Blog

Kako oporaviti izbrisane bilješke na iPhoneu, iPadu, Macu ili Windows računalu

Slučajno ste izbrisali bilješku na iPhoneu ili iPadu i sada se nadate da ćete je oporaviti? Pa, ne brinite, jer ovdje sam naveo jednostavne načine oporavka izbrisanih bilješki na iPhoneu. Ali prije nego što to učinite, imajte na umu da bilješke koje ste uklonili u zadnjih 30 dana možete vratiti i do 40 ako imate sreće.

Dakle, ovdje su jednostavni koraci za oporavak izbrisanih bilješki pomoću aplikacije Notes na iPhoneu, iPadu i Macu. Također možete koristiti iCloud na računalu ili dohvatiti izbrisane bilješke iz sigurnosne kopije. Pogledajte sve načine i provedite onaj koji vam se najviše sviđa.

Kako oporaviti izbrisane bilješke na iPhoneu, iPadu, Macu ili Windows računalu

Brzi pristup:

  • Kako oporaviti izbrisane bilješke s iPhonea i iPada
  • Kako dohvatiti izbrisane bilješke iz iClouda na Macu ili Windows računalu
  • Kako oporaviti izbrisane bilješke na Macu pomoću aplikacije Notes
  • Kako vratiti izbrisane bilješke na iPhone pomoću sigurnosne kopije

Kako oporaviti izbrisane bilješke s iPhonea i iPada

Korak 1. Pokreni Bilješke aplikaciju na iPhoneu ili iPadu.

Korak 2. Dodirnite strijela odozgo lijevo da biste vidjeli mape. Možda ste morali dvaput tapkati ako ste bili u pojedinoj bilješci.

Korak # 3. Pri dnu popisa dodirnite Nedavno izbrisano mapu.

Korak # 4. Da biste oporavili jednu bilješku, povuci lijevo i dodirnite ljubičasta ikona mape. Sada dodirnite mapu po vašem izboru.

Da biste oporavili više bilješki, dodirnite krug s tri točke ikona gore desno → dodirnite Odaberite Notes i odaberite bilješke (ili dodirnite premjesti sve). Sada dodirnite Premjesti u... i na popisu mapa dodirnite odgovarajuće mapu.

Bilješka: Ako nemate osobnih mapa, najvjerojatnije ćete vidjeti dvije mape - iCloud i Notes. Nedavno izbrisane bilješke možete premjestiti u bilo koju.

Kako oporaviti izbrisane bilješke iz iClouda na Macu ili Windows računalu

Korak 1. Posjetite iCloud.com na Macu ili PC-u i prijavite se pomoću svojih Apple ID vjerodajnica.

Korak 2. Kliknite na Bilješke.

Korak # 3. Kliknite na Nedavno izbrisano od dolje lijevo.

Korak # 4. Sada iz drugog stupca kliknite na Bilješka želite se oporaviti.

Korak # 4. Kliknite na Oporavak u gornjem središtu.

Bilješka: Ne možete odabrati više ili sve izbrisane bilješke na iCloudu i vratiti ih zajedno. Međutim, ako imate Mac, ja imam trik.

Kako oporaviti izbrisane bilješke na Macu pomoću aplikacije Notes

Korak 1. Otvoren Aplikacija Notes na Macu i idite na Nedavno izbrisano mapu.

Korak 2. Sada odavde, možete povucite pojedinačnu bilješku u bilo koju mapu u krajnjem lijevom stupcu. Također možete kliknuti desnom tipkom miša i zatim koristiti Premjesti u opcija.

Za oporavak svih nedavno izbrisanih bilješki, odaberite sve izbrisane bilješke klikom na jednu pojedinačnu bilješku iz drugog stupca, a zatim pritiskom na Naredba (⌘) + A. Sada Pritisnite tipku Control ili desni klik a zatim kliknite na Premjesti u. Možete i samo povući sve odabrane bilješke u mapu da biste ih vratili.

Kako vratiti izbrisane bilješke na iPhone pomoću sigurnosne kopije

Uvijek je dobra ideja redovito izrađivati ​​sigurnosne kopije svojih uređaja. To možete učiniti pomoću programa Finder na Macu ili iTunesa na računalu. Također možete prikladno koristiti sigurnosnu kopiju iCloud. Ako imate važnu napomenu za koju smatrate da se nalazi u staroj sigurnosnoj kopiji, možete je vratiti na svoj uređaj.

Alati trećih strana poput Dr. Fone, iMyFone i PhoneRescue također vam omogućuju oporavak izbrisane bilješke iz iTunes sigurnosne kopije.

Završavati…

Ovo su neki od načina oporavka izbrisanih bilješki na iPhoneu, iPadu i Macu. Prije nego što se odjavim, želio bih vam reći nekoliko riječi o brisanju dijeljene bilješke.

Ako ste vlasnik dijeljene bilješke i ako je izbrišete, ona se uklanja iz aplikacije Notes svih s kojima ste je podijelili. Možete ga (i samo vi) oporaviti iz mape Nedavno izbrisano.

Ako ste sudionik i izbrišete bilješku koja je podijeljena s vama, ona se uklanja iz aplikacije Notes i NE ulazi u Nedavno izbrisano. Niti se briše iz bilješki vlasnika ili bilo kojeg drugog sudionika. Da biste ponovo otvorili ovu bilješku, morat ćete kliknuti izvornu vezu koju je vlasnik podijelio.

Povezani postovi za čitanje:

  • Najbolje pametne bilježnice u 2020
  • Besplatne aplikacije za bilježenje za iPhone i iPad
  • Zaboravili ste lozinku za napomenu? Kako otključati bilješku na iPhoneu, iPadu i Macu

Koja vam je metoda najlakša? Za mene je to bila prva metoda. Podijelite svoje misli u odjeljku za komentare u nastavku.