Blog

Kako spriječiti djecu da kupuju aplikacije na iPadu i iPhoneu

Jedan od najvećih problema predavanja iPhonea ili iPada djeci je taj što oni preuzimaju sve što izgleda lijepo. Bez brige o novcu! Na kraju ste vi ti koji plaćate račune. Da bi trajno uklonio ovaj problem, Apple je uveo ograničenja prilagođavanja pod značajkom Vrijeme zaslona.

Iako smo već detaljno govorili o korištenju vremena zaslona, ​​ovaj je post posvećen upravljanju preuzimanjima aplikacija, kupnjama u aplikacijama i ostalim prilagodbama vezanim uz App Store koje će uštedjeti vaše teško stečene dolare.

Kako se koristi vrijeme na zaslonu kako bi se spriječilo dijete da kupuje aplikacije na iOS uređaju

Post je podijeljen u tri dijela:

 • Instalacija aplikacija
 • Kupnje putem aplikacije
 • Zahtjev za lozinkom (kada preuzmete aplikaciju, vaš iOS uređaj svaki će put tražiti lozinku)

Ranije su vlasnici Apple ID-a imali privilegiju ukloniti podatke o svojoj kreditnoj kartici koji su odmah riješili problem. Ali to više nije slučaj, ne možete ukloniti podatke o kartici sa svog računa. Apple je to integrirao kao dio blokiranja neželjenih računa.

Bez gubljenja daljnjeg vremena, provjerimo sve tri mogućnosti jednu po jednu.

Metoda # 1. Isključivanje instalacije aplikacija

Jedan od najjednostavnijih načina da osigurate da vaše dijete na kraju ne kupi aplikaciju iz App Storea - ili čak ne preuzme besplatnu aplikaciju - jest uključivanje ograničenja za to. Uraditi ovo:

 • Idite na Postavke → Vrijeme upotrebe → Ograničenja sadržaja i privatnosti.

  Ako su ograničenja onemogućena, omogućite ih. Ako su omogućeni, možda ćete morati unijeti zaporku

 • Dodirnite iTunes i App Store Purchases, a zatim dodirnite Instaliranje aplikacija
 • Sada dodirnite Ne dopusti

Jedini nedostatak ovoga je što vaše dijete neće moći preuzeti čak ni besplatne aplikacije.

Metoda # 2. Isključite kupnje putem aplikacije

Preko 70% slučajeva slučajnih kupnji dolazi od kupnji putem aplikacije. To nije šokantno jer su kupnje putem aplikacije do sada bile male vrste klizanja ispod stola (iako je Apple to popravio). Isključivanje kupnji putem aplikacije jednostavno je.

 • Idite na Postavke → Vrijeme upotrebe → Ograničenja sadržaja i privatnosti
 • Dodirnite iTunes & App Store Purchases, a zatim dodirnite In-app Purchases
 • Sada dodirnite Ne dopusti

Opet, ovo ne sprječava vaše dijete da kupuje aplikacije iz trgovine aplikacija. Da bi se spriječio cijeli fijasko, postoje samo još dva koraka.

Metoda # 3. Zahtijeva zaključavanje lozinkom

Dva su načina na koji ćete zatražiti lozinku svaki put kada preuzmete aplikaciju iz App Storea. Od vas će se zatražiti da unesete lozinku za svako preuzimanje ili će se od vas tražiti da jednom unesete lozinku i ona će biti provjerena tijekom petnaest minuta. U tih petnaest minuta možete preuzeti onoliko aplikacija koliko želite i nećete tražiti lozinku.

Ako ste upravo unijeli lozinku (ne samo za aplikacije, već za glazbu ili bilo koju drugu provjeru autentičnosti), a vaše je dijete u sljedećih petnaest minuta jednostavno koristi za preuzimanje / kupnju aplikacija, ta će kupnja proći bez traženja autentifikacije.

Postupak za isključivanje je jednostavan:

 • Idite na Postavke → Vrijeme upotrebe → Ograničenja sadržaja i privatnosti
 • Dodirnite iTunes i App Store Purchases
 • Sada dodirnite Uvijek zahtijevaj u polju OBAVEZNA Lozinka

To je to. Morat ćete unijeti lozinku svaki put kada želite preuzeti bilo koju aplikaciju iz App Storea, bez obzira je li plaćena ili besplatna.

Završavati

Slijedom gore spomenutih koraka, možete biti sigurni da na vašem računu neće biti nepotrebne kupnje iz App Storea. No, djeca vam mogu svako malo prisluškivati ​​jer neće moći preuzeti ono što žele. Volio bih da i Apple može pomoći u tome!

Čitaj više: Kako blokirati određene web stranice u Safariju na iPhoneu i iPadu

Znate li još neki trik kako spriječiti djecu da preuzimaju aplikacije koje se plaćaju? Podijelite ga s kolegama roditeljima u odjeljku za komentare.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found