Blog

Kako dobiti portretni način rada na iPhone 8, 7 i starijim iPhoneima

Jedinstveno prodajno mjesto (USP) iPhonea 7 Plus je sustav dvostruke kamere. Otkako je pokrenut usred pompe, obožavatelji i stručnjaci obožavaju njegovu sposobnost snimanja zapanjujućih kadrova. Tijekom "iPhone događaja", Apple je predstavio ekskluzivnu značajku iPhone 7 Plus - "Portrait Mode", koja se ističe u snimanju fotografija s DSLR-om dubinom polja i efektima zamućenja / bokeh. Odmah je zavidio ostalim korisnicima iPhonea i iPada - uključujući iPhone 7!

"Portretni način" dostupan je u iOS 10.1. Testirao sam ovu novu značajku na iPhoneu 7 Plus i otkrio da je zaista impresivna. Što ako želite koristiti "Portretni način" na iPhoneu iPhone 7 ili starijem iPhoneu, uključujući iPhone 5s, iPhone 6/6 Plus, iPhone 6s / 6s Plus, iPhone SE? Uopće nemojte biti razočarani jer postoji način za snimanje fotografija u "Portretnom načinu" na vašim iPhone 7, iPhone 5s ili novijim verzijama.

Kako koristiti portretni način rada na iPhoneu 7, 6s / 6s Plus, 6 / 6Plus, SE i iPhone 5s

Upoznajte "FabFocus" izvrsna aplikacija za kameru koja je pripremljena da vam omogućuje korištenje načina rada Portret na iPhoneu 7 / iPhone 5s ili novijem. Štoviše, izvrsno je u smislu dopuštanja dodavanja bokeha ili zamućenja poput DSLR-a na svoje snimke.

Također je kompatibilan s iPad Air ili novijim, iPad mini 2 ili novijim, iPad Pro. Možete ga preuzeti za 3,99 USD iz App Storea.

Korak 1. Nakon što preuzmete FabFocus na svoj kompatibilni iPhone, pokrenite ga. Morali biste mu omogućiti pristup kameri i fotografijama.

Korak 2. Zatim snimite lijepu fotografiju kao i obično tapkajući gumb okidača u donjem središtu.

Ako želite snimiti selfie, dodirnite ikonu prednje kamere u gornjem lijevom kutu, dajte hladnu pozu, a zatim dodirnite gumb okidača.

Korak # 3. Sada morate dodirnuti gumb Start u donjem središtu kako biste imali efekt zamućenja pozadine.

U slučaju da ste snimili sliku bilo kojeg predmeta ili ako se na slici nalazi više lica, ova će vas aplikacija obavijestiti da nije pronašla nijedno lice i omogućit će vam ručno dodavanje efekta zamućenja.

Uredite svoje fotografije

Korak 1. Nakon što snimite bilo koju fotografiju, dodirnite gumb Uredi na dnu.

Korak 2. Zatim trebate četkom odabrati određeno područje koje želite istaknuti. Da biste to učinili, jednostavno povucite kist preko dijela lica ili predmeta.

Postoji i opcija koja vam omogućuje da oslikate određeni dio koji želite istaknuti. Dodirnite gumb za boje na dnu, a zatim povucite kist preko dijela za odabir.

Za svaki slučaj želite izbrisati bilo koji dio, upotrijebite gumb da biste ga označili, dodirnite gumb gumice na dnu, a zatim dodirnite oznaku.

Imate mogućnost povećavanja / smanjenja veličine četke. Jednostavno povucite gumb na vrhu prema desno ili lijevo kako biste prilagodili veličinu četke.

Korak # 3. Dodirnite strelicu prema gore u donjem lijevom kutu za pristup dodatnim mogućnostima uređivanja.

Možete promijeniti oblik efekta zamućenja. Kao na primjer, odaberite oblik srca, krug, trokut koji će biti oblik efekta bokeh. Podesite intenzitet efekta zamućenja. Odaberite opciju na dnu.

Dodirnite strelicu prema dolje za povratak na uobičajeni zaslon za uređivanje.

Korak # 4. Nakon što ste zadovoljni uređivanjem, dodirnite oznaku u donjem desnom kutu da biste potvrdili promjenu.

Ako želite spremiti u fotoaparat ili podijeliti sliku na Facebooku ili je poslati prijatelju, dodirnite gumb Dijeli u donjem desnom kutu, a zatim odaberite medij u listu za dijeljenje.

Dodajte efekt zamućenja postojećim fotografijama

Svojim postojećim fotografijama možete dodati i efekt zamućenja.

Korak 1. Jednostavno otvorite aplikaciju FabFocus.

Korak 2. Dodirnite gumb albuma na dnu. Zatim odaberite fotografije kojima želite dodati efekt zamućenja.

Korak # 3. Sada slijedite gore spomenute korake da biste ručno dodali efekt zamućenja na svoju sliku.

Napredne postavke

Upotrijebite napredne postavke da biste savršeno koristili ovu aplikaciju za kameru.

Korak 1. Otvorite aplikaciju FabFocus → dodirnite "X" u gornjem desnom kutu.

Korak 2. Dodirnite gumb postavki u gornjem desnom kutu. Sada odaberite oblik bokeha i prilagodite intenzitet zamućenja.

Korak # 3. Dodirnite napredni gumb za pristup više opcija.

Sada imate nekoliko mogućnosti poput omogućavanja reprodukcije zvuka, automatskog spremanja zajedničkih slika u fotoaparat, smanjenja zamućenja za mala lica i još mnogo toga.

Video:

Presuda

FabFocus je zaista užitak za one koji žele staviti ruku u portretni način iPhone 7 Plus na svojim nepodržanim iPhoneima. Dogovoreno, ova aplikacija za kameru možda neće biti paralelna sa stručnošću portretnog načina rada phableta, ali ima svojstva da bude izvrsna alternativa.

Što mislite o FabFocusu? Podijelite svoje stavove u komentarima u nastavku.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found