Blog

Najbolje iOS aplikacije za učenje njemačkog, francuskog i španjolskog jezika

Ako nemate pravog vodiča, učenje novog jezika nije samo izuzetno izazovno već i puno monotono. Stvari poput stvaranja snažnog rječnika, razumijevanja gramatičkih pravila i pročišćavanja izgovora zahtijevaju dosljedan napor i još značajnije; pravilno vođenje.

Prilično poput osobnog učitelja, napredne aplikacije za učenje jezika za iOS prate vaš napredak i pružaju trenutne povratne informacije. Oni također ukazuju na nedostatke i nude savjete za prevladavanje prepreka.

Povrh svega, također imate priliku postati dijelom velike zajednice koja uče jezike i komunicirati s istomišljenicima. U današnjem pregledu odabrali smo najpopularnije iOS aplikacije za učenje francuskog, njemačkog i španjolskog jezika. Ako ste voljni svladati ove jezike, ne biste trebali propustiti pomno pogledati sljedeće aplikacije jer učenje čine ne samo jednostavnim već i zabavnim.

# 1. Duolingo

Kad govorim o najslasnijim aplikacijama za učenje jezika za iOS, "Duolingo" je jedno ime koje uvijek prvo upadne u pamet. Razlog zašto sam ga stavio na vrh ljestvice su interaktivnije metode poučavanja.

Kako su lekcije prilično kratke, moći ćete rezervirati vrijeme za njih čak i tijekom vašeg užurbanog načina života. Osim što vam omogućava da naučite njemački, španjolski i francuski, može vam pomoći da savladate i mnoge druge jezike (preko 30), što je još jedan plus.

A sa značajkom praćenja napretka, Duolingo osigurava da ste potpuno svjesni koliko dobro rješavate vježbe i što još trebate učiniti da biste postali bolji.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 2. Memrise

Razgovor je vjerojatno najvažniji aspekt učenja bilo kojeg jezika. A Memrise osigurava da bez napora možete artikulirati svoje osjećaje nudeći puno video isječaka izvornih govornika.

Možete prolaziti kroz videoisječke vlastitim tempom i naučiti kako lokalni govornici izražavaju svoje stavove ili razgovaraju u svom svakodnevnom životu. Osim toga, aplikacija također nudi mnoge učinkovite sesije poput vještine slušanja, teških riječi, pregleda brzine i još mnogo toga kako bi poboljšala sve aspekte i učinila vas vještijim govornikom i čitačem.

Da biste pristupili svim dostupnim tečajevima i značajkama, morat ćete odabrati Memriseove premium planove: 8,99 USD mjesečno, 18,99 USD mjesečno, 59,99 USD godišnje, 99,99 USD godišnje.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 3. Rosetta Stone

Izgovor je puno važan, posebno kada želite savršeno vladati govorom. A s Rosetta Stone možete poboljšati svoj izgovor i govoriti samouvjereno poput izvornog govornika.

U početku ćete naučiti osnovne stvari poput pozdrava, pitanja i fraza. Da biste lakše razumjeli riječi, aplikacija povezuje riječi sa slikama. Osim toga, od vas će se tražiti da čitate kratke priče naglas i pružite povratne informacije. Nakon što bolje razumijete jezik, možete izraziti svoje stavove o raznim temama kao što su sport, posao i još mnogo toga.

Imajte na umu da će vam samo premium verzija Rosetta Stone omogućiti pristup svim značajkama i lekcijama.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 4. busuu

Kad imate dobrog vodiča, učenje jezika postaje ne samo lako već i radosno. Uz "busuu" dobivate osobnijeg učitelja koji pomno pazi na vaše učenje. Aplikacija se usredotočuje na izgradnju rječnika i jačanje gramatike.

Zahvaljujući mjestu na povratnim informacijama, održava vas motiviranim i u potpunosti svjesnima vašeg napretka. A to igra značajnu ulogu u boljem zapovjedanju svim bitnim aspektima poput čitanja, pisanja, slušanja i govora.

Nadalje, ova aplikacija nudi bonus tečaj putovanja s mnogim često korištenim frazama, tako da možete razumjeti lokalni jezik, pa čak i komunicirati s izvornim govornicima.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 5. Babbel

Što se više uključujete u praktične razgovore, brže naučite izražavati osjećaje i mišljenje. Babbel vas vodi kako možete započeti učinkovite razgovore. Pomoću korisnih savjeta omogućuje vam da slobodno govorite bez ikakvog štucanja.

Još jedna stvar koja mi se sviđa kod Babbel je ta što su lekcije smišljeno osmišljene i relativno su kratke (oko 10-15 minuta). Stoga vam neće biti teško poštedjeti neko dragocjeno vrijeme za njih čak ni tijekom vašeg zauzetog rasporeda.

Povrh svega, pruža detaljan pregled vašeg napretka, pokazujući područja na kojima morate više raditi na poboljšanju i koje su glavne prepreke.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 6. Mondly

Pokretan naprednom tehnologijom prepoznavanja govora, Mondly je potpuno opremljen da poboljša vaš naglasak i pomogne vam da govorite francuski, njemački i španjolski sa željenim štihom. Da bi pružila realnije iskustvo, aplikacija vam omogućuje slušanje razgovora lokalnih ljudi.

Da bi dodatno pojednostavio učenje, Mondly jača vaš rječnik ključnim riječima i važnim frazama. Stoga možete lako držati češće korištene riječi.

Kako su vježbe prilično kratke, mogu se lako uklopiti u vaše užurbane rasporede. Još bolje, inteligentno izvještavanje čini vas potpuno svjesnima vaših poboljšanja i nedostataka koji se moraju riješiti.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 7. HiNative

Podržavajući više od 110 jezika, HiNative se ističe kao jedna od najboljih aplikacija za učenje jezika za iOS. Pomoću ove aplikacije postat ćete dijelom globalne zajednice Pitanja i odgovora koji uče jezike.

Bez obzira želite li znati značenje određene fraze ili otkriti naglasak određene regije, članovi zajednice uvijek će biti spremni odgovoriti na vaše upite. Nudi vrlo korisne predloške pitanja zbog kojih vam je puno prikladnije postavljati pitanja.

Znakove, izbornike, naljepnice i slike možete koristiti i da biste pitali nešto što vas zbunjuje. Štoviše, HiNative također nudi prilagođene primjere rečenica i prijeko potrebne savjete za poboljšanje vaše ukupne izvedbe.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

To je poprilično to!

Vaš najbolji odabir?

Sad samo savladajte svoj omiljeni jezik. Zapamtite, dosljedni napor koji će vas na kraju dovesti na dobru stranu. Zato se uvijek držite pravila i pobrinite se da odvojite vrijeme za svoje učenje čak i tijekom napornog dana.

Nikada nemojte propustiti niti jednu vježbu i pokušajte izraziti svoje osjećaje bez ikakvog straha. Naravno, možda ćete se malo početkati, ali nakon što steknete potez, postat će prilično dobri. Sretno!

Ne biste trebali propustiti i ova zaokruživanja aplikacija:

  • Najbolje aplikacije za rječnike za iPhone i iPad
  • Najbolje aplikacije za bilježenje za iPhone i iPad
  • Aplikacije za upravljanje projektima za iPad
  • Najbolje obrazovne aplikacije za iPad

Usput, koja je vaša omiljena aplikacija i koje su vam funkcije koje su vam se svidjele? Podijelite svoje misli u okviru za komentare.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found