Blog

Najbolji PDF uređivači za iPhone i iPad u 2021. godini [Pregledano]

PDF je jedan od najkorisnijih formata datoteka, a da bismo ga maksimalno iskoristili, svima nam je potreban dobar PDF uređivač na našem iPhoneu ili iPadu. Samo ime - prijenosni format dokumenta - ukazuje na njegovu najveću prednost - bez obzira koji uređaj ili operativni sustav upotrebljavate, datoteke će izgledati isto. To je opcija za zadržavanje izvornih fontova, izgleda, slika itd. U dokumentu.

Iako se PDF-ovima u osnovi ne može uređivati, njima možete manipulirati na nekoliko načina, na primjer, isticanjem teksta, dodavanjem komentara, stavljanjem potpisa itd. Postoje i naprednije mogućnosti, poput snimanja stranica ili preslagivanja određenih elemenata. Testirao sam preko deset popularnih aplikacija kako bih odabrao one koje zaista vrijede vašeg vremena. Uštedite si malo vremena i optimizirajte produktivnost pomoću najboljih aplikacija za uređivanje PDF-a za iPhone i iPad.

Naši kriteriji za odabir najboljih aplikacija za uređivanje PDF-a za iOS

Vrijednost koju aplikacija nudi možete istinski spoznati samo kad je više puta koristite i isprobate njene različite funkcije. To vam može oduzeti puno vremena i truda, pa smo za vas obavili posao i odabrali tri aplikacije koje su idealne za sve vaše PDF potrebe. Evo na čemu smo temeljili svoje odluke:

  • Korisničko sučelje i brzina
  • Alati za uređivanje
  • Upravljanje datotekama

Top 3 PDF uređivača za iPhone i iPad

  1. PDF stručnjak
  2. PDFelement Pro
  3. Foxit

1. PDF stručnjak

PDF Expert je aplikacija za sve vaše napomene, bilo da se radi o Macu ili mobilnom uređaju. Izvrsno odrađuje datoteke, brzo učitava stranice i olakšava pomicanje između stranica, čak i unutar težih dokumenata.

Možete birati između načina kontinuiranog pomicanja (gdje i dalje listate prema gore ili dolje prema stranici kroz cijeli dokument), prikaza jedne stranice (gdje prstom prelazite ulijevo ili udesno za pomicanje između stranica) i prikaza s dvije stranice jednu do druge na zaslonu. Ovaj način na dvije stranice posebno je koristan kada želite brzo prelistati dokument.

Evo nekih ključnih značajki:

Bilješka

U bilješci možete istaknuti, podvući ili dodati tekst u bilo kojem obliku ili boji. Aplikacija vam također nudi mogućnost dodavanja slatkih naljepnica iz niza kategorija kao što su mačke, obrazovanje, kalendar itd. Dalje, možete dodati veze, slike, oblike i još mnogo toga. Jedna zgodna opcija je mogućnost dodavanja alata za uređivanje prijelaza u Favorite radi lakšeg pristupa.

Upravljanje datotekama

PDF Export može se pohvaliti najboljom organizacijom u klasi među konkurencijom. Bilo da se radi o dodavanju omiljenih datoteka na bočnu traku, označavanju i označavanju datoteka ili pregledavanju datoteka kao popisa ili kao minijaturi, sortiranju prema datumu / veličini / nazivu i brzom pregledavanju nedavno pristupljenih dokumenata, aplikacija ima sve. Dalje, možete se povezati s uslugama za pohranu u oblaku kao što su Dropbox, iCloud Drive, Box, OneDrive, Google Drive i još više radi praktičnosti. Također možete uključiti dvosmjernu sinkronizaciju s tim uslugama za pohranu da biste nesmetano radili na svim uređajima.

Podrška za hipervezu

Povjetarac je povezati bilo koji dio teksta na drugu stranicu ili čak web stranicu. Štoviše, na slike također možete dodati veze, što je izvrsno za vizualno prikazivanje vašeg sadržaja. Nadalje, pomoću značajke Redact možete trajno izbrisati ili sakriti osjetljive podatke u PDF-ovima, što je pohvalno sa sigurnosnog stajališta. Čak i kada datoteke i dokumente pretvorite u PDF, na vašem se uređaju događa lokalno kako bi se spriječilo slanje podataka na poslužitelj.

Sve u svemu, omogućuje vam stvaranje PDF dokumenata sa svim njihovim značajkama, poput hiperveza. Aplikacija ima praktično i jednostavno sučelje i radi intuitivno. Podržava i noćni način rada, tako da zaslon bude lako vidljiv kad radite u noć.

To je još bolje iskustvo na iPadu, jer revizija PDF-a postaje jednostavna poput upotrebe programa za obradu teksta, a izvorni sadržaj ostaje netaknut. Štoviše, podržava i Apple Pencil koji postupak čini intuitivnijim.

PDF Expert nudi prikladan mobilni ured za profesionalce u pokretu s podrškom za čitanje datoteka s popularnih usluga pohrane u oblaku i paketa za produktivnost.

