Blog

Kako besplatno čitati knjige na iPadu i iPhoneu

Čitanje knjiga na iPadu i iPhoneu najbolje je raditi nedjeljom i ostalim praznicima. Umjesto kupnje fizičkih knjiga ili posuđivanja iz knjižnica, e-knjige osiguravaju opuštenije iskustvo. Možete čitati svoje omiljene knjige na iOS uređajima, koristeći značajke poput oznaka i podešavanja fonta i svjetline. Međutim, nisu sve e-knjige besplatne, čak ni u Appleovoj knjižari; neke knjige nose oznake s cijenama. Ako želite čitati knjige, a da ne platite ni lipe evo kako pronaći besplatne e-knjige na iPadu i iPhoneu.

 • Kako pronaći besplatne knjige na iPadu i iPhoneu
 • Najbolje aplikacije za preuzimanje besplatnih knjiga na iPad i iPhone
 • Najbolje web stranice za preuzimanje besplatnih knjiga na iPad i iPhone

Kako pronaći besplatne knjige na iPadu i iPhoneu

 1. Pokrenite na iPhoneu ili iPadu Aplikacija Knjige.
 2. Prema zadanim postavkama uključeni steČitajući sada zaslon
 3. Dodirnite kartici Pretraživanje s donjeg izbornika.
 4. Sada, pretražite naziv knjige želite pročitati
 5. Dodirnite a knjiga a zatim dodirnite DOBITI dugme.

Nakon što se knjiga preuzme, možete joj pristupiti iz odjeljka Knjižnica u aplikaciji Knjige.

Dodirnite KnjižnicaZbirkePreuzeto. Izvoli!

Naći ćete svoje besplatne preuzete knjige za čitanje.

Najbolje aplikacije za preuzimanje besplatnih knjiga na iPad i iPhone

Osim izvorne aplikacije Knjige na vašem iOS uređaju, postoji nekoliko web stranica i aplikacija trećih strana koje nude besplatne e-knjige za čitanje.

 • Kindle iz Amazona
 • Libby by OverDrive
 • Wattpad
 • GLUHO
 • Kobo

# 1. Kindle iz Amazona

Iako sve knjige nisu besplatne u programu Kindle, ovaj neizmjerno popularni Amazonov čitač knjiga ima ogromnu biblioteku besplatnih e-knjiga.

Sa svojim računom Amazon Prime ili Kindle Unlimited možete na svoj uređaj preuzeti mnoge e-knjige za izvanmrežno čitanje. Kindle ima glatko sučelje, baš kao i Appleova aplikacija Books.

Podijeljen je u četiri dijela: Početna, Knjižnica, Otkrivanje i Više. Vaše će pregledavanje biti ograničeno na prva tri gumba. Otkrijte knjige, preuzmite ih i pročitajte iz odjeljka Knjižnica. Aplikacija će i dalje dodavati nove naslove u dom.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 2. Libby by OverDrive

Libby je besplatna aplikacija koja kombinira iskustva čitanja knjiga na mreži i izvan nje. Nakon što preuzmete aplikaciju, morate registrirati karticu lokalne knjižnice na Libby. Ili bi vam Libby pomogla da pronađete lokalnu knjižnicu u kojoj imate članstvo.

U nekoliko jednostavnih koraka možete pronaći i posuditi knjige. Uživajte u pristupu e-knjigama i audio knjigama koje ima vaša lokalna knjižnica. Možete koristiti više knjižničnih kartica i prijaviti se u više knjižnica.

Jednom kada posudite knjigu (potpuno besplatnu), možete je pročitati izvan mreže na ugrađenom čitaču e-knjiga. Najbolje je što svoju knjigu možete poslati u aplikaciju Kindle na uređaju.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 3. Wattpad

Na ovu globalnu platformu nazvanu Wattpad povezano je 80 milijuna pisaca i čitatelja. Preuzimanjem ove aplikacije postajete dio ove uspješne zajednice.

Osim čitanja priča, na Wattpadu možete podijeliti i svoju originalnu priču. Članovi ove aplikacije poticati će vas tijekom vašeg pisanja.

Odaberite svoj omiljeni žanr i čitajte priče na više od 50 jezika. Također možete podržati ostale nadobudne pisce pisanjem komentara izravno u pročitanim pričama.

Cijena: Besplatno (kupnje u aplikaciji počinju od 0,99 USD)

preuzimanje datoteka

# 4. GLUHO

Iz popularne knjižare Barnes & Noble, Nook ima naslijeđe dulje od 130 godina. Aplikacija nudi više od 75000 besplatnih naslova.

Možete kupiti na službenoj web stranici Barnes & Noble i pročitati taj naslov na svom iOS uređaju. Osim knjiga, aplikacija nudi časopise i stripove.

Za prilagodljivo iskustvo čitanja Nook vam omogućuje dodavanje bilješki, korištenje dnevnih, noćnih i večernjih tema i stvaranje vlastite pozadine.

