Blog

Zašto je iPad najbolji uređaj za video konferencije

Videokonferencije su sve popularniji način poslovanja, pohađanja nastave i seminara te gotovo posjeta s obitelji i prijateljima širom zemlje ili širom svijeta.

Uz brzu internetsku vezu, uređaj poput iPada, koji ima specifikacije potrebne za brzi video chat i pravu konferencijsku uslugu, u osnovi možete biti na dva mjesta odjednom. Pored praktičnosti, tijekom videorazgovora dobivate i pogodnost licem u lice, što poboljšava komunikaciju.

Apple se hvali da je dizajnirao iPad tablete imajući na umu videokonferencije. Uređaj je opremljen s nekoliko značajki pogodnih za konferencije koje ga čine izvrsnom opcijom za kupce koji namjeravaju obaviti puno video konferencija. Odabir iPada za video konferencije znači da vam neće trebati dodatna oprema, osim ako ne želite slušalice kako bi vaše konferencije bile privatnije.

#1. Kamere

IPad ima dvije ugrađene kamere. Jedna kamera nalazi se na prednjoj strani uređaja, približno na zaslonu zaslona. Apple objašnjava da je prednja kamera dizajnirana i podešena posebno za video konferencije.

Pogled i fokus 1.2-megapikselne kamere visoke razlučivosti unaprijed su postavljeni tako da vaše lice prikazuju na dohvat ruke, omogućavajući savršenu perspektivu u najboljem svjetlu. Kamera okrenuta prema natrag omogućuje vam prikazivanje onoga što vidite tijekom konferencije.

Na primjer, ako ste građevinski inspektor, a obavljate konferenciju s potencijalnim kupcem kuće dok obavljate inspekciju, klijentu možete pokazati bilo kakve probleme na koje naiđete tijekom pregleda imovine.

# 2. Zvučnici i mikrofoni

Chrome.com objašnjava da iPad i sve sljedeće generacije uređaja uključuju ugrađene zvučnike i mikrofon.

Primjećuju da je mikrofon uvijek aktivan i ne zahtijeva preuzimanje dodatnih upravljačkih programa, ali napominje se i da ne postoji unaprijed učitan program za snimanje; pa ako želite nešto snimiti, morate preuzeti jedan od dostupnih programa.

Mikrofon se nalazi s lijeve strane uređaja u blizini priključka za slušalice.

# 3. Držanje punjenja

Appleov tim za korisničku podršku objašnjava da je mobilnost iPada jedna od najboljih karakteristika. U osnovi imate moć računala u kompaktnijem obliku.

Trajanje baterije na iPadu daleko nadmašuje bilo koji prijenosnik ili mobitel, što ga čini posebno dobrim izborom za upotrebu s aplikacijama za video konferencije.

IPad može održavati punjenje do 10 sati standardnog surfanja webom, gledanja videozapisa i uživanja u glazbi. Kada koristite mobilnu značajku zajedno s pregledavanjem weba, kombinacijom koja je potrebna tijekom video konferencija, trajanje baterije produljuje se do 9 sati. Devet sati videokonferencija dovoljno je dugo da prođete nekoliko predavanja, cjelodnevnu konferenciju ili izuzetno dug poslovni sastanak.

Možete koristiti i iPad dok je uključen u izvor napajanja putem USB kabela spojenog na računalo ili standardnog kabela napajanja priključenog u električnu utičnicu. Kombinacijom dugotrajne baterije i stalnih mogućnosti napajanja, iPad je izuzetno prikladan.

# 4. Pogodnosti uštede novca

IPad nudi i izvrstan način uštede na potrebama za videokonferencijama. Uređajem koji nudi ugrađeni hardver možete izbjeći troškove kupnje dodatnih kamera, mikrofona i zvučnika. Također možete uštedjeti na nekoliko dolara izbjegavajući kupnju skupog softvera.

Web stranica napominje da su iPad i drugi Appleovi proizvodi kompatibilni s aplikacijama za videokonferencije poput one koju pružaju usluge video konferencija Blue Jeans.

Program FaceTime koji se instalira na iPadu može se povezati s programom za konferencije po vašem izboru, koji vam omogućuje konferenciju s ljudima koji koriste android tehnologiju ili računala za konferencije i ne mogu pristupiti samom FaceTimeu.

IPad je jedna od najboljih opcija za kompaktni, prijenosni uređaj s mogućnošću videokonferencija. Tablet dolazi s ugrađenim hardverom koji uključuje i prednju i stražnju kameru. Prednja kamera bila je posebno dizajnirana za video konferencije.

Appleov popularni tablet također je vrlo kompatibilan s različitim aplikacijama za video konferencije, što omogućava korisnicima da se povežu s prijateljima, obitelji, suradnicima i nastavnicima koji možda ne koriste Appleov proizvod za svoje konferencije, proširujući tako doseg korisnika. IPad također sadrži ugrađeni mikrofon i zvučnike.

Korisnici također imaju mogućnost upotrebe slušalica za poboljšanje privatnosti. Sa sustavom koji omogućuje ne samo interakciju između sličnih uređaja putem već instaliranog programa FaceTime, već dodaje mogućnost povezivanja s praktički bilo kim, bilo gdje u svijetu, na bilo kojem uređaju, vaše mogućnosti video konferencija postaju praktičnije i snažnije kada koristite iPad.

To je sve, momci!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found