Blog

Kako premjestiti povijest iMessagea s jednog Maca na drugi

Čak i nakon toliko dostupnih pametnih komunikacijskih uređaja, korisnici i dalje vole koristiti tradicionalnu tipkovnicu prijenosnog ili stolnog računala. Razlog je jednostavan: ove tipkovnice pružaju udobnost tipkanja; dok na pametnim telefonima i tabletima virtualne tipkovnice testiraju snagu vašeg palca.

Kada je Mac prvi put pokrenuo objekt iMessage, korisnici su ovu značajku dočekali raširenih ruku. A iMessage je postao jedna od najčešće korištenih aplikacija na Macu. Ovo vas je sigurno natjeralo na razmišljanje o prijenosu povijesti razgovora iMessage s jednog Maca na drugi.

Svakako biste željeli spremiti neke službene razgovore jer to može uključivati ​​važne razgovore između vas i vašeg šefa, kolega ili klijenata. Iako uvijek možete napraviti sigurnosnu kopiju iMessages na iTunesu, preporučuje se da znate alternativu u slučaju da iTunes sigurnosna kopija ne uspije.

Kako prenijeti povijest razgovora iMessages između Mac računala

Korak 1. Kliknite aplikaciju Messages s doka na vašem Macu.

Korak 2. Na izborniku kliknite Poruke.

Korak # 3. Sada kliknite na Postavke.

Na vašem Mac zaslonu pojavit će se dijaloški okvir s tri kartice: Općenito i Računi. U ovom dijaloškom okviru provjerite je li na kartici Općenito potvrđena opcija "Spremi povijest kad su razgovori blizu". Ova će se opcija vidjeti pored aplikacije.

Korak # 4. Sada idite na Finder i kliknite Go na traci izbornika.

Korak # 5. Sada na popisu kliknite opciju Idi u mapu.

Pojavit će se dijaloški okvir s trakom.

Korak # 6. Upišite "~ / Biblioteka”U baru.

Korak # 7. Kliknite Go.

Ovo će otvoriti mapu Knjižnica na vašem Macu. U ovoj mapi možete vidjeti mnogo mapa; jedan od njih je Poruke. Ova mapa Poruke sadrži sve vaše nove i stare poruke, razgovore i privitke.

Ovu mapu možete prenijeti na svoj Dropbox; zip mapu i pošaljite je sebi. Ili možda možete Airdrop isto dodati na svoj novi Mac.

Korak # 8. Otvorite svoj novi Mac; ali ne otvarajte aplikaciju Poruke.

Korak # 9. Kao što je gore spomenuto, sa svoje e-pošte možete preuzeti zip mapu; ili ako ste mapu Poruke iz knjižnice izbacili, jednostavno zamijenite postojeću mapu Poruke u “~ / Library” na vašem novom Macu.

Korak # 10. Sada otvorite aplikaciju Messages i trebali biste moći pristupiti svim svojim starim razgovorima i privitcima koje ste imali na starom Macu.

Ako je potrebno, trebali biste ponovno pokrenuti Mac za nesmetan prijenos.

Podijelite svoje povratne informacije s nama u komentarima, Facebook, Twitter i Google Plus.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found