Blog

Najbolje aplikacije za fotografiranje hrane za iPhone i iPad u 2021. godini

Svatko i svatko tko voli jesti, kuhati ili gledati hranu, također voli klikati ukusan obrok na svom stolu. Međutim, ponekad se slasnost ne prenese u okvir zbog osvjetljenja ili drugih razloga. Ali ne brinite, imamo posebno pripremljen popis koji će vam pomoći. Bilo da ste profesionalni kuhar, šegrt, bloger hrane ili poznavatelj dobre hrane, ove najbolje aplikacije za fotografiranje hrane za iPhone i iPad uvelike bi vam pomogle.

 1. Instagram
 2. Photoshop Express Photo Editor
 3. VSCO: Photo & Video Editor
 4. Priča u boji
 5. Halogeni Marko II
 6. Foodie - Kamera za život
 7. Snapseed
 8. Foto timer +
 9. Cymera
 10. Uređivač fotografija za hranu

1. Instagram

Instagram je sveobuhvatna aplikacija, omogućuje vam klikanje, uređivanje i dijeljenje slika Hrane sa svijetom. Osim nekih nevjerojatnih opcija filtara i izgleda, može se pohvaliti interaktivnim trikovima poput Boomeranga i Superzooma.

Iako je prava čarolija u formatu višestrukog sadržaja, on podržava. Od pojedinačnih slika do postotaka na vrtuljku, kolutova od 15 do 30 sekundi do dužih IGTV videozapisa, kratkotrajnih priča do arhiva, sve vam to pomaže u izgradnji vašeg san o hrani.

Cijena: Besplatno (značka Instagram počinje od 0,99 USD)

preuzimanje datoteka

2. Photoshop Express Photo Editor

Ova jednostavna aplikacija donosi značajke za uređivanje fotografija na profesionalnom nivou na vaš mobilni uređaj. Pritom možete raditi s više slojeva i uređivati ​​samo odabrani dio slike. Osim toga, možete slobodno podesiti osvjetljenja, ekspoziciju, kontrast i još mnogo toga.

Može se pohvaliti i čitavim spektrom besplatnih foto efekata, prilagođenim tvornicima naljepnica, obrubima i opcijama teksta. Sve u svemu imate sve alate kako biste osigurali da hrana u okviru izgleda dobro osvijetljena, oštra i primamljiva.

Cijena: Besplatno (Photoshop Express mjesečno po cijeni od 4,99 USD)

preuzimanje datoteka

3. VSCO: Photo & Video Editor

VSCO ima ogroman izbor od 200+ unaprijed postavljenih postavki koje vašu fotografiju hrane mogu podići na drugu razinu. Bilo da se odlučite za vintage temu ili se odlučite za nešto moderno, ova aplikacija ima sve.

A ako želite hvatati hranu u video zapisima, postoji mnoštvo profesionalnih unaprijed postavljenih postavki i naprednih alata za uređivanje koji će vam pomoći. Osim toga, lako biste mogli konstruirati svoje montaže za putovanje hranom slojevitim slikama, glazbom, videozapisima, tekstom i oblicima.

Cijena: Besplatno (godišnje VSCO članstvo - 19,99 USD)

preuzimanje datoteka

4. Priča u boji

Ispravna postavka boje bitna je za fotografiranje hrane. To bi mogla biti razlika između količnika „ukusno!“ Ili „meh!“. A ova se aplikacija fokusira na otkrivanje svježine i boja fotografije ili videozapisa.

U ovu je aplikaciju upakirano mnoštvo sjajnih značajki, uključujući 500+ filtara, 120+ pokretnih efekata i 20+ naprednih alata poput HSL-a, krivulja i selektivnog uređivanja. Nevjerojatno je da aplikacija također podržava uređivanje serije i pregled i planiranje mreže za Instagram.

Cijena: Besplatno (kupnje u aplikaciji počinju od 0,99 USD)

preuzimanje datoteka

5. Halogeni Mark II

Halide je jedna od najsnažnijih i najsvestranijih aplikacija za ručni fotoaparat za iPhone. Sadrži razne vrhunske profesionalne alate kao što su ručno fokusiranje, zebre u boji, histogrami, RAW podrška, ručno snimanje dubine itd.

