Blog

Zaštitite iPhone fotografije: sigurnosni savjeti My Photo Stream

My Photo Stream blagodat je za korisnike Appleovih ekosustava jer bez problema sinkronizira nedavne fotografije na različitim uređajima i pohranjuje ih na iCloud. Iako su slike i videozapisi ograničeni na vaš Apple ID, postoje sigurnosni problemi poput hackanja iCloud-a ili krađe uređaja. Evo nekoliko sigurnosnih savjeta i trikova za My Photo Stream kako biste pooštrili svoje sigurnosne postavke kako biste zadržali sve ove probleme.

Kako My Photo Stream radi s iCloud Photos?

Fotografije My Photo Stream i iCloud automatski se prenose i sinkroniziraju na vašim Apple uređajima. Značajna razlika između njih dvije je u tome što My Photo Stream čuva samo nedavne fotografije, a ne sve fotografije.

Osim toga, My Photo Stream pohranjuje do 1000 fotografija tijekom 30 dana i ne podržava fotografije ili videozapise uživo. Sjajno je što se ne uračunava u vašu pohranu iCloud.

Dakle, korisnici kojima nedostaje pohrane u oblaku mogu je koristiti za pregled i pristup svojim fotografijama na Apple uređajima, Apple TV HD i Windows PC-u.

Kao i sve tehnologije, i My Photo Stream djeluje kao blagodat. Iako je korisno, također povećava rizik da neki haker uđe na vaš račun i nađe ga na vašem računu.

I kako kažu, oprez je uvijek bolji od liječenja. Evo nekoliko sigurnosnih mjera koje morate isprobati.

Kako zaštititi svoj My Photo Stream na iPhoneu

1. Uključite dvofaktorsku provjeru autentičnosti za Apple ID

Dodajte dodatni sloj zaštite da zaštitite svoj račun s 2FA. Kada pristupate svom Apple ID-u s drugog uređaja, od vas će se zatražiti da unesete kôd zajedno sa lozinkom.

Dakle, čak i ako netko može razbiti vašu lozinku, ne može pristupiti vašem računu. Štoviše, postavljanje 2FA prilično je jednostavno; pogledajte naš detaljni vodič za više informacija.

2. Osigurajte da je Find My aktivan na svim Apple uređajima

Bez obzira na to koliko smo oprezni, moglo bi doći do krađe uređaja. Osim što vam pomaže da pronađete svoj uređaj, Find My također vam dobro dolazi do daljinskog brisanja svih podataka, uključujući My Photo Stream i prijavu na Apple ID.

Da biste omogućili svoj Find My idite na Postavke aplikaciju i dodirnite tvoje ime. Ovdje odaberite Pronađi moju i dodirnite Pronađi moj iPhone. Sada, Uključi prekidač pored Pronađi moj iPhone.

3. Redovito provjeravajte i brišite iz My Photo Streama

Iako ga My Photo Stream pohranjuje samo 30 dana, bolje je biti na oprezu. Redovito provjeravajte nedavno učitane fotografije i brišite osjetljive fotografije čim završite s radom.

Još jedan pametan trik je isključiti prijenos rafalnih fotografija na My Photo Stream, osim ako vam nisu potrebne za neki posao. Ovo bi moglo biti malo pretjerane budnosti, ali mi samo nadvisujemo rizik od pogreške dijeljenja privatnih slika.

4. Općeniti iOS sigurnosni savjeti

Održavanje iCloud računa nije raketna znanost. Jednostavni koraci poput mijenjanja lozinki, korištenja jedinstvenih lozinki i uzoraka, ne dijeljenje osjetljivih podataka mogli bi mnogo pomoći.

Osim toga, pokušajte čuvati povjerljive slike izvan iClouda. Ako je potrebno, upotrijebite usluge trezora fotografija da biste zaštitili svoje fotografije i videozapise.

Koristite ove sigurnosne savjete My Photo Stream za zaštitu iPhone fotografija!

Iako Apple osigurava da njegovi uređaji i usluge čuvaju vaše podatke što je moguće privatnije, zloglasni i zlonamjerni svijet ponekad može pronaći zveket u oklopu i napasti.

Dakle, preduzimanje dodatnih koraka za održavanje vaše privatnosti i sigurnosti nije nategnuto; zapravo je to apsolutna nužnost! Evo još nekoliko savjeta i trikova o privatnosti za iOS koje biste mogli pregledavati.

  • Značajke privatnosti iOS 14 za zaštitu vašeg digitalnog života
  • 6 savjeta za osiguranje zaključanog zaslona za iPhone i iPad
  • Kako postaviti i konfigurirati VPN vezu na iPhoneu i iPadu
  • Kako blokirati iPhone aplikacije da vas ne prate