Blog

Kako automatski isključiti iPhone ili iPad Wi-Fi

Kad napustite dom ili ured, možda ćete zaboraviti isključiti Wi-Fi na iPhoneu. Iako ova navika možda neće nanijeti značajniji gubitak, vaš se uređaj može povezati s nesigurnom Wi-Fi mrežom na putu do ureda ili doma. Da biste izbjegli ovu situaciju, trebali biste isključiti Wi-Fi na svom iPhoneu. Uz vašu odsutnost, teško je slijediti ovu praksu svaki dan. Međutim, postoji bolji način. Sada možete automatski isključiti iPhone ili iPad Wi-Fi kada napuštate ured ili dom.

Apple je uveo neke značajne promjene i ažuriranja u svoj iOS 12. A jedna od najvažnijih bila je prečica. Korištenjem najboljih Siri prečaca možete mnoge zadatke obavljati glatko, koristeći glasovne naredbe i pojedinačne dodire. Da biste automatski isključili Wi-Fi na iPhoneu, možete stvoriti prečac. A kada napustite to određeno mjesto, Wi-Fi na vašem iPhoneu automatski će se isključiti. Provjerimo kako to možemo učiniti.

Kako automatski isključiti Wi-Fi u sustavu iOS 13 ili iPadOS kad napustite dom ili ured

Imajte na umu da je značajka dostupna u iOS 13; stoga, da biste koristili ovu značajku, morate svoj iPhone ažurirati na najnoviji operativni sustav. Zatim slijedite dolje navedene korake.

Korak 1. Pokreni Prečaciapp na vašem iPhoneu.

Korak 2: Najnovija aplikacija Prečaci prikazuje vam tri gumba na dnu, dodirnite Automatizacija.

Korak # 3. Sada dodirnite Stvorite osobnu automatizaciju tab.

Korak # 4. Od sada je automatizacija podijeljena u tri kategorije: događaji, putovanja i postavke. Pod Putovanjem ćete pronaći Napustiti; tapnite po njemu.

Korak # 5. Zatim dodirnite Odaberite → dodirnite Trenutna lokacija.

Vaš će iPhone automatski odabrati vaše trenutno mjesto; plava oznaka pojavit će se uz Trenutno mjesto. Dodirnite Gotovo gumb u gornjem desnom kutu.

Korak # 6. Kada je vaše mjesto postavljeno, dodirnite Dalje → tapnite Gumb Dodaj radnju (+).

Korak # 7. Na zaslonu Akcije pronaći ćete neke unaprijed postavljene opcije. U traku za pretraživanje upišite Wifi, upišite Wifi; možete vidjeti Set Wi-Fi akcija na popisu; tapnite po njemu.

Korak # 8. Na zaslonu telefona sada možete vidjeti Uključite Wi-Fi; taknite Uključeno da biste ga isključili.

Korak # 9. Napokon, dodirnite Sljedeći i onda Gotovo iz gornjeg desnog kuta.

Uspješno ste postavili ovu automatizaciju koja će isključiti Wi-Fi na vašem iPhoneu kada napustite svoj ured ili dom.

To je sve, prijatelji!

Koji je tvoj stav?

Nije li cool stvar automatski isključiti Wi-Fi na iPhoneu? Automatizacija je jedna od najlakših stvari na vašem iPhoneu s iOS-om 13. Na svojim iPhone uređajima možete postaviti mnoge uvjete i rezultate. Istražite ovu novu značajku na uređaju i iskoristite je na najbolji način.

Povezane objave:

  • Kako ukloniti podatke o lokaciji sa fotografija i videozapisa na iPhoneu ili iPadu
  • Zip i raspakirajte datoteke pomoću aplikacije Files na iPhoneu i iPadu
  • Kako smanjiti veličinu datoteke slika na iPhoneu i iPadu

Skloni li se zaboraviti isključiti Wi-Fi kad napuštate ured ili dom? Podijelite svoje povratne informacije s nama u okviru za komentare.