Blog

Kako koristiti oznake za uređivanje snimki zaslona na Macu

Označavanje u aplikaciji Pregled jedan je od najkorisnijih alata na Macu koji vam omogućuje precizno uređivanje slika. Imati puno mogućnosti uređivanja u Macovom vlastitom alatu znači da vam nije potrebna aplikacija treće strane za izmjenu slika. Odmah nakon snimanja snimke zaslona, ​​ponekad biste je možda htjeli urediti kako biste odredili nešto na zaslonu, a tu su vam alati za označavanje korisni. Ako ga niste koristili, evo našeg vodiča kako koristiti oznake za uređivanje snimki zaslona na Macu.

Kako označiti snimku zaslona na Macu

 1. Otvorite snimak zaslona koji želite označiti u Pregled app.
 2. Kliknite gornju desnu opciju - Prikaži alatnu traku za označavanje.

Pojavit će se padajući izbornik sa svim alatima za uređivanje.

Širok raspon alata za označavanje za uređivanje snimke zaslona na Macu

Alati za odabir

Ovi su alati raspoređeni u četiri oblika, od kojih svaki omogućuje odabir područja na slici, a zatim obrezivanje, kopiranje ili brisanje prema vašim željama. Područje možete odabrati prema sljedećim uzorcima.

  1. Pravokutni odabir
  2. Eliptični odabir
  3. Lasso Selection
  4. Pametni Laso

Instant Alfa

Pomoću ovog alata možete odabrati pozadinu na slici i ukloniti je.

Skica

Značajka vam omogućuje skiciranje oblika jednim potezom. Ako niste nacrtali standardni oblik, automatski će ga zamijeniti jedan.

crtati

Na slici možete crtati jednim potezom. Međutim, ova je opcija dostupna samo na računalima koji koriste Force Touch podloške. Ako ga posjedujete, trebate snažno pritisnuti trackpad kako biste povukli tamniju crtu.

Oblici

Kliknite i povucite oblike na slici. Kada umetnete oblik, on će biti okružen plavim ručkama koje vam omogućuju promjenu veličine. Zelenom drškom možete izmijeniti njezin izgled.

Osim različitih oblika, uključujući strelicu i pravokutnik, ovaj alat ima dvije dodatne značajke.

 • Lupa: Pomaže vam da povećate područje na slici. Veličinu povećala možete prilagoditi i pomoću plavih ručica, dok vam zelena točka omogućuje prilagodbu intenziteta.

 • Istaknite: Pomoću ovog alata možete istaknuti određeno područje na slici. Prilagodite njegovu veličinu pomoću plavih ručki. Postavite pokazivač na rub označivača da biste ga kliknuli i povukli bilo gdje.

Dodaj tekst

Omogućuje vam pisanje na sliku, a zatim povlačenje tekstualnog polja bilo gdje želite.

Dodajte potpis

Ako ste prethodno dodali potpis, kliknite i povucite ga bilo gdje na slici. Plave točkice mogu vam pomoći da joj promijenite veličinu. Ako se ne doda, nove možete stvoriti pomoću dodirne podloge, iSight kamere ili iOS uređaja.

Podesite boju

Prilagodite kontrast zaslona, ​​ekspoziciju, zasićenost, nijansu i još mnogo toga. Da biste ih automatski prilagodili, kliknite Automatske razine. Da biste se vratili na zadane vrijednosti, pritisnite Poništi sve.

Prilagodite veličinu

Promijenite veličinu i rezoluciju zaslona.

Stilovi oblika

Izmijenite debljinu linija u oblicima i prilagodite ih.

Boja obruba

Kliknite liniju oblika da biste promijenili boju iz dostupne palete.

Boja ispune

Odaberite oblik da biste promijenili boju unutar njegovih rubova.

Prilagodi stil i veličinu teksta

Od različitih stilova i veličina fontova do oblikovanja teksta, pomoću ovog alata prilagodite tekst koji ste napisali na svojoj slici.

Komentirati

Alat za bilješke na zaslonu za pregled postaje plav kada je računalo povezano s iOS uređajem koji će vam omogućiti daljnju prilagodbu snimke zaslona.

Odjava ...

Njih nudi Apple za prilagodbu vašeg snimka zaslona u aplikaciji Preview. Zar ne? Mislite li da još uvijek nedostaju neke značajke u alatu za označavanje? Ako da, koji su onda? Unesite njihova imena u odjeljak za komentare u nastavku! Snimke zaslona možete označiti i na iPhoneu i iPadu. Pokupite naš detaljni vodič na istom.

 • Kako fotografirati ili snimiti videozapis na Macu
 • Kako koristiti oznake na iPadu i iPhoneu
 • Kako koristiti instant oznake u aplikaciji Notes na iPhoneu i iPadu
 • Kako spremiti snimke zaslona Mac izravno u međuspremnik