Blog

Kako prikazati rođendane u aplikaciji Apple Calendar na iPhoneu, iPadu i Macu

Uvijek želite biti prva koja će obasipati najbolje želje rođendanom svojih prijatelja i voljenih? Zašto ne biste rođendane prikazali u osnovnoj aplikaciji Kalendar na svom iOS i macOS uređaju, tako da ćete pravovremeno dobiti upozorenje o povoljnom danu i moći prenijeti svoju ljubav i naklonost kada je to zaista najvažnije.

Najbolji dio Appleove kalendarske aplikacije je što ne sinkronizira samo rođendane s računa iCloud već i s računa trećih strana poput Googlea, Facebooka, Yahooa i drugih. Dakle, možete pratiti kada je planiran veliki dan i savršeno planirati događaj. Krenimo!

Kako prikazati rođendane u aplikaciji Apple Calendar na iPhoneu, iPadu i Macu

Brza navigacija:

  • Omogućite rođendane u Apple kalendaru na iOS-u
  • Postavite upozorenja za rođendan na iPhoneu ili iPadu
  • UKLJUČITE rođendane u Apple kalendaru na Macu
  • Prikažite rođendane u Apple kalendaru na iCloud.com

Omogućite rođendane u Apple kalendaru na iOS-u

Korak 1. Otvoren Aplikacija Kalendar na vašem iOS uređaju.

Korak 2. Sada dodirnite Kalendari na dnu.

Korak # 3. Dalje, pobrinite se za to provjeri sićušni krug slijeva od rođendana u odjeljku OSTALO. Zatim dodirnite Gotovo potvrditi.

To je poprilično to!

Od sada ćete vidjeti rođendan svojih prijatelja zajedno s njihovim godinama - pod uvjetom da je dodan na njihovu kontakt karticu.

Postavite upozorenja za rođendan na iPhoneu ili iPadu

Ovisno o tome kada želite primiti podsjetnik, možete postaviti upozorenje za rođendan na svom iOS uređaju.

Da biste to učinili, prijeđite na aplikaciju Postavke na uređaju → Kalendar → Zadana vremena upozorenja → Rođendani. Sada imate više opcija poput Na dan događaja (9:00), tjedan dana prije. Odaberi preferirana opcija.

Kasnije, ako ikad odlučiš sakrijte rođendan u aplikaciji Kalendar na iOS uređaju sve što trebate je vratiti se u aplikaciju i zatim poništiti okvir s lijeve strane Rođendana. Na kraju dodirnite Gotovo za potvrdu.

To je bilo o iDeviceu. Pogledajmo sada korake za Mac.

UKLJUČITE rođendane u Apple kalendaru na Macu

Korak 1. Otvoren Aplikacija Kalendar na vašem Macu.

Korak 2. U odjeljku Ostalo na bočnoj traci, potvrdite okvir lijevo od Rođendani. Idući naprijed, hoćeš pogledajte ikonu dara lijevo od imena vašeg prijatelja.

Opet, možete fino podesiti upozorenja da biste dobili obavijest na dan događaja ili prije jednog dana ili jednog tjedna.

Da biste to učinili, otvorite aplikaciju Kalendar, a zatim kliknite na Izbornik kalendara gore lijevo. Zatim odaberite Postavke.

Zatim kliknite na Kartica upozorenja. Nakon toga prilagodite upozorenje klikom na padajući izbornik pored Rođendani a zatim odabirom željena opcija.

Kasnije, ako se slučajno predomislite i poželite sakriti rođendane u aplikaciji Kalendar za macOS. Slijedite gore opisane korake, a zatim poništite okvir s lijeve strane opcije Rođendani.

Prikažite rođendane u Apple kalendaru na iCloud.com

Korak 1. Na računalu otvorite web preglednik i idite na icloud.com. Zatim, Prijaviti se na svoj račun.

Korak 2. Sada kliknite na Ikona kalendara.

Korak # 3. Dalje, morate kliknuti na ikona malenih postavki u donjem lijevom kutu i odaberite Postavke.

Korak # 4. Dalje, osigurajte da Odabrana je kartica Općenito ako već nije. Zatim, potvrdite okvir za Prikaži kalendar rođendana. Svakako kliknite na Uštedjeti potvrditi.

Sad ćete dobiti skočni prozor koji kaže da Kalendar učitava rođendane. Samo kliknite na u redu kako bi se web aplikaciji omogućilo da sve stavi na brod.

Pogledajte kalendar! Pokazat će sve rođendane vaših prijatelja kako ne biste zaboravili uputiti najtoplije pozdrave.

Izvoli!

Završavati…

Nadamo se da ćete sada moći pripaziti na posebne dane i prenijeti svoje osjećaje u savršeno vrijeme. Siguran sam da ovaj savjet može biti od velike pomoći.

Bacite pogled i na sljedeće postove:

  • Najbolje aplikacije kalendara za iPhone: upravljajte rasporedima poput profesionalaca
  • Najbolje aplikacije kalendara za Mac: planirajte svoje vrijeme do savršenstva
  • Aplikacija Calio Calendar za iPhone: idealan planer događaja
  • Kako stvoriti prilagođenu aplikaciju Kalendar u fotografijama na Macu

Kakav je vaš stav o službenoj aplikaciji Appleov kalendar? Podijelite svoje misli i povratne informacije s nama u okviru za komentare.