Blog

Kako zamijeniti stari iPhone kako biste postigli najbolju vrijednost

To je doba godine kada se odlučite oprostiti od starog iPhonea i kupiti novi. S konačno predstavljenim potpuno novim iPhoneom Xs, Xs Max i XR, mnogi od vas bili bi u potrazi za vodećim tvrtkama koje trguju iPhoneom kako bi rasprodali postojeći iPhone i dobili najbolju vrijednost kako ne biste morali zbrajati puno dodatnih dolara za kupnju novog.

Kako sam i sam nekoliko puta bio u ovom autobusu, osjećam žurbu. I upravo me ovo iskustvo natjeralo da govorim o raznim načinima trgovanja rabljenim iPhoneom kako bi se postigla maksimalna vrijednost, a također raspravljam o najpopularnijim iPhone-ovim povjerljivim trgovačkim tvrtkama.

Pa, kako započeti postupak prodaje rabljenog iPhonea? Pa, prvo morate osigurati da vaš uređaj nije zaključan ni na jednom operateru. Osim toga, trebao bi biti u dobrom stanju kako biste mogli donijeti visoku količinu. Što ako vam je uređaj pokvaren i čak se ne uključi? Ne brinite; čak možete prodati iPhone koji ne reagira ili potpuno slomljen. Bez puno dvoumljenja, shvatimo koja je prava tvrtka za zamjenu iPhonea u kojoj možete prodati svoj iPhone i dobiti željenu vrijednost za njega!

Gdje prodati ili zamijeniti svoj rabljeni iPhone?

Prodaja starog iPhonea nije velika stvar jer postoji niz trgovačkih tvrtki koje nude razumnu vrijednost za vaš pametni telefon. Na temelju onoga što želite dobiti, možete odabrati pravu ponudu. Na primjer, možete dobiti gotovinu ili poklon kartice u zamjenu za svoj uređaj.

Jedno morate znati da što više radite, veći ćete iznos dobiti.

Stoga, ako želite jednostavno i brzo prodati svoj uređaj i ne smeta vam dobiti nešto manje novca, idite na trgovačke tvrtke.

Ako želite dobiti više gotovine i ne želite se potruditi, prodajte svoj uređaj izravno kupcu.

Savjet: Ako imate dodatke poput slušalica, Lightning kabela, pa čak i kutiju, skupite ih sve jer će vam pomoći da dobijete više novca. Osim toga, pobrinite se da uređaj savršeno očistite mekom krpom kako bi izgledao u dobrom stanju.

Koliko ću novca trenutno dobiti za stari iPhone?

Ukupan novac koji ćete dobiti za svoj iOS uređaj ovisi o raznim stvarima, primjerice o tome koliko je star vaš iPhone i kakvo je trenutno njegovo stanje. Na primjer, ako je vaš iPhone 8 Plus s 256 GB u prilično dobrom stanju, dobit ćete do 780 USD. Isto tako, iPhone X za zamjenu donijet će vam do 930 USD.

Pogledajte moguće zamjenske cijene različitih modela iPhonea:

iPhone X

iPhone 8 i 8 Plus

iPhone 7 i 7 Plus

iPhone SE

iPhone 6s i 6s Plus

iPhone 6 i 6 Plus

iPhone 5, 5c i 5s

Appleov program ponovne upotrebe i recikliranja

Appleov program ponovne upotrebe i recikliranja omogućuje vam zamjenu starog iPhonea. Novcem možete kupiti ili novi uređaj ili nabaviti poklon karticu Apple Store. To je jednostavan način trgovanja starim iPhoneom.

Procijenjene Apple-ove vrijednosti zamjene iPhonea ovise o modelu i stanju uređaja. Kao dio Apple GiveBacka; ako vaš iPhone nema zamjensku vrijednost, dobit ćete opciju da ga besplatno reciklirate.

Amazon Trade-In

Amazonov program za zamjenu nudi i razumne vrijednosti vašeg iPhonea. Osim iPhonea, svoj iPad i iPod možete prodati i u zamjenu za Amazon poklon karticu. Darovnu karticu možete koristiti za kupnju omiljenih iPhonea i drugih proizvoda od Amazona.

