Blog

Kako poboljšati vijek trajanja baterije iPada

Prema Appleu, za većinu modela iPada trebali biste potrošiti oko 10 sati s jednim punim punjenjem. To će se promijeniti ovisno o tome koliko je star vaš uređaj. Ako je relativno nov, u dobrom je stanju i još uvijek imate lošu sigurnosnu kopiju baterije, evo ga 11 praktičnih načina za poboljšanje trajanja baterije iPada.

 1. Koristite automatsko osvjetljenje
 2. Isključite Wi-Fi i Bluetooth
 3. Onemogući AirDrop
 4. Smanjite pokret i animacije
 5. Isključite osvježavanje aplikacije u pozadini
 6. Isključite nepotreban pristup lokaciji aplikacije
 7. Ograničite obavijesti o nepotrebnim aplikacijama
 8. Postavite Automatsko zaključavanje na iPadu
 9. Uklonite ili ograničite upotrebu aplikacija za preusmjeravanje baterije
 10. Izbjegavajte ekstremne temperature
 11. Ažurirajte na najnoviji iPadOS

1. Koristite automatsku svjetlinu

Golemi (i prekrasan) iPad zaslon troši značajnu količinu baterije. Što je veća svjetlina zaslona, ​​to se više baterije prazni. Osim ručnog smanjenja svjetline zaslona iz kontrolnog centra, najbolji način je omogućiti automatsko osvjetljenje.

Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Pristupačnost. Zatim dodirnite Veličina zaslona i teksta.Pomaknite se do kraja i provjerite je li uključeno Automatska svjetlina je omogućen.

2. Isključite Wi-Fi i Bluetooth

Isključivanje Wi-Fi-ja i Bluetootha kad nisu potrebni pomoći će u uštedi baterije iPada. Da biste ih potpuno isključili, otvorite Postavke aplikaciju, dodirnite Wi-Fii isključite prekidač.

Ponovite ovaj postupak i za Bluetooth.

3. Onemogućite AirDrop

AirDrop za rad koristi kombinaciju Bluetootha i Wi-Fi mreže. Isključivanje vidljivosti AirDrop-a može pomoći u produljenju sigurnosne kopije baterije.

Iz nadzornog centra iPad-a, dugo pritisnite gornji lijevi blok koji ima ikonu za način rada u zrakoplovu, Wi-Fi itd. Zatim dodirnite AirDrop i odaberite Primanje isključeno. Možete i otvoriti Postavke aplikaciju i dodirnite Općenito. Zatim dodirnite AirDrop i odaberite Primanje isključeno.

4. Smanjite pokret i animacije

Smanjivanje pokreta i animacija može malo produljiti vijek trajanja baterije iPada. Da biste to učinili, otvorite Postavke aplikaciju i dodirnite Pristupačnost. Zatim dodirnite Pokret. Na sljedećem zaslonu omogućite prekidač za Smanjite pokret.

Na vrhunskim iPadima možete i omogućiti Ograničena brzina kadrova s ovog zaslona. Postavit će maksimalnu brzinu kadra zaslona na 60 fps. To će vizualno biti manje ugodno, ali pomoći će vam da proširite sigurnosnu kopiju baterije.

5. Isključite osvježavanje aplikacije u pozadini

Pokrenite Postavke aplikaciju i odaberite Općenito. Dodirnite Osvježavanje aplikacije u pozadini. Na sljedećem zaslonu ponovno dodirnite Osvježavanje aplikacije u pozadini. Konačno, odaberite Isključeno

Ako ne želite potpuno onemogućiti ovu značajku, možete je onemogućiti pojedinačno za nepotrebne aplikacije.

6. Isključite nepotreban pristup lokaciji aplikacije

Lokacijske usluge potrebne su za mnoge potrebne aplikacije i usluge na uređaju. Primjerice, to trebaju Find My iPad, Weather, podsjetnici temeljeni na lokaciji. Aplikacije kao što su Uber, Ola, Lyft, aplikacije za dostavu hrane, također to zahtijevaju. Stoga se ne preporučuje potpuno isključivanje usluga lociranja. Ali sigurno je možemo onemogućiti za nepotrebne aplikacije kako bi produljili trajanje baterije.

