Blog

Safari se ne otvara t.co Kratke veze s Twittera? Brzi popravci

Da ste korisnik Twittera, bili biste svjesni domene t.co - alata koji Twitter koristi za skraćivanje dugih URL-ova u tweetovima. Nekoliko korisnika Safarija na Macu, iPhoneu i iPadu prijavilo je poteškoće u pristupu skraćenim URL-ovima. Veza t.co pretvara se u stranicu koja se beskrajno učitava što na kraju dovodi do pogreške "Safari ne može otvoriti stranicu".

Problem je bio uporan i u jednoj i u drugoj aplikaciji Twitter, kao i Twitteru za web (usput, tamo nas možete pratiti ako već ne). Iako je Apple rekao da već rade na popravljanju, evo nekoliko testiranih rješenja koja treba isprobati kada Safari odbije otvoriti kratke veze t.co s Twittera.

8 tehnika za otvaranje t.co kratkih veza s Twittera na iPadu, iPhoneu i Macu

 1. Ponovo učitajte URL
 2. Uklonite ‘s’ s https
 3. Prisilno napustite Safari
 4. Ponovo pokrenite svoj uređaj
 5. Promijenite preglednik ili promijenite zadani preglednik
 6. Obrišite podatke Safarija poput povijesti, predmemorije itd.
 7. Ažurirajte aplikaciju Twitter
 8. Ažurirajte na najnoviji OS

1. Ponovno učitajte URL

Najjednostavniji je način pokušati ponovno učitati URL nekoliko puta i provjeriti vodi li vas na kraju do stvarnog sadržaja. Da biste to učinili na iPhoneu ili Macu, dodirnite zakrivljena strelica pored adresne trake Safarija.

2. Uklonite ‘s’ s https

Iako ne znam točan razlog zašto to radi, pokazao se učinkovitim mnogo puta. Morate slijediti isti postupak da biste uklonili 's' s veze t.co i na iPhoneu i na Macu.

Kliknite ili dodirnite gornju traku adrese Safari. Na Macu možete lako postaviti pokazivač da biste izbrisali " s 'iz // . Nakon toga pritisnite tipku enter. Na iPhoneu dugo pritisnite tipkovnicu da bi djelovala poput trackpad-a. Zatim izbrišite ‘s’ i dodirnite ‘kreni’.

Stari URL: //t.co/Lnig0fw12345

Uređeni URL: //t.co/Lnig0fw12345

3. Prisilno napustite Safari

 • Na Macu : Pritisnite naredba + opcija + esc . Izaberi Safari i kliknite na Prisilno prestani .
 • Na iPhoneu i iPadu : Ako vaš uređaj ima Face ID, prijeđite prstom od dna zaslona prema gore i držite. U stanju mirovanja dvaput pritisnite gumb Početna. Sada povucite Safari karticu na vrh da prisilno napustite aplikaciju.

Povezani članak - Kako prisilno napustiti aplikacije na iPhoneu i iPadu

4. Ponovo pokrenite svoj uređaj

 • Na Macu : Klikni na Appleov logotip gore lijevo i odaberite Ponovo pokrenite . Nakon toga, ponovno posjetite istu vezu. Ako je potrebno, prije ponovnog pokretanja kopirajte vezu u aplikaciju bilješke ili je označite.
 • Na iPhoneu i iPadu : Upotrijebite fizičke gumbe za ponovno pokretanje iOS ili iPadOS uređaja. Možete i otvoriti aplikaciju Postavke → Općenito → Isključi. Nakon minute, uključite uređaj i ponovno posjetite vezu t.co.

Povezani članak - Kako ponovno pokrenuti iPhone i iPad

5. Promijenite preglednik ili promijenite zadani preglednik

Ovaj problem prevladava u Appleovom Safariju. U slučaju da gornja rješenja ne uspiju riješiti problem, razmislite o prebacivanju na drugi preglednik.

Neka popularna imena uključuju Chrome, Firefox, Edge i Brave. Te preglednike možete preuzeti jednostavnim pretraživanjem na webu ili u App Storeu.

Alternativno rješenje je promjena zadanog preglednika iz Safarija u bilo koji drugi.

 • Na Macu : Kliknite Appleov logotip u gornjem lijevom dijelu → Postavke sustava  →  Općenito → Kliknite na Zadani web preglednik i odaberite opciju koja nije Safari.

 • Na iPhoneu i iPadu : Uz iOS 14 sada možete čak promijeniti zadani preglednik na Apple uređajima. Otvori Postavke aplikacija → dodirnite Krom (ili bilo koji preglednik po vašem izboru) → dodirnite Zadana aplikacija preglednika → odaberite Krom (ili bilo koji preglednik) da biste ga postavili kao zadani preglednik.

Za bolje razumijevanje pogledajte - Kako postaviti Chrome kao zadani preglednik na iPadu i iPhoneu.

6. Očistite Safari podatke poput povijesti, predmemorije itd.

Brisanje podataka Safarija pomaže u rješavanju problema s t.co-om, kao i u značajnom smanjenju zaostajanja u pregledniku. Stvorili smo detaljne vodiče koji će vam pokazati kako izbrisati povijest, predmemoriju i kolačiće Safarija.

 • Kako očistiti predmemoriju, povijest i kolačiće Safarija na Macu
 • Kako očistiti predmemoriju, povijest i kolačiće Safarija na iPhoneu

7. Ažurirajte aplikaciju Twitter

Twitter ispravlja bugove, uvodi nove značajke i redovito polira aplikaciju. Ažuriranje aplikacije osigurava da imate najnoviju (i najveću) verziju.

Ako se neprestano suočavate s problemima s neodgovornom vezom t.co na iPhoneu ili iPadu, dugo pritisnite ikonu App Store i odaberite nadopune. Odavde dodirnite AŽURIRAJ pored Twittera. Ako ne vidite ažuriranje na čekanju, povucite ovu stranicu da biste ga osvježili.

8. Ažurirajte na najnoviji OS

Apple je prepoznat po čestim ažuriranjima koja pomažu u rješavanju nekoliko problema i poboljšavaju ukupne performanse vašeg uređaja. Da biste ažurirali svoj iPhone, slijedite ovaj brzi vodič.

Da biste ažurirali svoj Mac, kliknite na Appleov logotip i odaberite Postavke sustava . Zatim kliknite na Ažuriranje softvera a zatim kliknite na Ažurirati sada .

Djeluju li vaše t.co Twitter veze savršeno?

Vjerujem da nakon što slijedite jedno ili kombinaciju gore navedenih popravaka, morate imati odgovarajući pristup svim skraćenim vezama t.co Twitter. Pokrivamo nekoliko uputa vezanih uz ovu platformu za mikroblogiranje. Ako ste raspoloženi da saznate više, provjerite neke od povezanih postova u nastavku.

Ako ste isprobali neko od gore navedenih popravaka, javite nam kako su funkcionirali za vas u odjeljku za komentare.

PROČITAJTE DALJE:

 • Najbolje Twitter aplikacije za iPhone za poboljšanje vašeg iskustva
 • Kako omogućiti 2FA za Twitter
 • Kako preuzeti Twitter videozapise s iPhonea i Androida?
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found