Blog

Kako sinkronizirati povijest Safari iCloud s Mac OS X-a

iCloud je jedna od najpouzdanijih platformi za Appleove korisnike za pohranu važnih podataka na mreži. Bilo da se radi o MacBooku, iPadu ili iPhoneu, mnogo je onih koji žele sigurnosnu kopiju svakog izvora surfanog na Internetu pomoću preglednika Safari.

Na većini Appleovih uređaja povijest se automatski sinkronizira na svim uređajima. Ne morate puno raditi na sigurnosnoj kopiji podataka u svojoj iCloud pohrani. Samo osigurajte da svi uređaji koriste jedan Apple ID kako bi se podaci mogli sinkronizirati bez ikakvih prekida.

Sinhronizira li se iCloud povijest cijelo vrijeme?

Odgovor je Da. Jer, većina mojih uređaja povezana je s Internetom jednim Apple ID-om, a kad nisam na mreži, svi su uređaji isključeni. Dakle, u mom se slučaju povijest stalno sinkronizira.

Ali što se tiče normalnih korisnika, siguran sam da to nije slučaj. I sasvim je očito da sve svoje uređaje ne držite cijelo vrijeme povezanima s Internetom. To sigurno neće sinkronizirati sve podatke s drugim uređajima osim s Mac bookom. Kada surfate na svojoj knjizi Mac, ona neće sinkronizirati podatke na iPhone ili iPad ako nisu povezani s Internetom.

Dakle, ovdje se postavlja pitanje kako ručno ili prisilno sinkronizirati povijest safari iCloud s Mac OS X-a na sve ostale uređaje, čak i ako nisu na mreži? Ne brinite; smislili smo jednostavan savjet koji ručno sinkronizira povijest Safari iCloud s Mac OS X.

Kako prisilno sinkronizirati povijest Safari iCloud s Mac OS X-a

Korak 1. Otvorite safari preglednik na Macu.

Korak 2. Provjerite je li omogućen "izbornik za uklanjanje pogrešaka".

Korak # 3. Sada samo kliknite izbornik za otklanjanje pogrešaka.

Korak # 4. U izborniku za otklanjanje pogrešaka odaberite opciju "Sinkroniziraj iCloud povijest" na dnu popisa.

To je to!

Vrlo je jednostavno, pričekajte minutu i gotovi ste sa sinkronizacijom iCloud povijesti s Maca. Nadam se da sada možete sinkronizirati iCloud povijest Safarija s Mac OS X-a i na druge Apple uređaje.

Bilješka: Imajte na umu da se izbrisana povijest neće sinkronizirati i istovremeno uklanja sa svih uređaja koji koriste isti Apple ID. Proces pokrenut iz Safarija na Macu, ali se može izvoditi na iOS-u.

Podijelite svoje povratne informacije u komentaru.