koristio ovu aplikaciju i smatrao je da je vraški dobra. Djeluje učinkovito omogućujući vam pristup vašem Macu ili računalu s drugog računala ili mobilnog uređaja.

Nakon što povežete iPhone i računalo, moći ćete pristupiti datotekama i aplikacijama na računalu putem Interneta pomoću udaljene radne površine Chrome. Ono što stvarno obožavam u ovoj aplikaciji je mogućnost da vam omogućuju upravljanje računalom pomoću super praktičnih gesta poput prevlačenja s dva prsta za pomicanje prema gore ili dolje, stezanje i istezanje s dva prsta za zumiranje i još mnogo toga.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

5. Udaljeni upravitelj datoteka

Ovu aplikaciju vidim kao pametan alat koji vam omogućuje daljinsko preuzimanje željenog nadzora nad važnim datotekama. Uz podršku za više usluga u oblaku, uključujući Dropbox, Google Drive, OneDrive i Box, moći ćete s lakoćom upravljati svim datotekama.

Još jedna značajna značajka ove aplikacije je kompatibilnost s različitim formatima datoteka kao što su obični tekst, RTF (obogaćeni tekst), HTML, MS Office i još mnogo toga.

Aplikacija vam također omogućuje strujanje filmova, kao i glazbe. Kako radi s mnogim video i glazbenim formatima, vrijeme zabave teško da će se zaustaviti.

Cijena: $4.99

preuzimanje datoteka

6. Isključeno daljinsko

Jeste li ikad zaboravili isključiti računalo prije odlaska? S Macovima i PC-ima koji "spavaju" lako je zaboraviti da niste stvarno isključili računalo. Ali ne brinite. Aplikacije poput Off Remote mogu to pokriti.

Ova aplikacija omogućuje vam provjeru jesu li sva računala isključena, omogućuje vam uključivanje ili stavljanje u stanje hibernacije te donosi dobru razinu zaštite lozinkom koja osigurava da samo vi možete isključiti računala. Povezuje se brzo i jednostavno, uz automatsko otkrivanje i još mnogo toga.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

7. TeamViewer

Ništa ne nadmašuje TeamViewer kada je u pitanju fantastičan VNC klijent koji pruža potpun pristup vašem računalu čak i kad ste s iPhoneom na kauču. TeamViewer dolazi s aplikacijom na strani poslužitelja koju preuzimate na PC / Mac, a zatim s aplikacijom za iPhone koju instalirate na iDevice.

Kada završite, samo povežete računalo s iPhoneom i gotovo - sada ćete imati potpunu kontrolu nad svojim računalom. Postavite iPhone u pejzažni način i gotovo ga dovršite.

Za razliku od mnogih drugih VNC aplikacija koje vaš iPhone pretvaraju u daljinski upravljač za PC i Mac, TeamViewer je napravljen za brzo postavljanje i laku upotrebljivost za gotovo sve.

Cijena: Besplatno (za lite)

preuzimanje datoteka

8. MochaVNC

MochaVNC je više ili manje TeamViewer na steroidima. Ako imate MochaVNC na računalu ili Macu i na iPhoneu, najvjerojatnije ćete drastično smanjiti upotrebu svog Maca ili računala.

Jasno sučelje, sjajan način da se tipkovnica uvrsti u tipkovnicu aplikacije i stvarno temeljit i testiran skup značajki čine MochaVNC moćnom aplikacijom za daljinsko upravljanje.

Cijena: 5,99 USD (dostupna je jednostavna verzija)

preuzimanje datoteka

9. RealVNC (VNC preglednik)

Ono što mi se sviđa kod "RealVNC" je uredna funkcionalnost. Dizajniran je za rad ne samo s Macom i Windows PC-om već i s Linux računalima. Ovu praktičnu udaljenu aplikaciju možete koristiti za prikaz radne površine računala, pa čak i preuzimanje kontrole nad tipkovnicom i mišem.

Jedna od značajnih značajki ove aplikacije je intuitivno sučelje koje olakšava upravljanje računalom. Štoviše, možete sigurnosno kopirati vezu i sinkronizirati je na svojim uređajima za besprijekorno iskustvo.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

10. Rowmote

Rowmote je jedna od najjednostavnijih aplikacija koje ste ikada mogli vidjeti. To je inačica jednostavnog daljinskog upravljača koja je isporučena s vašim Macom i koja je gotovo ista kao da koristite daljinski upravljač. Samo, više ne morate brinuti o ‘izgubljenim’ daljinskim upravljačima.

Rowmote omogućuje vam brzo i jednostavno otvaranje pristanišnih aplikacija. Sadrži i posebne kontrole za Apple TV.

Cijena: $0.99

preuzimanje datoteka

To je sve!

Koji je tvoj najdraži?

Dakle, koja će od gore navedenih udaljenih aplikacija pronaći mjesto na vašem iOS uređaju? Javite nam svoje povratne informacije o tome.

Htjeli biste sustići i ovaj post:

  • Kako koristiti Apple Watch kao daljinski upravljač za iTunes

Želite istražiti još takvih vrhunskih zaokruženih aplikacija za iPhone?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found