Blog

Kako koristiti značajku statusa WhatsApp na iPhoneu

WhatsApp u vlasništvu Facebooka dobio je potpuno novu značajku "Status" koja je postavljena da popularnu aplikaciju za razmjenu poruka učini uzbudljivijom. Omogućuje vam dijeljenje fotografija, videozapisa i GIF-ova s ​​prijateljima koji nestaju nakon 24 sata.

Što se tiče funkcionalnosti, značajka WhatsApp Status prilično je slična Instagram i Snapchat Stories. Možete saznati tko je i kada vidio vaš status. Tijekom pregleda ažuriranja statusa bilo kojeg prijatelja dobivate mogućnost slanja i brzog odgovora. Ako više ne želite pregledavati status bilo kojeg kontakta, možete ga isključiti. Doznajmo više!

Kako koristiti značajku statusa WhatsApp na iPhoneu

  • Kako poslati nestajuće fotografije i videozapise u WhatsApp na iPhone
  • Kako promijeniti privatnost statusa u WhatsAppu za iPhone
  • Kako ručno izbrisati ažuriranje statusa u WhatsAppu na iPhoneu
  • Kako saznati stavove o vašem statusu u WhatsAppu na iPhoneu
  • Kako pregledati i odgovoriti na neko ažuriranje statusa u WhatsAppu na iPhoneu
  • Kako isključiti zvuk ažuriranja statusa određenog kontakta u WhatsAppu na iPhoneu
  • Kako uključiti zvuk ažuriranja statusa bilo kojeg kontakta u WhatsAppu na iPhoneu

Pošaljite nestajuće fotografije i videozapise u WhatsApp na iPhone

Korak 1. Prvo trebate ažurirati WhatsApp na najnoviju verziju. (Idite na App Store → Ažuriranja). Zatim na iPhoneu pokrenite aplikaciju za razmjenu poruka.

Korak 2. Dodirnite Status kartica na dnu.

Korak # 3. Sada morate dodirnuti ikonu statusa u gornjem desnom kutu zaslona.

Korak # 4. Zatim snimite lijepi selfie, fotografiju ili video.

Također možete odabrati slike iz svoje biblioteke. Da biste to učinili, dodirnite berač gumb u donjem lijevom kutu zaslona i odaberite sliku koju želite koristiti.

Korak # 5. Dalje možete dodati emoji, tekst i crtati po njima → Napokon, fotografiju pošaljite svom prijatelju.

Promijenite status privatnosti u WhatsApp za iPhone

Prema zadanim postavkama vaš se status dijeli sa svim kontaktima. Međutim, imate mogućnost dijeljenja statusa samo s odabranim kontaktima.

Korak 1. Otvorite WhatsApp na svom iPhoneu → kartica Status.

Korak 2. Zatim trebate dodirnuti Privatnost u gornjem lijevom kutu zaslona.

Korak # 3. Sada imate tri mogućnosti -

  • Moji kontakti: Da biste svoj status podijelili sa svim kontaktima
  • Moji kontakti osim: Da biste status podijelili sa svim kontaktima, osim s nekim ljudima
  • Podijeli samo sa: Da biste mogli dijeliti status samo s nekim ljudima

Ako svoj status ne želite dijeliti s nekim ljudima, odaberite Moji kontakti osim i odaberite ljude iz svojih kontakata. Zatim dodirnite Gotovo za potvrdu.

Ako svoj status želite podijeliti sa samo nekim ljudima, dodirnite Samo dijeli sa i odaberite ime osoba iz kontakata. Dodirnite Gotovo za potvrdu.

Bilješka: Promjene vašeg statusa privatnosti neće se primijeniti na status koji ste već podijelili. Stoga bih vam preporučio da prvo postavite postavku privatnosti, a zatim podijelite fotografiju. Nećete moći znati tko je gledao vaš status ako ste onemogućili potvrde o čitanju (Postavke → Račun → Privatnost → Pročitajte potvrde)

Ručno izbrišite ažuriranje statusa u WhatsAppu na iPhoneu

Ako ne želite zadržati bilo kakvo ažuriranje statusa iz bilo kojeg osobnog razloga, možete ga jednostavno izbrisati.

Korak 1. Otvorite WhatsApp → Dodirnite karticu Status.

Korak 2. Zatim dodirnite tri točke pored Moj status.

Korak # 3. Zatim morate dodirnuti ažuriranje statusa.

Korak # 4. Sada dodirnite strelicu u donjem središtu.

Korak # 5. Dodirnite gumb za smeće, a zatim dodirnite Delete za potvrdu.

Saznajte stavove svog statusa u WhatsAppu na iPhoneu

Korak 1. Otvorite WhatsApp → Dodirnite Status.

Korak 2. Dodirnite tri točke pored Moj status.

Korak # 3. Sada ćete vidjeti broj prikaza vašeg statusa.

Da biste znali tko je gledao vaš status, morate dodirnuti svoj status, a zatim dodirnuti gumb sa strelicom na dnu. Sada biste trebali vidjeti tko je i kada gledao vaš status.

Pogledajte i odgovorite na nečije ažuriranje statusa u WhatsAppu na iPhoneu

Korak 1. Otvorite WhatsApp → Status.

Korak 2. Dodirnite ažuriranje statusa bilo kojeg kontakta.

Korak # 3. Dok pregledavate status, na dnu dodirnite Odgovori, napišite sve što želite i zatim ga pošaljite.

Isključite zvuk ažuriranja statusa određenog kontakta u WhatsAppu na iPhoneu

Ako više ne želite pregledavati status bilo kojeg kontakta, možete ga isključiti. Nakon isključivanja zvuka neće se pojaviti na vrhu popisa statusa.

Korak 1. Otvorite WhatsApp → Dodirnite Status.

Korak 2. Zatim prijeđite prstom ulijevo udesno pri ažuriranju statusa bilo kojeg kontakta kojemu želite isključiti zvuk. A zatim odaberite Isključi zvuk.

Svi prigušeni kontakti navedeni su u odjeljku Prigušeni zvuk.

Uključi zvuk Ažuriranje statusa bilo kojeg kontakta u WhatsAppu na iPhoneu

Kasnije, ako se predomislite i želite uključiti ažuriranje statusa bilo kojeg kontakta, možete ga brzo uključiti.

Korak 1. Otvorite WhatsApp → Dodirnite Status.

Korak 2. Prijeđite prstom ulijevo udesno na ažuriranju statusa kontakta navedenog u odjeljku Isključen zvuk, a zatim odaberite Uključi zvuk.

Donja linija

Svakako, značajka Status učinila je WhatsApp uzbudljivijim. Zaista je cool dati svima do znanja na čemu ste. Najbolja stvar u vezi s tim je što dijeljena slika automatski nestaje nakon 24 sata.

Nedavno je WhatsApp dobio niz zanimljivih značajki, poput mogućnosti:

  • Proslijedite WhatsApp poruku na više kontakata odjednom
  • Kako izbrisati određene medije iz pojedinačnog razgovora u WhatsAppu

Imate li povratnih informacija? Obavijestite nas u odjeljku za komentare.