Blog

Kako isključiti Siri na zaključanom iPhoneu i iPadu

Prema zadanim postavkama, Siri je dostupan putem zaključanog zaslona na iPhoneu i iPadu sa sustavom iOS 13 ili iPadOS 13. To znači da čak i bez unošenja lozinke ili provjere autentičnosti, svatko može dugo pritisnuti gumb i Siri će niknuti. Osoba koja pronađe krađu ili ima vaš telefon može nazvati, poslati poruku, pitati ‘tko sam ja’ i znati vaše ime itd. Sve to čak i bez ulaska u telefon i otvaranja aplikacije!

Dakle, ako želite potpunu privatnost, možete isključiti da Siri bude dostupan kad je telefon zaključan. Nakon što ga onemogućite sa zaključanog zaslona, ​​nitko se više ne može petljati s vašim uređajem. Zvuči korisno? Postoje dva načina za to. Provjerimo!

Kako isključiti Siri na iPhone i iPad zaključanom zaslonu

  1. Idite na Postavke → Dodirnite Siri & Search.
  2. Isključite prekidač pored Dopusti Siri kad je zaključana.Možete i onemogućiti Siri s zaključanog zaslona na iPhoneu ili iPadu slijedeći,
  1. Otvori Postavke aplikacija na iPhoneu ili iPadu → Pomaknite se prema dolje i dodirnite Face ID / Touch ID i lozinka → Upišite svoj uređaj Lozinka.
  2. U odjeljku DOZVOLI PRISTUP KAD JE ZAKLJUČANO: isključite prekidač za Siri.

Siri više nije dostupan s zaključanog zaslona. Da biste provjerili, zaključajte uređaj i pritisnite gumb da biste pozvali pomoćnika. Možete ga pokušati pozvati i koristeći Hey Siri. Vidjet ćete da Siri nije dostupan. Ništa se ne bi dogodilo čak i ako više puta pritisnete tipku.

Nakon što otključate telefon, možete ponovno početi koristiti glasovnog asistenta.

To je sve narode.

Nadam se da je ovaj brzi vodič bio koristan. Kad je Siri isključena na zaključanom zaslonu, negira se potencijalni sigurnosni rizik. Ako imate dodatno pitanje ili komentar, podijelite ga s nama dolje.

Možda će vas također zanimati:

  • Kako onemogućiti pristup kameri sa zaključanog zaslona iPhonea
  • Kako isključiti prijedloge Siri na LockScreenu
  • Prijedlozi za Siri ne rade na iPhoneu i iPadu?
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found