Blog

Kako izmjeriti varijabilnost otkucaja srca (HRV) na Apple Watchu

Jeste li znali da na Apple Watchu možete mjeriti varijabilnost otkucaja srca? To je jedna od najznačajnijih značajki watchOS-a, koja vam omogućuje praćenje HRV-a, a također vam daje važne informacije u vezi s autonomnim živčanim sustavom vašeg tijela. Najveća prednost ove značajke je što vam može pomoći da preuzmete kontrolu nad stresom.

Za početak prvo trebate pokrenuti disanje na pametnom satu. A nakon što zabilježite mjerenje svog tijela, podatke možete provjeriti putem aplikacije Health na svom iPhoneu. Dopustite mi da vam pokažem kako to radi:

Kako nadzirati varijabilnost otkucaja srca (HRV) na Apple Watchu

Korak 1. Prvo, tijekom mjerenja morate ostati mirni (sjednite oko minutu). Pokreni Disanje na vašem Apple Watchu.

Korak 2. Sada dodirnite Početak.

Korak # 3. Dalje, slijedite Disati sjednica kao i obično. Sljedeće morate udahnuti kako animacija raste, a uređaj će vam tapkati po zapešću. Izdahnite kad se animacija smanji i slavine se zaustave. Svakako dišite dok sesija ne završi i sat vas dvaput kucne i zazvoni.

Bilješka: Kada koristite aplikaciju Breathe, watchOS će isključiti neke obavijesti kako bi vam pomogao da se koncentrirate. Vaša sesija automatski će se završiti ako preusmjerite ili odgovorite na poziv. U ovom slučaju za to nećete dobiti nikakvu zaslugu.

Nakon završetka disanja, moći ćete vidjeti svoj rezultat HRV-a na svom iPhoneu.

Kako provjeriti varijabilnost otkucaja srca na iPhoneu

Korak 1. Pokreni Zdravstvena aplikacija na vašem iPhoneu → Dodirnite Kartica Pregledaj na dnu → Dodirnite Srce pod, ispod Zdravstvene kategorije.

Korak 2. Sljedeće dodirniteVarijabilnost otkucaja srca. Sada provjerite svoje HRV rezultate po danu, tjednu, mjesecu ili godini.

Za prikaz cijelih podataka pomaknite se prema dolje i dodirnite Prikaži sve podatke.

To je gotovo!

Završavati

To je vrlo korisna značajka. Koristim ga na satu kako bih se na bolji način suočio s tjeskobom. Volio bih da postoji način za provjeru podataka HRV-a izravno s pametnog sata. Nadamo se da Apple to omogućuje prije nego kasnije. Kakav je vaš stav o ovoj posebnoj značajci watchOS-a? Podijelite svoje vrijedne povratne informacije dolje u komentarima.

Možda biste htjeli zaviriti i u ove postove:

  • Najbolji punjači za Apple Watch s magnetskim kabelom za punjenje
  • Najbolji kožni remenči Apple Watch koji će vas ostaviti izvan sebe!
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found