Blog

Kako kombinirati PDF-ove na Macu: 3 smiješno jednostavna načina

Tehnologija se znatno razvila tijekom posljednjih nekoliko godina, a "osobno računanje", kao što znamo, promijenilo je način na koji obavljamo stvari u svakodnevnom životu.

Softverska sučelja s kojima komuniciramo na našim računalima, tabletima i pametnim telefonima također su se razvijala svakim danom, čineći ih ne samo ugodnijim za upotrebu već i učinkovitijim i zabavnijim.

Danas se često koriste mnogi formati datoteka, ali jedna od rijetkih vrsta datoteka koja postoji već nekoliko godina i nudi najviše svestranosti i pouzdanosti je format datoteke PDF.

Danas se PDF često koristi za sve vrste stvari, poput poslovnih citata i računa, uredskih bilješki, dokumenata koji se mogu preuzeti s web usluga, izvoda iz bankarskih i kreditnih kartica, e-knjiga i još mnogo toga.

PDF nudi brojne prednosti u odnosu na neke tradicionalne formate datoteka koji se obično koriste za datoteke dokumenata.

Dvije najvažnije značajke formata PDF datoteke su njegove fleksibilnost držanja bilo koje vrste podataka - bilo da se radi o tekstu, fotografijama, grafikama, tablicama ili čak vektorima, i njihovim rastezljivost - gdje možete izmijeniti i urediti bilo koju PDF datoteku bez utjecaja na drugi sadržaj koji sadrži.

Jedna od stvari koju ljudi obično rade s dokumentima jest spajanje sadržaja dviju ili više datoteka.

Znate kako se morate potruditi da pripremite sve svoje mjesečne izvode na kraju financijske godine i pošaljete ih svom knjigovođi? Ili možda želite kombinirati nekoliko potvrda o PDF-u u gigantski PDF koji možete spremiti na račune Google Drive ili Dropbox za kasnije pozivanje.

Pa, zahvaljujući svojoj fleksibilnosti i proširivosti spajanje dviju ili više PDF datoteka pravi je kolač. Ako trebate kombinirati PDF-ove u jednu datoteku, postoji mnogo različitih načina na koje to možete postići. Štoviše, nisu vam potrebni niti specijalizirani alati ili aplikacije.

Kako spojiti PDF-ove na Macu: 3 objašnjena načina

# 1: Zadana Mac aplikacija za spajanje PDF datoteka

Apple je paket Preview priložio uz svaki moderni Mac koji je prodao, a Preview je zadana aplikacija na macOS-u za mnoge različite formate datoteka, od slika, grafika i PDF-ova.

Pregled na Macu može s lakoćom spojiti dvije ili više PDF datoteka u roku od nekoliko minuta. Evo kako:

 • Pronađite PDF datoteku koju želite kombinirati s drugim PDF-om i otvorite je u Preview.app
 • Na gornjoj traci izbornika kliknite Pogled a zatim kliknite na "Sličice.”
 • Prozor vašeg pregleda sada će početi prikazivati ​​male sličice s lijeve strane
 • Da biste kombinirali drugu PDF datoteku u ovu datoteku, jednostavno je povucite preko ovog popisa minijatura i spustite je između bilo koje dvije sličice na popisu
 • Na kraju, kliknite na Datoteka s gornje trake izbornika, a zatim Izvoz kao PDF ...

To je to!

Ako povlačenje i ispuštanje nije vaša stvar, možete i kliknuti na Uredi → Umetni → Stranica iz datoteke opcija izbornika i ručno odaberite datoteku koju želite umetnuti u PDF.

Kako spojiti odabrane stranice iz PDF datoteka pomoću pregleda na Macu

Upravo smo vidjeli kako spojiti dvije PDF datoteke na Macu pomoću smiješno jednostavne opcije Povlačenje i ispuštanje i zadane opcije izbornika.

Ali što ako želite spojiti samo nekoliko odabranih stranica iz PDF datoteke umjesto cijele datoteke? Recimo, imate datoteku koja ima 10 stranica, ali želite kombinirati stranice 2, 3 i 4 iz PDF-a na Macu?

I to je smiješno jednostavno - samo slijedite gore opisane korake za otvaranje prve PDF datoteke u Preview.app i omogućite prikaz minijatura.

Slično tome, otvorite drugu PDF datoteku iz koje želite povući stranice 2-4 i omogućite prikaz minijatura na njoj. Zatim samo povucite stranice 2, 3 i 4 iz nje u svoju prvu datoteku i spustite ih gdje želite i gotovi ste!

Koliko je to bilo lako?

# 2. Popularna aplikacija za spajanje PDF-ova na Macu

Postoji jedno ime koje je sinonim za PDF-ove, a to je Adobe. Adobe je već dugi niz godina pokretačka snaga PDF-a, a njihova aplikacija Acrobat Reader najčešća je PDF aplikacija na bilo kojoj platformi.

