Blog

Podijeljeni prikaz i pomicanje preko Ne radi na iPadu - moguća rješenja

Neki dan, Split View i Slide Over iznenada su prestali raditi na mom iPadu Pro. Druga bi aplikacija potpuno odbila dodati je u kombinaciju. Pokušao sam više puta, ali drugi zaslon neće ući u kombinaciju. Pa, što je oduzelo sjaj mojem inače glatkom iskustvu s iPadom multitaskinga? Pogledajte ova održiva rješenja da biste ih se riješili!

Savjeti za rješavanje problema s prevlačenjem i razdvojenim prikazom koji ne radi na iPadu

 • Je li vaš iPad kompatibilan za rad sa značajkama multitaskinga?
 • Polazeći od ogrebotine
 • Onemogući Dopusti više aplikacija
 • Vratite uređaj na tvorničke postavke
 • Ažurirajte iOS na iPadu

Je li vaš iPad kompatibilan za rad sa značajkama multitaskinga?

Prvo provjerite je li vaš iPad kompatibilan sa značajkama multitaskinga. Samo dolje navedeni uređaji mogu vam omogućiti korištenje ovih produktivnih značajki:

 • Svi iPad Pro od 12,9 inča
 • Svi 11-inčni iPad Pro
 • 10,5-inčni iPad Pro
 • 9,7-inčni iPad Pro
 • iPad Air i iPad Air 2
 • iPad (5. generacija)
 • iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2

Uređaji koji u potpunosti iskorištavaju Split Screen i Slide Over

11-inčni i 12,9-inčni iPad Pro i 10,5-inčni iPad Pro s 4 GB RAM-a i većim zaslonom dizajnirani su da podrže Split Screen i Slide Over u svom punopravnom obliku.

Uređaji koji koriste ograničene prednosti podijeljenog zaslona i prevlačenja

Iako 9,7-inčni iPad Pro, iPad mini 4 (7,9-inčni iPad) i svi ostali 9,7-inčni iPadi podržavaju značajke multitaskinga, ne mogu ih u potpunosti iskoristiti zbog nedostatka većeg zaslona i manjeg RAM-a.

Polazeći od ogrebotine

Pogled Split: Omogućuje vam postavljanje dvije odvojene aplikacije jednu uz drugu. Kad se pozove, vidjet ćete pomični razdjelnik između dvije aplikacije.

Prevucite: Omogućuje vam stavljanje druge aplikacije na lijevu ili desnu stranu ploče. Druga aplikacija pluta iznad prve aplikacije.

U Split Viewu možete staviti aplikacije na tri načina kada vodoravno držite iPad: na primjer, 50:50, 25:75, 75:25. Međutim, imat ćete samo dvije mogućnosti kada svoj iPad držite okomito: 25-75 ili 75-25. Da biste savršeno iskoristili Split View i Slide Over, prijeđite na ovaj cjeloviti vodič.

Onemogući Dopusti više aplikacija

Jedan od najjednostavnijih trikova koji možete pokušati riješiti ovaj problem je onemogućavanje značajke višezadaćnosti, ponovno pokretanje uređaja i ponovno pokretanje.

 1. Otvoren Postavke aplikaciju na iPadu.
 2. Dodirnite Općenito → Dodirnite Multitasking i dock.
 3. Sada isključite prekidač pored Dopusti više aplikacija.
 4. Dalje, držite oba, Gumb Početna i UKLJUČENO / ISKLJUČENO tipku odjednom desetak sekundi dok se na zaslonu ne pojavi Appleov logotip.
 5. Nakon što se iPad ponovno pokrene, idite na Postavke → Dodirnite OpćenitoMultitasking i dock → Uključite prekidač pored Dopusti više aplikacija.

Pokušajte sada pozvati podijeljeni zaslon. Otvorite bilo koju aplikaciju →, prijeđite prstom od dna da biste otvorili dock, a zatim povucite aplikaciju na krajnje lijevo ili pravo zaslona dok se glavno okno aplikacije ne naleti, ostavljajući prazan prostor.

Da biste pozvali Slide Over, pokrenite prvu aplikaciju →, prijeđite prstom od dna da biste otvorili Dock, a zatim povucite drugu aplikaciju na zaslon centar. A onda ga pustite.

Vratite uređaj na tvorničke postavke

Ako prvo rješenje nije uspjelo, pokušajte resetirati uređaj na tvorničke postavke. Jedna stvar koju biste trebali znati da će očistiti sve vaše Wi-Fi lozinke zajedno s postavkama web mjesta. Međutim, vaši će podaci ostati sigurni.

 1. Otvori Postavke app.
 2. Dodirnite Općenito → Dodirnite Resetirati.
 3. Dodirnite Resetirajte sve postavke i potvrdite.

Ažurirajte iOS na iPadu

Obavezno to obavite jer ažuriranja softvera mogu donijeti prijeko potrebno rješenje ovog problema.

 1. Otvori Postavke aplikaciju na iPadu.
 2. Dodirnite Općenito → Dodirnite Ažuriranje softvera. A zatim preuzmite i instalirajte najnoviju verziju iOS-a.

Čak i ako ažuriranje softvera ne uspije riješiti problem, pokušajte vratiti uređaj putem iTunesa. Kao i uvijek, svakako napravite sigurnosnu kopiju uređaja prije nego što krenete u postupak vraćanja.

Ako sve ostalo zakaže ...

Ako, nažalost, niti jedno od gore navedenih rješenja nije riješilo ovaj problem, obratite se Appleu za pomoć. Nadam se da niste morali doći ovako daleko! U većini slučajeva posao obavi ili ponovno prisilno pokretanje ili ažuriranje softvera. Nadamo se da će kliknuti i za vas.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found