Blog

Zaboravili ste lozinku za iPhone? Kako to oporaviti bez gubitka podataka

Zaboravili ste zaporku za iPhone i ne znate kako ga resetirati? Prikazuje li iPhone zaslon ‘iPhone onemogućen’? Ako da, postoje dvije vijesti - jedna dobra i druga loša. Dobra vijest je da se ne morate brinuti. Vaš iPhone nije postao cigla. Koristeći donja rješenja, moći ćete ga ponovno koristiti. Loša vijest je ako nemate sigurnosnu kopiju iPhonea na računalu ili u iCloudu, svi podaci koji se trenutno nalaze na vašem iPhoneu nikada se neće moći vratiti!

Što učiniti ako ste zaboravili lozinku za iPhone

  • Oporavak zaporke za iPhone pomoću iTunesa ili programa Finder
  • Vratite lozinku za iPhone bez iTunesa (pomoću iClouda)

Prva stvar koju biste trebali učiniti kada zaključate uređaj, izradite sigurnosnu kopiju.

Napravite sigurnosnu kopiju zaključanog iPhonea

Da biste napravili sigurnosnu kopiju zaključanog uređaja, trebali ste barem jednom sinkronizirati uređaj s Macom ili iTunesom, a da nakon toga niste ponovno pokrenuli iPhone. To je zato što vaš iPhone ima PC / Mac kao pouzdani uređaj. Ako nikada niste sinkronizirali iPhone i zaboravili ste lozinku, doslovno ne postoji način da je vratite bez gubitka podataka.

Za sada, pod pretpostavkom da ste sinkronizirali iPhone, slijedite dolje navedeni postupak:

Korak 1. Prvo spojite uređaj s računalom pomoću USB kabela i pokrenite iTunes ili ako imate pokrenut macOS Catalina Finder.

Korak 2. Sada, za iTunes, odaberite svoj uređaj klikom na iPhone logotip. Za Finder kliknite na ime iPhonea.

Korak # 3. Zatim dopustite iTunesu da sinkronizira vaš uređaj i napravi sigurnosnu kopiju. Za Finder, ako vidite Natrag natrag u odjeljku Sigurnosne kopije kliknite na to.

Nakon izrade sigurnosne kopije vašeg iPhonea, u odjeljku "Zadnja izrada sigurnosne kopije" trebali biste vidjeti datum i vrijeme sigurnosne kopije uređaja.

Ako gornjom metodom niste mogli stvoriti sigurnosnu kopiju i nemate drugu sigurnosnu kopiju ili sigurnosnu kopiju iCloud, tada u tom slučaju nećete moći spremiti podatke koji su trenutno na vašem iPhoneu. Izgubit će se jer ćemo u sljedećim koracima izbrisati sve s iPhonea.

Prije nego što slijedite bilo koji od dolje spomenutih koraka:

  • Obavezno imate svoj Apple ID i lozinku koja je bila prijavljena na iPhone. Ako koristite dvofaktorsku provjeru autentičnosti za Apple ID, u blizini neka bude telefonski broj ili neki drugi Appleov uređaj kako biste mogli primiti kôd
  • Imajte jaku internetsku vezu

Oporavak zaporke za iPhone pomoću iTunesa ili programa Finder

Korak 1. Provjerite je li vaš iPhone povezan s Macom. Isključite iPhone. Sada u potpunosti pročitajte donji korak, a zatim nastavite.

Korak 2. U ovom ćemo koraku povezati svoj iPhone s Macom držeći tipku za ulazak u način oporavka. Sada koji gumb pritisnuti, ovisi o iPhone modelu. U nastavku pogledajte svoj iPhone. Držite gumb dok ne vidite zaslon načina oporavka. Zaslon načina oporavka dolazi nakon što vidite Appleov logotip.

Ako imate,

  • iPhone X ili noviji ili iPhone 8/8 Plus: Povežite uređaj s računalom držeći Bočni gumb(Tipka za zaključavanje)
  • Za iPhone 7/7 Plus: Povežite uređaj s računalom držeći Smanjite glasnoću dugme

Otpustite gumb kad vidite zaslon za oporavak. (vidi sliku dolje)

Korak # 3. Finder na povezanom Macu automatski će se pokrenuti i reći će vam da postoji problem s iPhoneom. I to treba ažurirati ili obnoviti.

