Blog

Top 5 sigurnosnih značajki Apple Watcha: udvostručite privatnost

Kao i bilo koji Appleov proizvod, možete očekivati ​​da će pametni satovi tvrtke biti jednako jedinstveni i tehnološki superiorniji od većine ostalih proizvoda u istoj kategoriji na tržištu.

Apple Watch ima nekoliko značajki koje ističu njegovu korisnost kao uređaja koji je dobar kao iPhone u mnogim područjima. Pametni sat inspiraciju crpi iz iPhonea, a mnoge zadatke možete izvoditi izravno iz zapešća.

Dizajniran da bude vrhunsko proširenje iPhonea, Watch vam nudi sve potrebne mogućnosti za ne samo stvaranje dodatnog sloja obrane vaših podataka već i brzu pomoć u hitnim slučajevima. Evo top 5 sigurnosnih značajki Apple Watcha osmišljenih da ojačaju vašu privatnost i korisničko iskustvo!

Sigurnosne značajke Apple Watcha: Siguran je kao i vaš iPhone

Pronađite ukradeni Apple Watch

Kada je Apple Watch prvi put predstavljen 2014. godine, nedostajao mu je ugrađeni GPS. Stoga pametni sat nije uspio iskoristiti Appleovu naprednu značajku praćenja uređaja "Find My iPhone".

Sat je uvelike ovisio o iPhoneu i koristio je njegovu Wi-Fi / Bluetooth vezu kako bi ga otkrio u slučaju da bude izgubljen. Tehnički div uključio je ugrađeni GPS u Apple Watch Series 2. Međutim, uređaj je i dalje trebao koristiti pouzdani Wi-Fi svog uparenog iPhonea da bi se pronašao.

Uvođenjem Apple Watch Series 3 s LTE podrškom, pametni sat napokon može iskoristiti najveću prednost Find My iPhonea. Dakle, ako imate ovaj nosivi uređaj, možete ga pronaći pomoću ove značajke. Za više informacija o Find My Apple Watchu, pogledajte ovaj cjeloviti praktični vodič.

Sigurnost lozinke

Ovisno o tome kako planirate koristiti Apple Watch, možete se osjećati sigurno stvaranjem zaporke kako biste spriječili da satom upravlja netko drugi osim vas.

Ako živite u zajedničkim prostorima i imate naviku ostavljati uređaj oko sebe, ovo bi mogao biti vrlo učinkovit način zaštite vašeg Apple Watch-a.

Drugim riječima, lozinka dodaje prvu liniju obrane vaših osobnih podataka i sprječava da bilo tko naleti na nju bez vašeg dopuštenja.

Automatski izbriši podatke

Razmotrite situaciju kada vaš Apple Watch padne u pogrešne ruke. A ta osoba očajnički pokušava otključati vaš pametni sat unosom nekih uobičajenih lozinki. Ne biste li bili zabrinuti zbog svojih osjetljivih podataka? Da, bio bi.

Baš kao i iOS, watchOS vam nudi mogućnost automatskog brisanja podataka pametnog sata nakon 10 neuspjelih pokušaja zaporke. Ako želite biti na sigurnijoj strani toka, bilo bi pametno zadržati ovu značajku omogućeno. Aplikacija za gledanje za iPhone → LozinkaIzbriši podatke.

Hitni SOS

Osim što je vrhunski pametni sat, Apple Watch može raditi i kao spasonosna značajka. Dakle, ako se ikad nađete u hitnoj situaciji u kojoj vam nitko ne može pomoći, samo pritisnite i držite bočni gumb za biranje hitnih službi.

Privatnost obavijesti

Nikad ne želite izložiti svoja osobna upozorenja? Možete odabrati zaštitu svojih obavijesti dodavanjem dodatnog sloja štita na njih.

watchOS dolazi sa značajkom koja se naziva "Privatnost obavijesti". Kad je omogućeno, omogućuje vam skrivanje detalja upozorenja. I trebate je dodirnuti da biste vidjeli detalje. Gledajte aplikaciju za iPhone → Kartica Moj satObavijest → Privatnost obavijesti.

To je poprilično to!

Preko vas:

Siguran sam da vam ovi savjeti mogu pomoći u poboljšanju korisničkog iskustva, pa čak i da unište vaše ključne podatke. Znate li tako sjajne sigurnosne značajke? Recite nam nešto o njima.

Možda biste htjeli zaviriti i u ove postove:

  • Najbolje zdravstvene aplikacije za Apple Watch
  • Najbolje aplikacije za praćenje spavanja za iPhone
  • Najbolje fitness aplikacije za iPhone
  • Najbolje joga aplikacije za iPhone

Koja je sigurnosna značajka koju uskoro želiš vidjeti u Apple Watchu?

O autoru: Ovaj post napisala je Sophie. Ona je marketinška specijalistica u tvrtki Security Gladiators. Danju spisateljica, a noću čitateljica, specijalizirala se za tehnologiju i kibernetičku sigurnost. Kad nije iza ekrana, Sophie se može igrati kako se igra sa svojim psom.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found