Blog

Kako podijeliti lokaciju na Google kartama na iPhoneu

Vrlo brzo moći ćete podijeliti svoju lokaciju u stvarnom vremenu i napredak putovanja sa svojim prijateljima na Google kartama na vašem iPhoneu. Možete odabrati koliko dugo želite dijeliti lokaciju i s kim.

Kad s nekim podijelite napredak putovanja, on / ona će vidjeti vašu lokaciju dok ne stignete na odredište. Pretpostavimo da ćete prisustvovati rođendanskoj zabavi svog prijatelja i nažalost zapeti u velikom prometu, vaš će prijatelj moći znati vaše mjesto u stvarnom vremenu dok ne dođete do mjesta. Dopustite mi da vam pokažem kako dijeliti lokaciju i napredak putovanja na Google kartama za iPhone.

Kako podijeliti lokaciju u stvarnom vremenu na Google kartama na iPhoneu

Bilješka: Google će uskoro pokrenuti značajku dijeljenja lokacije širom svijeta. Bit će dostupan i za Google Maps za iOS i Android.

Korak 1. Kad je značajka dijeljenja lokacije u stvarnom vremenu dostupna na Google kartama, ažurirajte aplikaciju na svom iOS uređaju (App Store → Ažuriranja → Google Maps → Update). Zatim ga pokrenite.

Korak 2. Zatim morate dodirnuti gumb izbornika u gornjem lijevom kutu zaslona. Alternativno dodirnite plavu točku koja predstavlja vaše trenutno mjesto.

Korak # 3. Sada dodirnite ikonu ljudi u gornjem desnom kutu.

Korak # 4. Dalje, morate odabrati koliko dugo želite dijeliti svoju lokaciju.

Zatim dodirnite Odaberi ljude u donjem lijevom kutu.

Korak # 5. Sada odaberite osobu s kojom želite podijeliti svoju lokaciju. Zatim dodirnite Dijeli u donjem desnom kutu.

Sada će vaši prijatelji biti obaviješteni o vašem dijeljenju lokacije. Kad dodirnu obavijest, otvorit će se aplikacija koja prikazuje vašu trenutnu lokaciju zajedno s vašom slikom profila.

Vaši prijatelji također mogu vidjeti koliko dugo mogu vidjeti vašu lokaciju. Svoju lokaciju mogu podijeliti i s vama uključivanjem prekidača pored Dijeli tvoja lokacija.

Kako podijeliti napredak putovanja na Google kartama na iPhoneu

Korak 1. Otvorite Google Maps na iOS uređaju.

Korak 2. Dodirnite gumb izbornika (izgleda poput male strelice prema gore) u donjem desnom kutu.

Korak # 3. Zatim dodirnite Dijeli napredak putovanja.

Korak # 4. Sada morate odabrati osobu s kojom želite podijeliti napredak putovanja.

To je to!

Zamotati

Google Maps najveći je konkurent Apple Mapsu. Na temelju pružanja preciznijih podataka, Googleova aplikacija za navigaciju malo je ispred Appleove.

Dodavanjem više novih značajki poput mogućnosti prikazivanja parkiranog automobila, izbjegavanja cestarina i autocesta, Apple Maps se u posljednje vrijeme izuzetno poboljšao. Međutim, mora učiniti više kako bi osporio nadmoć Google Mapsa.

Koja je od ove dvije bolja? Podijelite svoje stavove u komentarima.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found