Korak # 4. Kliknite na Vratiti.

Korak # 5. Kliknite na Vrati i ažurira. (Dalje, pristanite na uvjete ako se to zatraži)

Finder ili iTunes preuzet će softver za vaš uređaj.

Ako je potrebno više od 15 minuta da preuzimanje završi ili postupak završi, uređaj će izaći iz načina oporavka i morat ćete ponoviti gornje korake. Također, ako je na vašem Macu isključena Wi-Fi ili internetska veza, moglo bi se reći „Softver za iPhone oštećen je tijekom preuzimanja“. I u ovom slučaju morat ćete odspojiti i ponovo spojiti iPhone i pokušati ponovno.

Nakon završetka postupka telefon možete postaviti kao novi ili ga vratiti iz sigurnosne kopije računala ili sigurnosne kopije iCloud.

Vratite lozinku za iPhone bez iTunesa (pomoću iClouda)

Ova metoda djeluje kada je vaš iPhone, čiju ste lozinku zaboravili, s vama i povezan je s Wi-Fi mrežom ili mobilnim podacima. Također se može koristiti ako vam je iPhone ukraden i na njemu morate izbrisati svoje privatne podatke.

Korak 1. Otvorite preglednik, idite na iCloud.com i prijavite se pomoću svojih iCloud vjerodajnica (Apple ID)

Korak 2. Kliknite na Pronađite iPhone. (Ponovno napunite iCloud lozinku ako se zatraži.)

Korak # 3. Sada iz Svi uređaji, Klikni na ime iPhonea.

Korak # 4. Kliknite na Izbrišite iPhone i slijedite jednostavne upute.

Korak # 5. Unesite svoj iCloud lozinka ako se pita. Na sljedećem zaslonu također možete odabrati pokazati telefonski broj koji će se prikazati na zaslonu nakon brisanja iPhonea. Također možete upisati poruku koja će se prikazati na iPhone zaslonu.

Nakon završetka brisanja, iPhone će se ponovo pokrenuti. Sada ga možete postaviti kao novi ili ga vratiti iz sigurnosne kopije računala ili iCloud sigurnosne kopije.

Dakle, na ovaj način možete ponovo početi koristiti iPhone ako ste zaboravili lozinku. Sada, jeste li uspjeli oporaviti podatke ili ne, u potpunosti ovisi o tome kako ste kreirali sigurnosne kopije!

Ako koristite iTunes na računalu ili Macu, a ne pokrećete macOS Catalina, obnavljanje putem iTunesa je opcija.

Zapamtiti…

Apple koji ojačava iPhone sustav lozinki dobar je za sigurnost, a na kraju i za naše podatke. Od sada imate naviku redovito izrađivati ​​sigurnosne kopije iPhonea s Mac računala ili uključiti sigurnosnu kopiju iCloud. Također, postavite lozinku koje se možete sjetiti (što, naravno, drugima nije previše lako pogoditi).

Jedan profesionalni savjet je da svaki tjedan ponovo pokrenete iPhone. Nakon ponovnog pokretanja, vaš iPhone traži lozinku i ne otključava se samo pomoću Face ID-a ili Touch ID-a. Ako lozinku unosite svaki tjedan, velika je vjerojatnost da ćete je zapamtiti. Također, ponovnim pokretanjem iPhonea popravlja se nekoliko malih kvarova i omogućuje nesmetan rad.

Uhvatite korak i s ovim postovima:

  • Kako pronaći sigurnosnu kopiju za iPhone na Mac i Windowsima
  • Kako izbrisati sigurnosne kopije Apple Watch s iPhonea
  • TunesKit - jednostavan, siguran i učinkovit način za oporavak iPhone podataka na sustavu Windows
  • Ponovno postavite lozinku zaslona na iPhoneu ili iPadu u iOSu 14/13
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found