Blog

Kako omogućiti obiteljsko dijeljenje za Apple Arcade na iPhoneu ili iPadu

Iz izgleda i recenzija, Apple Arcade djeluje kao raj za igrače, a sa samo 4,99 dolara mjesečno neizbježno dolazi kao jedan. Međutim, usluga pretplate na video igre nije ograničena samo na ljubitelje igara. Sadrži preko 100 igara koje potječu iz žanrova koji će odgovarati svačijim igračkim potrebama.

Štoviše, mjesečni plan pretplate od 4,99 USD uključuje obiteljsko dijeljenje do 6 osoba. OMG !! Sad je to povoljno. Ali što je točno obiteljsko dijeljenje i kako možete omogućiti obiteljsko dijeljenje za Apple Arcade. Da bi stvari bile unosnije i džepnije, usluga dolazi s jednomjesečnim besplatnim probnim razdobljem.

Značajno je da je značajka obiteljskog dijeljenja također dostupna tijekom probnog razdoblja. Dakle, ne budite toliko sebični i zaustavite radost igranja samo na sebi, podijelite je sa svojim prijateljima i obitelji. Evo svih detalja koje trebate znati:

Što je dijeljenje obitelji?

Kaže se da je 'dijeljenje briga', a obiteljsko dijeljenje samo je Appleov način ponavljanja. U okviru značajke, Apple vam omogućuje da podijelite svoje pretplate i kupnje do šest članova obitelji. Možete podijeliti cijelu gomilu usluga tehnološkog giganta poput Apple News +, Apple Books, iTunes, Apple Music, plana pohrane iCloud i, naravno, pretplate na Apple Arcade.

Također možete podijeliti album s fotografijama, obiteljski kalendar, pa čak i pomoći u pronalaženju uređaja koji nedostaju jedni drugima; sve u svemu, to je Apple ugrađena "obiteljska grupa" za vas i vaše najmilije.

Je li to samo obitelj?

Nisu li dobri prijatelji jednako važni kao i vaša obitelj? Pa, Apple ne ograničava dijeljenje samo na obitelj. Budući da značajka ne traži potvrdu o dodanim članovima, možete dodati bilo koga. Bilo da je to vaš najbolji prijatelj, kolega, brat ili sestra, dijete, kolega ljubitelj igara ili sustanar, doslovno pozivate bilo koga da postane dio vaše pretplate na Apple Arcade.

Jedina je kvaka u tome što bi pozvani trebao imati Apple ID i iOS, iPadOS, tvOS ili macOS uređaj za igranje igara. No, postoji još jedna stvar koju biste sigurno trebali primijetiti prije dijeljenja pretplate na Apple Arcade.

Dijeljenje podataka o kupnji

Značajke Family Sharing svima u grupi omogućuju pristup primarnoj kreditnoj kartici vlasnika obitelji. To je svatko u spomenutoj obiteljskoj grupi koji može vidjeti spremljene podatke o plaćanju i broj vaše kreditne kartice. Nadalje, informacije se mogu koristiti za kupnje u trgovini App Store.

Što stvari čini malo nezgodnima, ograničavajući dijeljenje na ljude kojima možete povjeriti takve informacije. Iako postoji način za zaobilaženje situacije o kojoj je bilo riječi u nastavku; I dalje ću vas poticati da dijelite razumno, pametno i konzervativno.

  • Kako postaviti obiteljsko dijeljenje za Apple Arcade na iPhoneu ili iPadu
  • Kako ukloniti članove obitelji na pretplatu na Apple Arcade
  • Kako zaustaviti dijeljenje podataka o plaćanju s članovima svoje obitelji na iOS uređaju

Kako postaviti obiteljsko dijeljenje za Apple Arcade na iPhoneu ili iPadu

Osoba koja inicijalizira Family Sharing dobiva titulu organizatora obitelji; u osnovi, administrator ove obiteljske grupe. Organizator je osoba koja člana može dodati ili izbrisati iz obitelji. Od sada će organizator primati zahtjeve za kupnju bilo koje kupnje u obitelji, odrasle osobe ili dijete.

U slučaju da odlučite otkazati pretplatu na Apple Arcade, nju može opozvati samo član koji je kupio ID pretplate.

Korak 1. Otvori Postavljanje aplikacije na vašem iPhoneu ili iPadu.

Korak 2. Dodirnite svoj Profil Apple ID-a.

Korak # 3. Odaberite Postavite obiteljsko dijeljenjetab.

Korak # 4. Dodirnite Započnite.

Korak # 5. Izaberi iTunes i App StoreKupnje.

Korak # 6. Dodirnite svoj račun potvrdite Nastaviti.

Korak # 7. Dodirnite Nastaviti, ovo će podijeliti vaše podatke o plaćanju.

Korak # 8. Da biste poslali pozivnice, dodirnite Pozovite članove obitelji.

Korak # 9. Upišite pozvaniIme i poslati poruka.

Nakon što pozvani prihvate vašu pozivnicu, automatski će se dodati u vašu obiteljsku zajednicu. Svi članovi vašeg Family Sharinga sada će imati pristup Apple Arcadeu.

Preskočite ove korake ako je vaše obiteljsko dijeljenje već aktivno jer će svi članovi automatski dobiti pretplatu na Apple Arcade. Da biste vidjeli svoj popis članova, jednostavno otvorite Postavke → Apple ID → Obiteljsko dijeljenje.

