Blog

Kako se pretplatiti na RSS feedove u Safariju na Mac OS X Yosemite

Najnovija verzija Safarija pakirana u OS X Yosemite ima značajku pretplate na RSS ugrađenu izravno u web preglednik. Učinio je RSS pretplatu i feedove za čitanje praktičnijim nego ikad. RSS (stvarno jednostavna udruživanje) omogućuje vam prikupljanje svih sadržaja, informacija ili članaka koje želite prikladno čitati bez odlaska na određeno web mjesto. Sve što želite pročitati izravno se pohranjuje u vaš RSS čitač u roku od 30 minuta od objave.

Štoviše, RSS feedovi sinkroniziraju se na svim Appleovim uređajima (od iOS-a do OS X). Stoga možete čitati sve feedove s bilo kojeg mjesta. Eto koliko vam je to učinkovito. Krenimo dalje s postupkom!

Evo kako se pretplatiti na RSS izvore na Mac OS X Yosemite:

Korak 1: Pokreni Safari

Korak 2: Dođite do web stranice na koju se želite pretplatiti na svoj popis za čitanje. (pobrinite se da web stranica ima dostupan RSS feed)

3. korak: Klikni na gumb bočne trake kako bi proširio oznake i pretplatničku traku

4. korak: Kliknite @ na kartici simbola

Korak 5: Kliknite na Pretplata (na dnu)

Korak 6: Odaberite Dodaj feed

Korak 7: "Pretplati se na" pojavit će se skočni prozor, kliknite na Dodaj feed

Ti si gotov! Ovisno o vašoj potrebi, možete ponoviti iste (gore spomenute) korake na bilo kojem web mjestu koje nudi RSS feed kako biste pretplatili njihov sadržaj.


Kako pristupiti i čitati RSS feedove u Safariju

Korak 1: Pokrenite Safari

Korak 2: Zatim kliknite na karticu @

Korak 3: Kliknite bilo koju stavku feeda koju želite pročitati

To je gotovo! Vienna i NetNewsWire poznati su kao vodeći nezavisni čitači RSS-a u OS X. Možete ih koristiti ako se morate pretplatiti ili upravljati s puno RSS feedova.

I Mobile Safari ima sličnu značajku gdje RSS feed možete dodati izravno u odjeljak Dijeljene veze. Radi gotovo na isti način kao i OS X Safari. U stvari, čak je i način dodavanja pretplate sličan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found