Blog

Tekuća zaštita zaslona u odnosu na kaljeno staklo: detaljna usporedba

Kako je popularnost pametnih telefona rasla, tako raste i tržište zaštitnika zaslona. Puno je raznolikosti, od starih plastičnih filmova do visokotehnološkog kaljenog stakla, protušpijunskih i tekućih zaslona. Ako ste se pitali, "kakvu zaštitu za zaslon trebam dobiti za svoj telefon?“, Ovaj vodič će odgovoriti na sva vaša pitanja. Prođimo kroz detaljan vodič o tome koja je razlika između tekućeg zaštitnika zaslona i kaljenog stakla i koji je najbolji oblik obrane od ogrebotina, mrlja i pukotina.

Koja je razlika između tekućeg zaštitnika zaslona i kaljenog stakla?

To je tanki list ojačanog, ojačanog stakla koji možete zalijepiti na zaslon telefona kako biste zaštitili od oštećenja poput ogrebotina ili pukotina.

Sastoji se od donjeg sloja upijajućeg silicija, kombiniranog s PET filmom i oleofobni premaz na vrhu.

Kaljeno staklo je otprilike pet puta jači nego redovito staklo. Hvali se Tvrdoća 9H koji mogu podnijeti ogrebotine na oštrim predmetima poput noža.

Tekuća zaštita zaslona sastoji se od nanotekućinatehnologija a u osnovi je ukapljeno staklo. Postavlja se u tvrdi premaz kada se nanese na vaš zaslon. Prozirni oleofobni sloj brani ogrebotine i mrlje.

Štoviše, može se koristiti i na bilo kojoj vrsti telefona ili drugim uređajima kao što je Apple Watch. Dakle, za razliku od kaljenih naočala, ne morate dobiti određenu veličinu telefona.

Tekuća zaštita zaslona u odnosu na kaljeno staklo: Što je lakše primijeniti?

Kaljeno staklo: Zaštitu zaslona od kaljenog stakla može biti teško primijeniti. Ako to nije učinjeno ispravno, na zaslonu se mogu stvoriti mjehurići zraka ili mrlje. Međutim, mnoge najnovije kaljene naočale isporučuju se s kompletima za jednostavno nanošenje i uputama koje vam pomažu. Zakrivljeni rubovi omogućuju im da se instaliraju bez mjehurića.

Tekuća zaštita zaslona: Tekući štitnik, s druge strane, jednostavnije je nanijeti kapaljkom i krpom koja se nalazi u pakiranju. Jednostavno morate očistiti zaslon, nanijeti nekoliko kapi tekućeg stakla, a zatim trljati priloženom krpom prema uputama.

Tekuća zaštita zaslona u odnosu na kaljeno staklo: Što je jače?

Kaljeno staklo: mnogo je jači od tekućih zaštitnika i nudi tvrdoću od 9H. Podnosi većinu manjih padova i padova, kao i ogrebotine od nečega tako oštrog poput noža. Međutim, loša je strana što se može razbiti pod jakim udarcima, poput značajnog pada.

Tekuća zaštita zaslona: Jednostavno rečeno, tekući štitnik zaslona ne može se suočiti s kaljenim staklom kada je u pitanju pružanje potpune zaštite od udara. Možda će moći izdržati manje svakodnevne ogrebotine, ali teško pružaju sigurnost od kapi i jakih ogrebotina. Dakle, potpuno je moguće oštetiti zaslon telefona ako ste ga premazali tekućinom.

Tekuća zaštita zaslona u odnosu na kaljeno staklo: Što je otpornije na ogrebotine?

Kaljeno staklo:Mnogo kvalitetnih kaljenih naočala može odoljeti ogrebotinama oštrih predmeta poput noževa. To je zahvaljujući njihovoj tvrdoći od 9H. Dovoljno je dobar za zaštitu od svakodnevnih ogrebotina, kao i od težih oštećenja.

Tekuća zaštita zaslona: Iako puno tekućih zaštitnika obećava da će ponuditi tvrdoću 9H, oni se dugoročno doista ne mogu podnijeti. Budući da su tako tanki, obično se mogu braniti samo od manjih ogrebotina. Bilo što ozbiljno vjerojatno će oštetiti zaslon.

Tekuća zaštita zaslona u odnosu na kaljeno staklo: Što je glađe?

Kaljeno staklo: Tijekom proizvodnje podvrgava se jedinstvenom procesu kako bi se osigurala glatkoća. Zadržava iznimnu osjetljivost na dodir kako bi vam pružio izvrsno korisničko iskustvo. Ako se pravilno primijeni, zaštitnik zaslona od kaljenog stakla uopće neće ometati vas i zaslon vašeg telefona.

Tekuća zaštita zaslona: Često se osjeća glatko od kaljenog stakla. To je zbog tehnologije nano tekućina koja tvori nevidljivi sloj na vašem zaslonu. Super glatka oleofobna prevlaka štiti od ogrebotina, prašine, otisaka prstiju itd.

Tekuća zaštita zaslona u odnosu na kaljeno staklo: Što ima bolju jasnoću?

Kaljeno staklo: To je HD staklo za prozirnost koje osigurava kristalno jasan zaslon. Tako vam pruža optimalno iskustvo gledanja iz svih kutova.

Tekuća zaštita zaslona: Nudi visoku prozirnost zahvaljujući izuzetno tankoj strukturi. Imat ćete izvrsno iskustvo gledanja, ali s vremenom može privući prašinu i mrlje od otisaka prstiju. Dakle, kaljeno staklo ima blagi rub na ovom odjelu.

Tekuća zaštita zaslona u odnosu na kaljeno staklo: Što je tanje i lakše?

Kaljeno staklo: Zahvaljujući najnovijim proizvodnim procesima, kaljeno staklo je elegantno i lagano. Jedva dodaju masu na vaš telefon.

Tekuća zaštita zaslona: To može biti čak i lakše od kaljenog stakla i teško je vidljivo na vašem zaslonu.

Tekuća zaštita zaslona u odnosu na kaljeno staklo: što je isplativo?

Na kraju, razmotrimo koja je bolja opcija u smislu troškova. Ova vrsta ovisi o vašim vlastitim željama.

Ako vam je prioritet imati ultra glatkoća i nevidljiva zaštita, isplatio bi se tekući zaštitnik zaslona. Štoviše, ako vam je ostalo u paketu koji ste kupili, možete ga i na drugom uređaju. Ovo udvostručuje funkcionalnost.

Međutim, ako tražite pouzdanu zaštitu koja će pružiti maksimumsigurnost na svoj telefon potražite zaštitnik zaslona od kaljenog stakla.

Dalje, jedno pakiranje tekuće zaštite za zaslon dolazi po cijeni od oko 25 USD, dok možete dobiti kombinirani paket od tri ili više kaljenih naočala za 20 USD ili manje. Dakle, u slučaju da netko pukne, možete imati zamjenu bez trošenja više novca.

Stoga je kaljeno staklo u cjelini isplativije. Napokon, bolje je imati razbijeni zaštitnik zaslona nego razbijeni zaslon telefona!

Koji je bolji - tekući zaštitnik zaslona u odnosu na kaljeno staklo?

Dakle, sad kad ste dobili sve informacije, koju vrstu zaštitnika zaslona telefona preferirate? Javite nam svoj izbor u komentarima ispod i zašto ste ga odabrali.

Možda biste voljeli pročitati:

  • Najbolji iPhone 12 Mini zaštitnici zaslona
  • Zaštite zaslona za iPhone 12 i iPhone 12 Pro
  • Najbolji zaštitnici zaslona za iPhone 12 Pro Max
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found