Ako želite dodati još jednog člana obitelji, dodirnite Dodajte člana obiteljii slijedite upute. Članovi mogu preuzeti i igrati bilo koju igru ​​koja im se više sviđa.

Podaci o njihovim preuzetim igrama i njihovoj statistici bit će pohranjeni na njihovom pojedinačnom Apple ID-u. Međutim, možete koristiti postavke roditeljske kontrole za djecu kako bi nadzirali i blokirali upotrebu.

Kako ukloniti članove obitelji iz pretplate na Apple Arcade s iPhonea ili iPada

Slično dodavanju člana obitelji, ovo je pravo ograničeno na organizatora obitelji. To može biti korisno i kada nekoga želite skinuti s obiteljskog plana i dodati nekoga novog.

Korak 1. Otvoren Postavke → dodirnite svoj Profil Apple ID-a → Dijeljenje obitelji i dodirnite član koju želite izbrisati.

Korak 2. Dodirnite Ukloni člana.

Korak # 3. Potvrdite akciju tapkajući Ukloni člana.

Jednom uklonjen, korisnik neće moći igrati ili preuzimati Apple Arcade igre. Što se tiče preuzetih igara, kada se otvore, tražit će se ID pretplate. To neće utjecati na njihovu statistiku i pohranit će se u sam njihov Apple ID.

Kako zaustaviti dijeljenje podataka o plaćanju s članovima svoje obitelji na iOS uređaju

Kao što je gore spomenuto, kada dodate članove obitelji, s njima dijelite podatke o kreditnoj kartici. Kada vi ili član obitelji otvorite Postavke → Obiteljsko dijeljenje na svom uređaju, vide "Na,' pored Dijeljenje kupnje tab. To znači da kad dodirnu Dijeljenje kupnje, mogu vidjeti podatke o plaćanju organizatora.

Međutim, to možda nije sigurno, pogotovo kad dodajete sustanare ili prijatelje ili kolege. U tom slučaju možete zaustaviti dijeljenje podataka o plaćanju u Family Sharingu.

Korak 1. Otvoren Postavke → Profil Apple ID-a → Dijeljenje obitelji na vašem iPhoneu ili iPadu.

Korak 2. Dodirnite Dijeljenje kupnje od Zajedničke značajke odjeljak.

Korak # 3. Izaberi Prestanite dijeliti obiteljsku kupnju.

Korak # 4. Potvrdite radnju na prestanite dijeliti podatke o vašoj kreditnoj kartici u Family Sharingu.

Kada završite, na kartici Dijeljenje kupnje prikazat će se "Isključeno'Na uređajima svih članova obitelji. Uz to, ako dodirnu Dijeljenje kupnje; dočekat će ih sPitajte svog organizatora‘Poruka. To neće utjecati na postavke obiteljskog dijeljenja Apple Arcade.

Jedna pretplata - različiti uređaji, različiti Hames i različiti igrači

Platforma za igranje temeljena na pretplati koja uključuje obiteljsko dijeljenje relativno je nov koncept; očito postoji puno pitanja na koja trebaju odgovori. Jedno od najčešćih bića, mogu li ljudi istovremeno igrati različite igre na Apple Arcade?

Oh, da, mogu !! U osnovi, dijeljenje obitelji Apple Arcade daje 6 Apple ID-a uz pretplatu. Svaka igra mora se pojedinačno preuzeti na svaki uređaj. Korisnik se može prijaviti na Apple Arcade s bilo kojeg kompatibilnog uređaja i igrati igre koje želi. Štoviše, kako se statistika igre sprema u njihove odgovarajuće ID-ove, oni mogu nastaviti svoje igre točno tamo gdje su ostavili; nakon što se prijave.

Što je s igranjem jedan protiv drugog?

Temeljno pitanje za natjecateljske vrste, mogu li dva člana igrati protiv Apple Apple Arcade ili međusobno? Pa, naravno, kako Apple može propustiti ovaj važan detalj. Baš kao i svaka internetska igra za više igrača omogućuje vam da se igrate međusobno ili jedni uz druge pomoću pozivnog koda. Iako za premlaćivanje najmilijih, možda će vam trebati neki super kontroler igara za iPhone, iPad i Apple TV.

Game On !!!!

Posljednjih nekoliko godina usluge temeljene na pretplati rastu. Bilo da se radi o glazbi, TV emisijama, filmovima ili vijestima, postoji aplikacija koja će vam pružiti sadržaj na mjesečno / godišnje pretplatno razdoblje. Appleov najnoviji pothvat, Apple Arcade, sličan je pokušaj i za igrače. I to vrlo učinkovit, budući da vam Apple Arcade daje pristup premium i ekskluzivnim igrama bez kupnji ili oglasa u aplikaciji.

Voljeli biste pročitati i ove postove:

  • Kako dopustiti nepouzdane prečace na iPhoneu i iPadu
  • Obrezivanje i obrezivanje videozapisa na iPhoneu i iPadu
  • Kako koristiti Nađi moju aplikaciju na iPhoneu i iPadu: Cjelovit vodič
  • Kako uzeti slofie na iPhoneu

Vjerujem da bi ovo trebalo biti naše sadašnje i buduće mobilno igranje, kakav je vaš stav? Jeste li već isprobali Apple Arcade? Koja igra vas najviše veseli?

Podijelite svoje recenzije, stavove i upite s nama u odjeljku za komentare u nastavku.