Best Buy Trade-In

Trenutno Best Buy plaća poklon karticom ili čekom. Izvrsno je ako ste ljubitelj njegove usluge. Vrijednosti zamjene temelje se na nosaču, boji, kapacitetu i stanju vašeg uređaja.

Jedna stvar koju treba napomenuti jest da ako želite kupiti druge proizvode od Best Buya, bilo bi bolje nabaviti poklon karticu jer ćete dobiti relativno više novca nego čeka.

Gazela

Ono što mi se sviđa kod Gazele jest to što nudi ravno gotovinu (putem čeka ili PayPal-a.) Ako ne želite imati gotovinu, za svoj uređaj možete dobiti i Amazon poklon karticu.

Štoviše, čak i ako vam se uređaj pokvari i više se niti ne uključi, za to ćete i dalje dobiti nešto dolara. Međutim, ne nudi puno ako je vaš uređaj zaključan.

Decluttr

Decluttr je jedno od najpopularnijih mjesta za prodaju starih uređaja. Prema onome što sam čuo od mnogih svojih prijatelja, nudi najbolje cijene starih proizvoda. Dakle, ako ste spremni postići malo veću cijenu za svoj iPhone, trebali biste razmotriti Decluttr.

NextWorth

NextWorth je također poznata trgovačka tvrtka koja nudi gotovinu čekom ili PayPalom. Baš kao i Gazela, plaća se i za pokvarene iPhone.

Još jedna stvar po kojoj se Nextworth ističe jest to što nudi više novca za neke prijevoznike poput Verizona i Sprinta.

PowerMax

Poznato je da PowerMax nudi razumnu cijenu za stari iPhone i iPad. Da biste prodali svoj uređaj putem ove usluge, morat ćete ih prvo nazvati i podijeliti informacije o svom iOS uređaju i koliko novca očekujete zauzvrat. Nudi novac u čeku i kredit u trgovini.

GameStop

GameStop je još jedno mjesto na kojem možete dobiti novac za trgovanje svojim starim iPhoneom. Također možete dobiti kredit u trgovini ako planirate kupiti stvari na GameStopu. Ako ste igrač koji traži nove stvari (u zamjenu za stari iPhone, naravno), ovo je najbolje mjesto za to.

uProdaj

uSell je više portal na kojem su navedeni mogući prodavači koji su spremni zamijeniti vaš iPhone za - gotovinu! Za razliku od Gazelle ili NextWorth, Usell navodi samo kupce koji su spremni kupiti vaš stari iPhone i platiti vam u gotovini. Shvatite to kao tržište starih iPhone trgovaca.

Goroostr

Goroostr je poznat po tome što nudi bolju cijenu za stare iPhone uređaje. Ova usluga prihvaća i radne i pokvarene uređaje. Stoga, čak i ako vaš uređaj ne radi, moći ćete ga prodati po razumnoj cijeni.

Druge poznate trgovačke tvrtke koje nude dobru vrijednost

Postoji dosta drugih trgovačkih tvrtki poput Swappa, eBay, Simply Mac, YouRenew i drugih Craigslist koje nude dobru vrijednost za rabljeni iPhone.

Ono što se meni osobno sviđa kod Craigslist-a jest to što imate mogućnost prodaje uređaja licem u lice. Stoga je transakcija brza. Ali postoji nekoliko stvari koje morate imati na umu.

Na primjer, nemojte stavljati osobnu ili kućnu adresu u oglas, cijenite svoj iPhone konkurentno i sastanite se s potencijalnim kupcem na javnom mjestu.

Kako zamijeniti stari iPhone

Nakon što pronađete pravo mjesto za zamjenu starog iPhonea, morate osigurati da je vaš uređaj savršeno spreman za zamjenu. Općenito, više novca dobivate ako vaš uređaj nije zaključan ni za jednog mobilnog operatera. Osim toga, morate napraviti sigurnosnu kopiju uređaja kako biste osigurali da svi vaši podaci ostanu sigurni, a zatim očistiti sve osobne podatke.

