Blog

Kako upravljati postavkama web mjesta u Safariju u iOSu 13 ili iPadOS 13

U rastućoj eri blokatora oglasa za preglednike, Apple je uvijek mislio redefinirati korisničko iskustvo na bolji način. A isto se odražava i na lansiranju iOS-a 13. Puno je promjena napravljeno u aplikaciji Photos, Siri, a posebno u Safariju. Već smo napisali post o tome kako zatvoriti Safari kartice u iOS 13, a danas ću vam detaljno objasniti sve postavke web mjesta u Safariju na iOS 13!

U iOS-u 12 nije bilo moguće pretvoriti mobilnu verziju web mjesta u verziju za stolno računalo (izvornu). Ali sada s izvrsnim značajkama predstavljenim u iOS-u 13, sada je njime moguće upravljati. Evo detaljnog vodiča o tome kako to možete učiniti. Krenimo sada u proces!

Kako upravljati i promijeniti postavke web mjesta u Safariju na iPhoneu i iPadu

Brzi skok

  • Kako omogućiti automatski prikaz čitača i zatražiti web stranice na radnoj površini u aplikaciji Safari
  • Kako otvoriti sve web stranice u radnoj verziji u aplikaciji Safari
  • Kako automatski omogućiti prikaz Reader za sve web stranice u aplikaciji Safari

Omogućite način automatskog čitanja i zatražite web lokacije na radnoj površini u aplikaciji Safari

Korak 1. Pokreni Safari na vašem iPhoneu ili iPadu.

Korak 2. Posjetiti bilo koje web mjesto na Safariju ili jednostavno otvorite iGeeksBlog.com

Korak # 3. U lijevom gornjem kutu dodirnite Ikona AA a zatim dodirnite Opcija Postavke web mjesta.

Korak # 4. Jednostavno uključite zahtjev za web lokaciju za stolno računalo za prikaz verzije web stranice za radnu površinu

Korak # 5. Unaprijediti, uključite opcija User Reader Automatski za čitanje sadržaja web stranice bez ikakvih muka.

Korak # 6. Ispod toga pronaći ćete opciju koja je "Omogućiti web mjestu pristup" Kamera, mikrofon i lokacija. Prema zadanim postavkama sve su opcije postavljene na ASK. Možete ih promijeniti u bilo koju Nijekati ili Dopustite za sve troje.

Kada završite sa svim opcijama i odaberete ih prema vašim željama, dodirnite Gotovo!

To je to! To su novo uvedene postavke u iOS-u 13 i njima je prilično jednostavno upravljati kad se naviknete.

Gore spomenute postavke primjenjuju se samo na jedno web mjesto. Ako sve ove postavke želite primijeniti na više web mjesta ili sve web stranice, pročitajte kako biste saznali više!

Automatski pregledajte sve web stranice u radnoj verziji u Safariju

Ako ste ovisni o verziji za stolno računalo i ne možete se izvući na iPhoneu, vrijeme je da podesite neke postavke u Safariju! Evo kako možete otvoriti sve web stranice ili određeni skup web stranica u Safariju.

Korak 1. Pokreni Aplikacija Postavke → Dodirnite Safari.

Korak 2. Pomaknite se prema dolje da biste pronašli postavke za web stranice. Sada dodirnite Zatražite web stranicu za radnu površinu. Ovo će vam pokazati brojne web stranice koje ste posjetili u prošlosti.

Korak # 3. Sljedeće, prebaci ga NA za određeni skup web stranica koje želite pregledati u radnoj verziji ili jednostavno prebaciti ‘Na drugim web mjestima’ u UKLJUČENO za pregled svih web mjesta u verziji za stolna računala.

Korak # 5. Ako želite ukloniti bilo koju web stranicu s popisa, samo dodirnite Uredi u gornjem desnom kutu odaberite web stranice i dodirnite Izbrisati opcija. Na taj način možete zadržati samo popis web lokacija koje su vam važne.

Omogući Automatski prikaz čitača za sve web stranice u Safariju

Korak 1. Pokreni Aplikacija Postavke → Dodirnite Safari → Čitač.

Korak 2. U odjeljku "automatski koristi", uključite za odabrane (željene) web stranice koju želite pregledati u načinu čitača.

Korak # 3. U odjeljku "ostale web stranice", uključite"Automatski koristi Reader." To će omogućiti čitač automatski na svim web mjestima koja otvorite u Safariju.

Korak # 4. Ako želite izbrisati bilo koje web mjesto iz odjeljka čitača, dodirnite Uredi, odaberite web stranice i dodirnite Izbrisati da ga ukloni.

Dakle, ovo je jednostavno upravljanje web lokacijama u Safariju na iOS-u 13.

Sumirati…

Ovo su neke od značajki koje sam osobno dugo čekao u iOS-u. Ovim je sada moguće pregledati verziju web stranice za stolna računala na mobilnom uređaju u Safariju.

Ne propustite:

  • Kako blokirati određene web stranice u Safariju na iPhoneu i iPadu
  • Zaustavite Siri da najavljuje poruke na iPhoneu
  • Kako spriječiti Safari da unaprijed učita najviši hit na iPhoneu ili iPadu
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found