Blog

Kako promijeniti Live Photos u mirne fotografije na Macu

iPhone 6s i noviji omogućuju vam snimanje fotografija uživo koje su u osnovi videozapisi od 3 sekunde ili pokretne slike. Možete pretvoriti Live Photo u GIF ili video, ali što ako želite normalnu sliku? Pa, lako je. To možete učiniti na svom iPhoneu, ili ako ste fotografiju prenijeli na Mac, to možete učiniti i na njemu. U ovom kratkom postu pokazat ću vam kako fotografiju uživo promijeniti u Mac.

Kako pretvoriti Live Photo u fotografiju na Macu

  1. Otvori Fotografije aplikaciju na vašem Macu.
  2. Na lijevoj bočnoj traci kliknite strijela za Vrste medija i odaberite Fotografije uživo.
  3. Odaberite fotografiju uživo. pritisni naredba tipka za odabir više fotografija uživo.
  4. Desnom tipkom miša kliknite i odaberite Isključite Live Photo.

Kako ga preokrenuti i fotografije pretvoriti u Live Photos na Macu

Ako se predomislite, prilično je jednostavno pretvoriti fotografiju u fotografiju uživo. Za to slijedite gore navedene korake i kliknite sliku desnom tipkom miša. Napokon, odaberite Uključite fotografiju uživo.

Savjet: Ako želite i Live Photo i nepromjenjivu verziju slike, kliknite desnom tipkom miša i odaberite Duplikat 1 fotografije. Sada možete slijediti gore spomenute korake kako biste jednu kopiju pretvorili u normalnu sliku, a drugu ostavili takvu kakva jest (to jest, Live Photo)

Sretan sa statičnom slikom!

Nadam se da vam je gornji vodič pomogao da promijenite fotografiju uživo u uobičajenu sliku koja se ne kreće. Ako imate dodatnih pitanja, stavite ih u komentare u nastavku.

U slučaju da vam se Live Photos nimalo ne sviđaju, možete ga bez napora isključiti u aplikaciji iPhone Camera dodirivanjem malene ikone kruga u tri reda u gornjem desnom dijelu (na iPhoneu s Face ID-om) ili u sredini (na iPhoneu s gumbom Home ).

Završni savjet: Fotografiju uživo možete otvoriti i na iPhoneu. Dodirnite ikonu dijeljenja, dodirnite Duplikat, i odaberite Duplikat kao fotografija. Sada ovu fotografiju možete prenijeti s iPhonea na Mac.

Još nekoliko korisnih postova vezanih uz Live Photos:

  • Kako objaviti fotografije uživo na Instagramu i Facebooku s iPhonea
  • Kako urediti žive fotografije na iPhoneu
  • Koraci za snimanje fotografija uživo s FaceTime poziva na Macu
  • Kako pregledati žive fotografije u porukama na vašem Macu