Cijena: Besplatno (pretplata počinje od 9,99 USD)

preuzimanje datoteka

2. PDFelement Pro

Ovdje je sveobuhvatna PDF aplikacija koja vam daje potpunu kontrolu nad uređivanjem datoteka na vaš način. Povećava vašu produktivnost svim alatima koji su vam potrebni za čitanje, uređivanje i bilješke PDF datoteka u pokretu. Čist i minimalistički izgled aplikacije savršen je za pomoć u obavljanju poslova s ​​lakoćom.

Pogledajmo neke ključne aspekte:

Ubrzati

Baš kao i PDF Expert, i ova je aplikacija prilično brza i lagana za navigaciju. Iako tu i tamo postoje neke sitne radnje koje zahtijevaju puno vremena, ovisno o vrsti posla koji izvodite na aplikaciji, to nije ništa što će vas spriječiti u radu.

Bilješka

Jednostavno je označiti i dodati svoj dokument dodavanjem okvira za tekst, pozivanja teksta, žigova i crteža. Naravno, prema potrebi možete i istaknuti, podcrtati ili precrtati. Jednom kad započnete pisati, možete dodati tekst i promijeniti stil, veličinu i boje.

Nadalje, u dokument je moguće dodati slike. Potpunu slobodu uređivanja dobivate odabirom pojedinačnih redaka ili odlomaka za premještanje, izrezivanje, kopiranje, lijepljenje ili brisanje. Obrasce po potrebi možete potpisati vlastitim potpisom. Još jedna uzbudljiva značajka je dodavanje maraka poput Skica, Konačno, Dovršeno, Privatno i Povjerljivo, itd.

Upravljanje datotekama

PDFelement olakšava jednostavno upravljanje PDF-ovima i razvrstavanje stvari u prilagođene mape. Možete manipulirati pojedinačnim datotekama izdvajanjem, preuređivanjem, rotiranjem ili brisanjem PDF stranica radi boljeg čitanja. Dalje, datoteke možete označiti za intuitivnu navigaciju kroz PDF datoteke. Također, uvezite datoteke s usluga u oblaku kao što su Dropbox, Google Drive i OneDrive putem WiFi bežičnog prijenosa. Međutim, imajte na umu da ova aplikacija podržava samo uređivanje izvornih PDF datoteka, a ne skeniranih. Također, morate se registrirati za račun da biste uživali u punoj funkcionalnosti.

Za dodatne uvide pogledajte naš detaljni pregled PDF-elementa Pro.

Cijena: Besplatno (4,99 USD za mjesečnu pretplatu)

preuzimanje datoteka

3. Foxit

Ovaj PDF uređivač za iPhone i iPad sposoban je za puno toga, ali što je najvažnije, zakucava osnovnu funkcionalnost koja će vam olakšati život. Sučelje je čisto i lako razumljivo, bez ometajućih oglasa. Možete se usredotočiti na svoje zadatke i pomoću mnogih alata postići željene rezultate. Štoviše, lagan je i brzo radi.

Pogledajmo što s tim možete postići:

Bilješka

Foxit olakšava umetanje zvuka, videa i hiperveza u vaše PDF-ove, pod uvjetom da se pretplatite na verziju koja se plaća. Također možete dodati tekst i slike i reorganizirati datoteke dodavanjem, brisanjem, rotiranjem ili izdvajanjem pojedinačnih stranica. Značajka koju vrijedi spomenuti jest da vam pruža mogućnost stvaranja prilagođenog skupa alata za brzi pristup.

Suradnja

Iz aplikacije možete brzo dijeliti datoteke i snimke zaslona za nesmetanu suradnju. Štoviše, putem WiFi-ja možete dijeliti više datoteka na radnoj površini i iOS uređaju. Dalje, PDF datotekama možete pristupiti s usluga u oblaku kao što su Dropbox, Google Drive itd., Ali nedostaje im potpuna integracija, što bi nekim korisnicima moglo predstavljati malu neugodnost.

Bez obzira na to, ostale su značajke toliko korisne da ova aplikacija i dalje sjaji kao jedan od najboljih PDF uređivača za vaš iPhone ili iPad.

Obrasci i potpisi

Pomoću Foxita možete ispunjavati i spremati PDF obrasce, kao i uvoziti i izvoziti podatke iz obrazaca. S verzijom koja se plaća možete čak raditi i na XFA obrascima *. Dalje, u PDF datoteke možete dodati rukom potpisane datoteke i datoteke zaštićene lozinkom radi povjerljivosti.

Uz ove i više mogućnosti, Foxit je posebno izvrstan za profesionalne korisnike PDF-a, jer programeri pozorno prate potrebe korisnika. Svakom nadogradnjom postaje bolje, dodavanjem alata i dodatnim poboljšanjima koja svaki put poboljšavaju iskustvo.

Cijena: Besplatno (pretplata počinje od 10,99 USD)

preuzimanje datoteka

Koji je vaš omiljeni PDF uređivač za iPhone i iPad?

Dakle, ovo su bile naše tri najbolje aplikacije za rad s PDF-ovima u pokretu. Jeste li netko tko uvijek radi s PDF-ovima? Koje značajke uređivanja najčešće upotrebljavate i koju aplikaciju preferirate? Podijelite s nama u komentarima ispod.

Možete uživati ​​u čitanju:

  • Kako pretvoriti fotografiju u PDF na iPhoneu i iPadu
  • Jednostavni načini smanjenja veličine PDF datoteke na Macu
  • iPhone i iPad aplikacije za poduzetnike
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found