Kako otključati iPhone

Morate osigurati da vaš uređaj ispunjava uvjete za otključavanje ako je trenutno zaključan bilo kojem operateru.

Iako ga neki operateri naplaćuju, drugi zahtijevaju određeni status ugovora prije otključavanja vašeg iOS uređaja. Neki se iPhone otključavaju lakše od drugih; na temelju nosača i okolnosti uređaja, dok drugi imaju pomalo složen postupak otključavanja.

Obratite se svojem mobilnom operateru

Korak 1. Idite na Apple Support da biste saznali nudi li vaš operater otključavanje.

Korak 2. Zatim morate kontaktirati svog mobilnog operatera i zatražiti otključavanje.

Korak # 3. Vaš račun mora ispunjavati određene zahtjeve za otključavanje. Stoga, označite sve okvire.

Korak # 4. Kada predate zahtjev, postupak može proći nekoliko dana. Nakon završetka postupka, vaš će ga operater potvrditi.

Usluge trećih strana možete koristiti i za brzo otključavanje uređaja; ako vam ne smeta platiti neke dodatne novce za to.

  • Kako otključati Sprint iPhone
  • Otključajte AT & T iPhone

Kako izraditi sigurnosnu kopiju iPhonea

Prvo, napravite sigurnosnu kopiju iPhonea kako biste bili sigurni da su svi vaši podaci sigurni. Lako ćete ga vratiti na svoj novi iPhone.

Napravite sigurnosnu kopiju iOS uređaja na iCloud

Korak 1. Provjerite ima li vaš uređaj više od 50% soka i je li povezan s Wi-Fi mrežom. Morate spojiti svoj uređaj na napajanje ako mu ne ostane puno soka.

Korak 2. Otvorite Postavke → iCloud. (U iOS 11 ili novijoj verziji morate dodirnuti svoj profil → iCloud.)

Korak # 3. Dodirnite Sigurnosna kopija → dodirnite Izradi sigurnosnu kopiju sada.

Napravite sigurnosnu kopiju iOS uređaja pomoću iTunesa

Korak 1. Spojite iPhone na Mac ili Windows PC i pokrenite seiTunes.

Korak 2. Dalje, morate kliknuti naiPhone ikona u traci izbornika.

Korak # 3. Sada kliknite naNatrag natrag.

Bilješka: Da biste osigurali dodatnu sigurnost svog računa, kliknite naŠifriraj sigurnosnu kopiju i dodajte lozinku.

Korak # 4. Napravite sigurnosnu kopiju aplikacija, ako se to zatraži.

Kako izbrisati svoje osobne podatke na iPhoneu / iPadu

Nakon što ste uspješno napravili sigurnosnu kopiju uređaja, pobrinite se da izbrišete sve svoje osobne podatke.

Korak 1. Otvoren aplikaciju Postavke na vašem iOS uređaju.

Korak 2. Dodirnite Općenito → pomaknite se prema dolje i dodirnite Resetirati → Dodirnite Izbriši sav sadržaj i postavke.

Korak # 3. DodirniteIzbrišite iPhone.

Korak # 4. Dodirnite Izbrišite iPhone opet za potvrdu. Možda ćete morati unijeti svojLozinka.

Korak # 5. Napokon, morat ćete unijeti svoj Apple IDzaporka da biste onemogućili zaključavanje aktivacije i uklonili uređaj iz programa Find My iPhone.

Požuri!

Ako ste spremni postaviti svoje ruke na potpuno novi iPhone 8, požurite malo! Nadam se da ćete dobiti najbolju vrijednost za svoj rabljeni iPhone. Dakle, koju ste trgovinsku tvrtku odabrali za rasprodaju uređaja?

Možda biste željeli uputiti:

  • Stvari koje biste trebali učiniti prije prodaje starog iPhonea
  • Kako zaobići zaključavanje aktivacije na iPhoneu
  • Kako očistiti iPhone i optimizirati performanse

Koju ste od gore navedenih usluga odabrali za prodaju vašeg starog iPhonea? Bilo bi lijepo znati vaše povratne informacije u komentaru ispod.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found