Blog

Kako spriječiti Safari da pristupi iPhone kameri i mikrofonu

Tijekom pregledavanja weba web lokacijama dopuštam pristup značajkama mog uređaja samo kad smatram da je to u redu. Najnoviji iOS ekosustav omogućava Safariju da automatski pristupi iPhoneovoj kameri i mikrofonu. Iako u potpunosti vjerujem web pregledniku dionica za iOS, mislim da bi bilo bolje da ga isključim i dopustim mu pristup samo po potrebi kako bi se osigurala veća sigurnost. Pa, kako biste spriječili Safari da ima automatski pristup mikrofonu i kameri vašeg iOS uređaja? Evo kako to brzo obaviti!

Spriječite Safariju da automatski pristupa kameri i mikrofonu na iPhoneu i iPadu

Korak 1. Otvoren Postavke aplikacija na vašem iOS uređaju → Pomaknite se prema dolje i dodirnite Safari.

Korak 2. Sada se opet pomaknite prema dolje i isključiti prekidač pored Pristup kameri i mikrofonu koja se nalazi u odjeljku Privatnost i sigurnost.

Od sada ćete morati web lokacijama ručno dopuštati pristup kameri i mikrofonu vašeg uređaja.

Kako web mjestima omogućiti automatski pristup vašoj iPhone / iPad kameri i mikrofonu

Ako ikada želite web lokacijama omogućiti pristup kameri i mikrofonu vašeg iOS uređaja, možete jednostavno ukloniti ograničenje.

Korak 1. Otvoren Postavke aplikacija na vašem iOS uređaju → Dodirnite Safari.

Korak 2. Sada uključite prekidač pored Pristup kameri i mikrofonu.

Video: Kako zaustaviti Safariju pristup iPhone kameri i mikrofonu

Završavati

Bez obzira koristim li svoj Mac ili iPhone, Safari je i dalje moj najbolji izbor za sigurnije i brže pregledavanje weba. Dionički web preglednik za iOS znatno se poboljšao u posljednje vrijeme. Na primjer, sada možete automatski spremiti popis za čitanje iz iClouda za izvanmrežno čitanje, koristiti eksperimentalne značajke i potpuno zaustaviti web stranice da vas prate.

Nedavno sam izradio cjelovit vodič o tome kako prilagoditi opcije web stranica u Safariju na macOS High Sierra. Ako koristite Mac, preporučio bih vam da pogledate ovaj post za pregledavanje weba sa željenim mirnim duhom.

Čitaj više:

  • iPhone mikrofon ne radi? Evo popravka!