Blog

Najbolje WhatsApp alternative za iPhone koje treba razmotriti 2021. godine

Ako tražite najbolje WhatsApp alternative, dobra vijest je da postoji puno mogućnosti. Međutim, druga je strana što niti jedan od njih nema takav doseg i popularnost kakav WhatsApp uživa. Međutim, to bi se moglo promijeniti čim više korisnika uskoči zahvaljujući zaštiti privatnosti.

Ako je zaštita vaših podataka najveći prioritet, isprobajte neke alternativne aplikacije za razmjenu poruka za svoje komunikacijske potrebe. Evo vodiča za one koje vrijedi provjeriti.

Zašto su vam potrebne alternative WhatsAppu za iPhone 2021. godine

Ako je WhatsApp vaša platforma za razmjenu poruka, možda ćete htjeti razmotriti alternative s obzirom na promjene pravila o privatnosti 2021. Od 8. veljače 2021. WhatsApp će dijeliti korisničke podatke s Facebookom, a korisnici koji se ne slažu s novim uvjetima više ne možete koristiti platformu za razmjenu poruka. Ako vam je privatnost prioritet, razmislite o prelasku na ove glavne WhatsApp alternative za iPhone.

 1. Signal
 2. Glasnik Telegrama
 3. Skype za iPhone
 4. Viber Messenger
 5. Nesloga
 6. Wickr Ja
 7. Threema.
 8. Sjednica
 9. CRTA
 10. Žica

1. Signal - Privatni glasnik

Ovo je jedna od najboljih WhatsApp alternativa s privatnošću i izvrsnim značajkama uredno uklopljenim u nju. Postoje chat, nestaju poruke, pozivi i još mnogo toga. Možete odabrati da zaslon ostane prazan prilikom prebacivanja aplikacija tako da zalutale oči ne mogu vidjeti zaslon.

Uvijek je omogućena napredna tehnologija zaštite privatnosti, tako da se možete usredotočiti na dijeljenje i povezivanje s onima koji su vam važni. Vrhunska enkripcija šifriranja osigurava sigurnost vaših razgovora, a sustav je optimiziran za brzu isporuku poruka, čak i na ograničenim mrežama. Za više informacija o tome kako koristiti Signal App i Signal Messenger savjete i trikove za iPhone.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

2. Telegram Messenger

U iskušenju sam Telegram za iPhone nazvati WhatsApp-klonom s jednom karakterističnom značajkom: brzinom. Aplikacija šalje poruke putem decentraliziranih poslužitelja (odabirući vam najbliži), što ubrzava obradu poruka. Štoviše, svi su vaši podaci, poput chatova, grupa, medija itd., Šifrirani radi privatnosti i sigurnosti.

Nadalje, izgleda i radi slično kao WhatsApp, pružajući prednosti poput stvaranja grupnih chatova za do 200 000 članova, dijeljenja velikih datoteka, pa čak i postavljanja botova za određene zadatke. To je koristan alat za hosting internetskih zajednica i koordinaciju timskog rada.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

3. Skype za iPhone

Skype postoji godinama i još uvijek je jedna od najpouzdanijih platformi za razmjenu poruka. Jednostavno je postaviti, omogućuje vam slanje poruka, stvaranje grupnih chatova itd. Dalje, možete slati fotografije i videozapise, spremiti ih u svoj fotoaparat te besplatno i glasovno i video pozive.

Dalje, čak možete ići i korak dalje i dobiti Skype kredite za pozivanje telefonskih brojeva širom svijeta. Ili možete dobiti mjesečnu pretplatu za upućivanje neograničenih ili fiksnih minuta na fiksne i mobilne telefone kada je to moguće.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

4.Viber Messenger: chatovi i pozivi

Još jedna izvrsna WhatsApp alternativa, Viber je besplatna, jednostavna, brza i najsigurnija aplikacija za razmjenu poruka i pozive. Uz end-to-end šifriranje, sve što podijelite na Viberu uvijek će ostati između vas i osobe s kojom razgovarate. Nitko, čak ni Viber, ne može čitati vaše poruke.

Jedna značajna značajka je tajmer samouništenja za svaku poruku u vašem razgovoru, tako da se nakon čitanja poruka automatski briše s telefona primatelja. Također možete pokrenuti vlastitu Viber zajednicu! Komunicirajte s neograničenim brojem ljudi o zajedničkoj temi ili strasti.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

5. Nesloga - razgovarajte, razgovarajte, družite se

Nesloga je dobro poznata kao mjesto za zajednice. S ljudima se možete povezati putem teksta, glasa i videa. Od obitelji i prijatelja do klubova i većih grupa, ova platforma ima značajke za sve vaše potrebe za razmjenom poruka. Glasovne i video veze s malim kašnjenjem čine se kao da razgovarate s drugima u istoj sobi.