Ako uzmete 100 slučajnih računala, velika je vjerojatnost da će barem na njih 75 biti instaliran Acrobat Reader za obradu PDF datoteka.

Nažalost, Acrobat Reader je također prilično nezgodan za upotrebu. Potrebno je neko vrijeme kako bismo shvatili kako kombinirati PDF-ove pomoću programa Acrobat Reader na Macu, pa ćemo potrajati trenutak i zaroniti u detalje spajanja PDF-ova pomoću programa Acrobat Reader.

 • Prvo otvorite Adobe Acrobat Reader iz mape Applications na vašem Macu
 • Zatim dođite do opcije "Alati" u gornjem lijevom kutu prozora programa Acrobat Reader i kliknite opciju "Kombiniraj datoteke"
 • Ovdje ćete pronaći opciju "Dodaj datoteke" koja vam omogućuje odabir PDF datoteka koje želite ručno spojiti
 • Nakon što odaberete PDF datoteku koju želite spojiti, kliknite gumb "Kombiniraj datoteke" da biste započeli postupak

Kao što vidite, Adobe Acrobat Reader čini postupak kombiniranja PDF-ova na Macu pomalo dosadnim i ne toliko očitim. Budući da se najčešće koristi PDF aplikacija, ne mora nužno značiti da je najbolja opcija kombiniranja PDF-ova na Macu.

Ali koji je onda? Pogledajmo još jednu mogućnost.

#3. Najbolja opcija za kombiniranje PDF datoteka na Macu

Ako ste prešli izravno na ovaj odjeljak stranice, shvatit ćemo. Želite znati koja je najbolja opcija za spajanje PDF-ova na Macu. No, prije nego što uđemo u to, savjetujemo vam da samo brzo pogledate dvije gore opisane opcije, tj. Zadanu opciju i također popularnu opciju.

Kao što smo vidjeli, korištenje Adobe Acrobat Reader-a je nezgodno. Također, s druge strane, iako Preview izvrsno spaja vaše PDF-ove, dostupne su bolje aplikacije koje nude mnoge napredne PDF značajke i skupove alata.

Međutim, što je bolje od zadane i popularne opcije? Dopustite nam da vas upoznamo s jednostavnim načinom spajanja PDF-ova pomoću PDF Expert-a. Kao što i samo ime govori, jako je dobro izvoditi radnje povezane s PDF-om na Macu.

Postoje dva načina na koje možete kombinirati PDF-ove u programu PDF Expert, a možete odabrati bilo koju od opcija koja vam se sviđa i koja će vam biti jednostavna za upotrebu.

A. Opcija povlačenja i ispuštanja

Povlačenje i ispuštanje najintuitivniji je način spajanja dva ili više PDF-ova na Macu, pa ćemo to prvo pogledati.

 • Prvo, ako već niste, preuzmite besplatnu probnu verziju PDF Expert i otvorite je
 • Otvorite svoju primarnu PDF datoteku u programu PDF Expert
 • Na alatnoj traci PDF Expert kliknite opciju "Sličice". Za razliku od dugog popisa sličica stranica u aplikaciji Preview, PDF Expert prikazuje vam uredno raspoređenu mrežu sličica. Na taj je način lakše pronaći upravo one stranice u koje se želite spojiti
 • Sada pronađite datoteku koju želite spojiti s primarnom datotekom i povucite je i ispustite na ovu mrežu minijatura

Kako je to lako bilo!

B. Opcija temeljena na izborniku

 • Otvorite PDF Expert
 • Budući da ćemo kombinirati dvije "datoteke", kliknite na izbornik "Datoteka" gdje ćete pronaći opciju "Spajanje datoteka"
 • Ovdje odaberite PDF datoteku koju želite spojiti i kliknite gumb "Spajanje"

Prilično izravno, zar ne? PDF Expert isporučuje čitav niz značajki koje olakšavaju rad s PDF-ovima. Svakako vrijedi instalirati na vaš Mac.

Ovdje smo vidjeli tri glavna i smiješno jednostavna načina kombiniranja dviju ili PDF datoteka na macOS-u pomoću Appleove aplikacije Preview, Readdle's PDF Expert i Adobeove Acrobat aplikacije.

To su svi prijatelji!

Sumirati…

Prilično izravno, zar ne? PDF Expert isporučuje čitav niz značajki koje olakšavaju rad s PDF-ovima. Svakako vrijedi instalirati na vaš Mac.

Ovdje smo vidjeli tri načina kombiniranja dvije ili više PDF datoteka na macOS-u pomoću Appleove aplikacije Preview, Readdle's PDF Expert i Adobeove Acrobat aplikacije.

Možda biste voljeli istražiti: -

 • Najbolji PDF uređivači za iPhone i iPad
 • Kako kombinirati fotografije na iPhoneu i iPadu

Izvor slike zaglavlja: Readdle.com

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found