Nadalje, značajke poput Pokrivenost i Instant RAW omogućuju vam bolji nadzor nad slikama dok klikate i uređujete. Aplikacija jednostavna za upotrebu također uključuje kontrole pokreta, podršku Apple Watch i Siri Shortcuts.

Cijena: Besplatno (godišnja pretplata - 11,99 USD)

preuzimanje datoteka

6. Foodie - Kamera za život

Kao što i samo ime govori, napravljen je za moderne društvene gurmane. Sadrži preko 30 jedinstvenih živih filtara orijentiranih na hranu, uključujući serije Yum, Crispy, Chewy i BBQ. To osigurava da svaki obrok bude savršen za sliku.

Ugrađeni pametni vodič pomaže u pravljenju točnih vrhunskih snimaka, čineći čak i najprikladniju hranu pretvorljivim remek-djelima. Nadalje, opcija mute osigurava da ne privučete pažnju ili ometate večere u restoranu.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

7. Snapseed

Razvio ga je Google, ovaj je cjelovit i profesionalni urednik fotografija za sve gurmane. U njemu se nalazi 29 moćnih alata i filtara kao što su iscjeljivanje, tonski kontrast, krivulje, struktura, HDR, perspektiva i još mnogo toga.

Snapseed nudi podršku za JPG i RAW datoteke, pa se čak i slike kliknute s DSLR-a mogu lako urediti s vašeg mobitela. Štoviše, možete spremiti osobne unaprijed postavljene postavke i kasnije ih primijeniti na nove fotografije.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

8. Foto timer +

Teško je svaki put pronaći pomoćnika na putovanju hranom. Ovdje aplikacija za samookidač može biti vaš najbolji prijatelj. Photo Timer + omogućuje vam snimanje više fotografija s različitim kašnjenjima.

Možete snimati slike u razmaku od 3 sekunde do 1 sata. Također nudi odbrojavanje zvuka, praktičnu kontrolu bljeskalice, jednostavan pregled, izravan pristup Fotogaleriji i društveni udio.

Cijena: Besplatno (Uklonite oglase - Photo Timer + - 0,99 USD)

preuzimanje datoteka

9. Cymera

Iako pretežno aplikacija za uređivanje portreta ili tijela koja poboljšava, Cymera ima nekoliko značajki koje će vam dobro doći za fotografiranje hrane. Za početak ima 7 različitih leća fotoaparata, od podijeljenih, Lomo do ribljeg oka.

Aplikacija se također može pohvaliti tihim načinom rada, mogućnostima podrhtavanja i izoštravanja, zajedno sa posebnim filtrima i efektom. Štoviše, možete iskoristiti 15 stilova vodenih žigova, podršku Bluetooth okidača, mogućnosti izrade kolaža ili čak stvoriti prilagođene filtre.

Cijena: Besplatno (kupnje u aplikaciji počinju od 0,99 USD)

preuzimanje datoteka

10. Food Photo Editor

Food Photo Editor uključuje profesionalno dizajnirane filtere i alate pogodne za fotografiranje hrane. Svi efekti kamere dobro su optimizirani i mogu se primijeniti samo jednim dodirom.

Udobnost jednim dodirom proširena je i na uređivanje i retuširanje slika. Uz to, fotografije možete okretati, obrezivati ​​i mijenjati im veličinu kako bi bile pogodne za više web lokacija. Dakle, čak i ako ste tek početnik, sve će puhati.

Cijena: Besplatno (uklanjanje oglasa - 0,99 USD)

preuzimanje datoteka

To je za sada sve, Foodies!

Bloganje o hrani, vodiči za kuhanje i pregledi postaju sve popularniji u digitalnom svijetu. Ako planirate uskočiti u vagon u trendu, ove nevjerojatne aplikacije za fotografiranje hrane mogu vam pomoći. Dakle, uzmite svoj iPhone i počnite klikati neke sjajne i simpatične fotografije.

Jeste li istinski plavi gurman? Tada nemojte preskočiti ove odabire aplikacija; voljet ćete ih:

 • Recepti za iPhone
 • Aplikacije za dostavu hrane za iPhone i iPad
 • Zdravstvene aplikacije za Apple Watch
 • Najbolje besplatne i plaćene alternative Google fotografija za iOS
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found