Blog

Kako prikazati put do datoteke u središtu pozornosti na Macu

Korištenjem Spotlight pretraživanja možete provjeriti gdje ste spremili određenu datoteku ili mapu na Mac. Ova je značajka korisna za one koji su stvorili puno datoteka, dokumenata i mapa na svom Macu. Ako često zaboravite mjesto datoteke na Macu, evo kako otkriti put do datoteke u Spotlight pretraživanju za Mac.

Ranije su korisnici mogli vidjeti put do datotečnog sustava samo prelaskom miša preko rezultata pretraživanja Spotlight na Macu. Međutim, sve dok macOS Lion ne bi prikazivao samo neke podatke o datoteci koju su korisnici odabrali; ne bi otkrilo mjesto. Apple je olakšao korisnicima otkrivanje putanje datoteke u središtu pažnje na Macu.

Kako pregledati put datoteke u pretraživanju Spotlight na Macu

Korak 1. Prvo pokrenite Spotlight Search. To možete učiniti klikom na ikonu Pretraži (povećalo) u gornjem desnom kutu. Možete i pritisnuti Command + Space da biste otvorili Spotlight na svom Macu.

Korak 2. Kad se na vašem zaslonu pojavi Spotlight, upišite upit za pretraživanje. Na primjer, stvorio sam datoteku pod nazivom "USE ECG on Apple Watch Series 4". Dakle, upisao bih ovaj naziv datoteke u polje pretraživanja Spotlight.

Korak # 3. Možete pritisnuti tipku sa strelicom prema dolje / gore da biste označili datoteku ili mapu.

Korak # 4. Nakon što odaberete datoteku ili mapu, pritisnite i držite tipku Command (⌘) na tipkovnici vašeg Mac računala.

Vidjet ćete da će se put do vaše datoteke privremeno vidjeti u dijaloškom okviru Spotlight search. Kad otpustite tipku Command, put će nestati.

U slučaju da želite otvoriti datoteku, pritisnite tipku Enter (ako datoteku želite otvoriti u novom prozoru programa Finder, pritisnite i držite tipku naredbe i pritisnite tipku Enter) na tipkovnici.

To su svi prijatelji!

Odjava ...

Kada na našem Macu stvaramo više datoteka i mapa, teško je zapamtiti mjesto tih podataka. Ovaj prečac brzo vam pokazuje put do datoteke u središtu pažnje. Čak i ako se ne sjećate punog imena datoteke, možete nasumično upisati riječ koja se koristi u nazivu datoteke ili u sadržaju te datoteke. U središtu pretraživanja na vašem Macu naći će se te datoteke u kojima se koristi ključna riječ.

Možda biste željeli uputiti:

  • Kako koristiti brzo pretraživanje web stranica u Safariju
  • Kako napraviti zaslon zaslona na Macu
  • Kako dodati vremensku prognozu na traku izbornika Mac
  • Kako omogućiti Type za Siri na Macu
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found