Blog

Kako zaštititi iPhone podatke od hakera i zlonamjernih aktivnosti

Nastavljajući naše objave o sigurnosti iPhonea, čini se da se ove sezone odvijao "hackfest". Nedavno je ugrožena sigurnost Dev centra u Appleu, što je dovelo do gašenja koje je trajalo nekoliko dana. Nešto kasnije, iTunes Store također je prestao aktivirati iPhone.

Iako se ovo zapravo ne tiče normalnih korisnika iPhonea i iPada, vrijeme je da pregledate svoju sigurnost. Ovi nedavni "razvoji" više podsjećaju na korisnike da resetiraju i provjere sigurnosne mjere iPhone / iPad.

Prije otprilike dva mjeseca imali smo objavu kineskog programera da se u iPhone može punjačima ubrizgati zlonamjeran kôd - što jasno govori da vaš iPhone / iPad ili bilo koji iOS sustav u stvarnosti nije siguran u pogledu sigurnosti. Ako upotrebljavate jaillomljeni iPhone i instalirate ugađanja udesno, ulijevo i u sredini, postoji velika vjerojatnost da se vaši iPhone podaci u nekom trenutku ugroze.

Sada je očito da Apple vrlo strogo uzima sigurnost i provodi hrpu stvari koje osiguravaju da su vaši podaci u svakom trenutku sigurni. Ipak, ne možete biti pretjerano oprezni. Zbog toga imamo ovdje pregled najvažnijih stvari koje biste trebali učiniti kako biste zaštitili i zaštitili svoje iPhone podatke.

  1. Promijenite lozinke za Apple ID
  2. Promijenite iPhone lozinku
  3. Pregledajte Pronađi moj iPhone putem iCloud.com
  4. Uklonite podatke o iTunes kreditnoj kartici ako se ne koriste
  5. Postavite ograničenja sadržaja na iPhone / iPad

Napomena: Pogledajte i sigurnosne aplikacije iPhone-a koje vam pomažu u zaštiti i zaključavanju podataka. Više sigurnosnih aplikacija za iPhone.

Promijenite lozinke za Apple ID

Budući da se radi o Appleovoj web lokaciji čija je sigurnost ugrožena (iako je samo dio), ima smisla pregledati svoje lozinke svih Apple ID računa koje koristite. Također je dobro vrijeme da lozinke promijenite u nešto čega se sjećate, ali nitko ne može pogoditi. Slijedite uobičajene smjernice za lozinku, a pritom ne čine podatke lako pogodljivima (ne uključuju rođendane, transkodiranje broja znakova itd.)

Promijenite lozinku za iPhone / iPad

Nije često da vaš iPhone / iPad pređe u tuđe ruke, ali da biste izbjegli bilo kakve posljedice, pobrinite se da ste postavili šifru za iPhone / iPad. U stvarnosti, ovo se čini kao loša obrana, ali to je jedan od najjačih obrambenih mehanizama za slučaj da vam se iPhone izgubi ili ukrade.

Lozinke bi trebalo biti jednako teško pogoditi kao i lozinke za vaš ID e-pošte. Lozinke poput 1111, 1234 ili 9876 - potpuno ih izbjegavajte. Također, nemojte imati lozinke koje su brojčane varijante uobičajenih riječi od četiri slova poput ŽIVOTA, LJUBAVI, PROLAZA, FONE itd. I definitivno nema rođendana.

Pregledajte “Pronađi moj iPhone” putem iCloud.com

"Pronađi moj iPhone" tehnologija je koja vam omogućuje praćenje vašeg iPhonea ma gdje on bio. Također vam omogućuje zaključavanje iPhonea ili brisanje podataka samo u slučaju da padne u pogrešne ruke.

Find My iPhone stvarno je jednokratno postavljanje i zaboravite, ali ne škodi ponovni pregled postavki. Uraditi ovo:

  • Provjerite je li Find My iPhone uključen u postavkama iCloud → Pronađi moj iPhone
  • Otvorite iCloud.com na računalu / Macu i kliknite Find My iPhone
  • Provjerite je li vaš uređaj na popisu, a također provjerite može li se pratiti

Uklonite podatke o iTunes kreditnoj kartici ako se ne koriste

Mnogi korisnici ne kupuju stvari, ali podaci o njihovoj kreditnoj kartici ostaju na računu. Ako svoj račun ne upotrebljavate za kupnju bilo čega, obavezno se prijavite na svoj Apple ID račun, a zatim ga u podacima o kreditnoj kartici promijenite u Ništa, tako da čak i ako vaš račun bude hakiran, nitko putem njega ne može kupovati.

Postavljanje ograničenja sadržaja

Jedan od najlakših načina za sprečavanje slučajnih kupnji putem aplikacije ili pristupa aplikacijama je postavljanje ograničenja sadržaja na vašem iPhoneu / iPadu putem Postavke → Općenito → Ograničenja.

Možete postaviti ograničenja sadržaja za aplikacije kao što su Safari, Mail ili možete spriječiti da se aplikacije prikazuju na početnom zaslonu. Ovo će također spriječiti druge da ulaze u vašu poštu, preuzimaju stvari bez vašeg dopuštenja i pristupaju ili uređuju vaše fotografije, kalendar itd.

Copyright calisportfest.com 2023

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found