Značajna značajka Nook-a je rječnik unutar aplikacije; riječi možete potražiti u rječniku za preuzimanje. Ovo štedi vaše vrijeme koje biste mogli potrošiti na provjeru riječi na Googleu ili drugim preuzetim rječničkim aplikacijama na iOS uređaju.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 5. Kobo

Ljubitelji knjiga radije čitaju knjige noću, vjerojatno iz tog razloga Kobo ima noćni način rada. Tako ćete čitati ugodnije i možete mirno spavati.

Ako slušate audio knjige, možete odrediti vrijeme; nakon određenog vremena, audioknjiga će se automatski prestati reproducirati.

Na svojim Apple uređajima možete započeti čitanje knjige, a zatim nastaviti s iste stranice na drugom uređaju. Aplikacija će zapamtiti gdje ste stali.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

Najbolje web stranice za preuzimanje besplatnih knjiga na iPad i iPhone

 • Projekt Gutenberg
 • Digitalne knjižnice
 • Otvorena knjižnica
 • SmashWords
 • FreeiBooks

# 1. Projekt Gutenberg

Ovo je ime za računanje s besplatnim knjigama. Vaša je internetska knjižnica s više od 60000 besplatnih knjiga za čitanje. Za studente književnosti to je riznica jer ovo web mjesto pohranjuje knjige uglavnom objavljene prije 1924. godine.

Ovu web stranicu možete otvoriti na svom iOS uređaju i čitati knjige besplatno. Da biste ih čitali izvan mreže, spremite web stranice kao PDF na svoj iOS uređaj.

Najbolja stvar u projektu Gutenberg je što ne biste trebali registrirati svoje ime ili telefonski broj. Bez plaćanja naknade, koristite ovaj internetski izvor klasika.

Posjetite Gutenberg

# 2. Digitalne knjižnice

Digitalne knjižnice nemaju bogatu biblioteku e-knjiga. Međutim, korisnici vole posjetiti ovaj internetski prostor zbog korisničkog sučelja. Sve su knjige kategorizirane po abecedi. A ovo vam olakšava traženje knjiga.

Preuzimanje e-knjiga prilično je jednostavno. Otvorite knjigu koju želite pročitati i odaberite bilo koju od tri mogućnosti preuzimanja: ePUB, PDF ili Kindle.

Ipak, postoji nedostatak ove web stranice. Tijekom surfanja i preuzimanja e-knjiga morat ćete trpjeti neke oglase.

Posjetite Digitalne knjižnice

# 3. Otvorena knjižnica

Kao što i samo ime govori, ova vas web stranica poziva da doprinesete i doprinesete na bilo koji način. Bilo da se radi o ispravljanju pogrešaka pri upisu, dodavanju knjige ili pisanju widgeta.

Web stranica prikupila je više od 20 milijuna zapisa ljudi i organizacija. I oni dodaju sve više na popis.

Sve su knjige kategorizirane u različite teme poput umjetnosti, fantazije, biografija, recepata, glazbe, medicine, povijesti itd. Knjigu možete pretraživati ​​i po naslovu, autoru ili tekstu.

Možete kliknuti svaku kategoriju i odabrati svoju omiljenu knjigu. A onda ili pročitajte ili posudite knjigu. Prije nego što nastavite, morate se prijaviti; zatim se prijavite e-poštom i lozinkom da biste istražili Open Library.

Preuzmite knjige u pet različitih formata: PDF, ePUB, obični tekst, DAISY i Kindle.

Posjetite Open Library

# 4. SmashWords

Za razliku od Gutenberga i Open Library, SmashWords za vas ima više od 80 000 besplatnih knjiga. Štoviše, web stranica nudi praktične gumbe za odabir. Osim žanrova knjiga, SmashWords je svoje knjige svrstao u Bilo koju cijenu i bilo koju duljinu.

Kao i bilo koje drugo web mjesto za e-trgovinu, ovo vam nudi opcije poput knjiga ispod 0,99 USD ili manje, 2,99 USD ili manje, 5,99 USD ili manje i 9,99 USD ili manje. Zatim možete odabrati nekoliko riječi koje knjige sadrže.

Web stranica je ključna za objavljivanje više od pola milijuna knjiga. Ako ste književnik, svoje knjige možete objavljivati ​​na SmashWords-u.

Posjetite Smashwords

# 5. FreeiBooks

Većina knjiga dostupnih na FreeiBooksu dolazi iz Project Gutenberg. Stoga, ako koristite Gutenberg, ovo vam vjerojatno ne treba. Međutim, ovo web mjesto nudi i knjige za čitanje i edukaciju s užitkom.

Na web mjestu je dostupno više od 44000 knjiga. Sve su knjige navedene abecednim redom. Polje za pretraživanje također možete koristiti za pronalaženje naslova ili autora knjiga.

Posjetite FreeiBooks.com

To su svi čitatelji!

Sumirati…

Pročitajte više, naučite više! Ovo bi trebala biti mantra za stvaranje društva utemeljenog na znanju na ovom svijetu. Koju aplikaciju ili web stranicu koristite za čitanje besplatnih knjiga? Podijelite svoje povratne informacije ili prijedloge u komentarima u nastavku.

Možda biste voljeli čitati knjige o Appleu, Steveu Jobsu, Timu Cooku i Jonyju Iveu

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found