Primjerice, aplikacije poput App Store, Gboard itd. Izvrsno će raditi bez pristupa lokaciji. Da biste ga isključili za pojedine aplikacije, otvorite Postavke aplikaciju i dodirnite Privatnost. Zatim dodirnite Usluge lociranja od vrha. Dodirnite željene aplikacije i odaberite Nikada.

Možete i onemogućiti aplikacije poput Facebooka da uvijek pristupaju vašoj lokaciji. Za to dodirnite naziv aplikacije i odaberite Tijekom korištenja aplikacije.

7. Ograničite obavijesti o nepotrebnim aplikacijama

Kad vaš iPad dobije obavijest, cijeli zaslon zasvijetli i ostaje takav nekoliko sekundi. Kad dodate desetke obavijesti, broj postaje značajan. Svakako, ne smijete onemogućiti obavijesti za većinu osnovnih aplikacija. No pametno je isključiti obavijesti za nepotrebne aplikacije (poput igara koje vas podsjećaju na prikupljanje kovanica itd.).

Za to otvorite Postavke aplikaciju i dodirnite Obavijesti. Na popisu dodirnite pojedine aplikacije i isključite prekidač za Dopusti obavijesti.

8. Postavite automatsko zaključavanje na iPadu

Od Postavke aplikaciju, dodirnite Zaslon i svjetlina. Zatim dodirnite Automatsko zaključavanje i odaberite 2 minute ili opcija različita od Nikad. Donja vrijednost automatskog zaključavanja znači da će se zaslon vašeg iPad automatski isključiti nakon zadanog razdoblja neaktivnosti.

9. Uklonite ili ograničite upotrebu aplikacija za preusmjeravanje baterije

Tijekom pregledavanja App Store-a ili članaka na webu ili preporuke prijatelja preuzimamo aplikaciju i nikad je ne koristimo nakon nekoliko dana. Zbog ovih i drugih osobnih razloga, ljudi nakupljaju nekoliko nepotrebnih aplikacija na svojim uređajima.

Prva stvar je brisanje nepotrebnih aplikacija. Kao drugo, možete provjeriti koja aplikacija najviše troši bateriju i smanjiti njezinu upotrebu ili je ukloniti.

10. Izbjegavajte ekstremne temperature

Apple preporučuje da svoj iPad upotrebljavate u temperaturnom rasponu od 0 ° do 35 ° C (32 ° do 95 ° F). U mnogim zemljama (poput Indije) taj broj znatno premašuje maksimalno preporučenu temperaturu. To ne znači da svoj iPad ne možete učinkovito koristiti u takvim uvjetima.

Ali ono što možete učiniti je spriječiti scenarije ekstremnih temperatura koje je napravio čovjek. Na primjer, nemojte ostavljati iPad u automobilu sa zatvorenim prozorima i jakom sunčevom svjetlošću. Također, trenutno izbjegavajte igranje intenzivnih igara ili pokretanje zahtjevnih aplikacija kada ste u vrućem području (poput otvorene autobusne stanice). Ako koristite debelu futrolu za iPad, uklonite je tijekom punjenja ili radi na teškim zadacima poput kodiranja video zapisa.

11. Ažurirajte na najnoviji iPadOS

Apple redovito donosi ažuriranja i popravke kako bismo izvukli najbolje iz svojih uređaja. Ako imate lošu sigurnosnu kopiju baterije, svakako ažurirajte iPad i pokrenite najnoviju verziju iOS-a ili iPadOS-a.

Da biste ažurirali svoj iPad, otvorite Postavke aplikaciju i dodirnite Općenito. Zatim dodirnite Ažuriranje softvera i dodirnite Preuzmite i instalirajte, ako imate ažuriranje na čekanju. Napokon, također je dobra ideja redovito ažurirati aplikacije.

Odjava ...

Na ovaj način možete uštedjeti i produžiti vijek trajanja baterije iPada. Ako se i dalje susrećete s problemima, obratite se Apple podršci. U slučaju da imate još nekih savjeta ili hakova, ljubazno ih spomenite u odjeljku za komentare u nastavku.

Možda biste htjeli zaviriti u:

 • Savjeti za brzo punjenje iPhonea i iPada
 • Kako postaviti novi iPhone ili iPad
 • Kako koristiti Scribble na iPadu
 • Kako koristiti YouTube u načinu PiP na iPhoneu i iPadu