Blog

Je li vaš Apple TV zapeo na Appleovom logotipu? Ovdje je Popravak

Nakon što sam dugo koristio "Apple TV", mogu reći da je na visini zadatka na svim frontovima. Međutim, nije savršen i može se mučiti problemima kao i bilo koji drugi umjetni uređaj. Neki dan moj Apple TV neće prikazivati ​​video zapis ili reproducirati zvuk. Isprobao sam nekoliko rješenja i jedno od njih je na sreću uspjelo za mene.

Mislila sam da bi vrijedilo podijeliti svoje iskustvo i trikove koji su se riješili problema. Jedna stvar koju treba napomenuti jest da sljedeća rješenja mogu biti korisna u rješavanju drugih problema poput Apple TV-a zalijepljenog na Appleovom logotipu ili neodgovaranja televizora.

Apple TV zaglavio se na Appleovom logotipu, ne prikazuje video ili reproducira zvuk? Isprobajte ova rješenja

Rješenje br. 1: Provjerite kabel za napajanje

Prvo i najvažnije, osigurajte da je vaš Apple TV uključen u napajanje i da lampica statusa svijetli. Samo kad se lampica statusa ne prikazuje, upotrijebite daljinski upravljač za buđenje televizora.

Ako to ne uspije, izvucite kabel za napajanje iz Apple TV-a i pričekajte 30 sekundi. A zatim ponovo priključite kabel za napajanje. Ako se problem i dalje javlja, pokušajte upotrijebiti drugu utičnicu.

Rješenje br. 2: Provjerite radi li HDMI kabel ispravno

U slučaju da lampica statusa svijetli, ali ne čujete zvuk ili ne vidite video, provjerite HDMI kabel. Isključite ga, a zatim sigurno uključite u svoj Apple TV.

Ako se čini da HDMI uopće ne radi, zavirite u najbolje HDMI kabele za Apple TV 4K kako biste kupili trajniji i učinkovitiji kabel.

Rješenje br. 3: Provjerite postavke televizora ili prijemnika

Ako vaš televizor ima više HDMI priključaka, pokušajte se prebaciti na HDMI ulaz na televizoru ili prijemniku na koji je povezan Apple TV.

Ako imate drugi HDMI kabel, pokušajte ga koristiti s drugim HDMI priključkom.

Rješenje br. 4: Prebacite se na drugi način prikaza

Ako se crni zaslon pojavi na vašem Apple TV-u ili se Appleov logotip kratko prikaže prije povratka na crni zaslon, pomoću daljinskog upravljača promijenite razlučivost videozapisa:

  • Na Apple TV 4K ili Apple TV (4. generacija): Morate držati Menu i Volume Down 5 sekundi, a zatim otpustiti. Televizor će se prebaciti na novu rezoluciju svakih 20 sekundi. Zatim morate kliknuti U redu i odabrati razlučivost
  • Na Apple TV-u (2. ili 3. generacija) držite Izbornik i Gore 5 sekundi. Sada će vaš TV prijeći na novu rezoluciju svakih 20 sekundi. Kliknite U redu za odabir razlučivosti

Rješenje br. 5: Izravno povežite Apple TV s televizorom

Još niste dobili popravak? Pokušajte povezati svoj Apple TV izravno s televizorom pomoću HDMI kabela.

  • Pazite da se ne povežete s prekidačem ili prijemnikom i koristite HDMI 1 ili ulaz 1 na televizoru
  • Ako je Apple TV spojen izravno na televizor i pojavi se početni zaslon, povežite jedan po jedan druge uređaje poput prijemnika ili HDMI preklopnika

Rješenje br. 6: Vratite svoj Apple TV putem iTunesa

Ako vaš Apple TV i dalje potpuno ne reagira, povežite ga s računalom i prisilite obnavljanje pomoću iTunesa.

Korak 1. Povežite svoj Apple TV s računalom pomoću aUSB-C na USB kabel.

Korak 2. OtvoreniTunes i na izborniku Uređaji odaberite Apple TV.

Korak # 3. Sada kliknite na Vratite Apple TV.

Rješenje br. 7: Ako sve drugo zakaže ... Obratite se Apple podršci

Ako niti jedno rješenje nije riješilo problem, a vaš se Apple TV i dalje ne uključuje, na zaslonu vidite Appleov logotip ili ne čujete zvuk, kontaktirajte Appleovu podršku.

Možda ćete morati dati serijski broj svog Apple TV-a; Tri su načina na koja to možete dobiti.

Ako se set-top box može pokrenuti, prijeđite naPostavke → Općenito → O programu.

Možete i otići na Postavke → Daljinski upravljači i uređaji → Bluetooth → Daljinski upravljač za serijski broj Siri Remote.

  • U slučaju da vaš Apple TV potpuno ne reagira, možete provjeriti serijski broj tako što ćete ga spojiti na svoj Mac putemUSB-C kabel i lansiranjeiTunes
  • The serijski broj otisnut je na dnu uređaja, ispod FCC simbola i informacija

Koji su vam trikovi uspjeli?

Koji je od gore navedenih trikova riješio problem? Javite nam njegovo ime i također nam recite postoji li neko drugo rješenje za rješavanje takvog problema.

Možda biste htjeli uputiti i ove postove:

  • Najbolji 4K televizori za Apple TV
  • Najbolji 4K monitori za Apple TV
  • Kako kontrolirati Apple TV svojim iPhoneom ili iPadom
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found