Nadalje, postoje organizirani tekstualni kanali za povezivanje na točno one načine na koje vi to želite. A prilagođeni alati za moderiranje i razine dopuštenja mogu održavati grupe povezane u zajedničku svrhu.

Cijena: Besplatno (4,99 USD mjesečno)

preuzimanje datoteka

6. Wickr Ja - privatni glasnik

Ova je aplikacija jedna od najsigurnijih aplikacija za razmjenu poruka koja ne prikuplja korisničke podatke. Za one koji se brinu o privatnosti postoji značajka ‘uništavanja’ koja vam omogućuje da postavite vrijeme za automatsko brisanje svih chatova i datoteka ikada podijeljenih na platformi.

Štoviše, za registraciju vam nije potreban ni telefonski broj ni adresa e-pošte. Možete chatati jedan-na-jedan ili formirati privatne grupe do deset korisnika. Ono što ga čini posebno pouzdanim jest da je Wickr otvorenog koda, a poznati timovi za istraživanje sigurnosti provjerili su njegov kôd, politike i sigurnosne prakse.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

7. Threema. Sigurni glasnik

Evo aplikacije za razmjenu poruka koja je dizajnirana od temelja kako bi generirala što manje podataka na poslužiteljima. Poruke se brišu s poslužitelja odmah nakon isporuke primateljima. A grupama i popisima kontakata upravlja se isključivo na vašem uređaju.

Dalje, datoteke se pohranjuju šifrirane na vašem uređaju, eliminirajući rizik da vaši podaci dođu u ruke hakera, korporacija i vlada. Podržava tekstualne i glasovne poruke, pozive, dijeljenje datoteka i medija itd. Osim toga, tu je i web verzija koju možete koristiti s računala.

Cijena: $2.99

preuzimanje datoteka

8. Sjednica - Privatni glasnik

Sesija je izgrađena na jedinstvenoj mreži korisničkih poslužitelja, a ne na središnjim poslužiteljima, ne može propuštati ili prodavati vaše podatke, a vaši razgovori ostaju anonimni. Za upotrebu ove aplikacije ne trebaju vam telefonski broj ili e-adresa, a možete uživati ​​u privatnim end-to-end šifriranim grupnim chatovima do 10 ljudi.

Slobodno dijelite glasovne isječke, fotografije ili druge datoteke bez brige o povredama podataka. Sesija ne prati niti pohranjuje vaše metapodatke o porukama. Nadalje, IP adrese uređaja nikada nisu izložene osobi s kojom razgovarate.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

9. LINIJA

Ovo je jedna od najpopularnijih aplikacija za razmjenu poruka koja vam omogućuje upućivanje glasovnih i video poziva te slanje poruka. Najviše je poznat po neograničenoj raznolikosti zabavnih naljepnica koje oživljavaju vaše razgovore.

Nadalje, to je također cjelovita društvena mreža na kojoj možete objavljivati ​​dnevna ažuriranja i komentirati objave prijatelja. Također radi na vašem računalu, a čak možete i međunarodno pozivati ​​mobilne i fiksne telefone po niskim cijenama.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

10. Žica • Sigurni glasnik

Evo još jedne alternative otvorenog koda WhatsApp koja nije obvezna dijeliti svoje podatke s nadzornim službama. Međutim, pohranjuje neke korisničke podatke, poput telefonskih brojeva i adresa e-pošte. Cilj mu je olakšati sinkronizaciju na različitim uređajima i briše se kad deaktivirate svoj račun.

Posebno je pogodan za timsku komunikaciju putem privatnog ili grupnog chata. Pozovite kupce, partnere, dobavljače itd. Da surađuju kroz sobe za goste i održavaju glasovne ili video sastanke. Također se može integrirati s vašim korporativnim aplikacijama i uslugama.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

Koju WhatsApp alternativu više volite koristiti?

Nadam se da vam je ovaj vodič pomogao da pronađete najbolju alternativu WhatsAppu za svoje potrebe. Javite mi u komentarima ispod koji ste isprobali i kakvo je vaše iskustvo.

Možete pogledati i povezane postove:

 • Google Photos Alternative za iPhone i iPad
 • TikTok alternative za iPhone
 • Alternative Netflixu za iPhone i iPad
 • Kako poslati poruku nekome tko vas je blokirao na WhatsAppu